题目内容
15.The great pyramids of Egypt were built more than 4000years ago as tombs for the pharaohs,or kings,of the time.When the core of the pyramid was finished,the outside was covered in a white stone called limestone.
The peak of the pyramid was capped in gold.
At the same time,labourers,masons and artists finished off the work inside.
Each chamber was lined with fine stone.
The walls were painted with scenes from the pharaoh's life,or the building of the pyramid.
When the inside and the outside of the pyramid were finished,beautiful art works and goods for the pharaoh's next life were put in the chambers.
Then,the mummy was placed in its special chamber.
Finally,the passages to the chambers were filled with huge stones,and the openings were closed off and covered in limestone.
61.When were the great pyramids of Egypt built?( in no more than 4words)Over 4000 years ago
62.Which part of the pyramid was capped in gold?(in no more than 2words)The peak
63.What does the word"limestone"mean in Chinese?( in no more than 5words)石灰(岩)
64.Where did labourers,masons and artists finish off the work when the core of the pyramid was finished?( in no more than 5words)
Inside
65.Why were beautiful art works and goods put in chambers?For the pharaoh's next life..
分析 这篇短文主要介绍了和埃及金字塔相关的一些知识,如建造时间,建造过程等.
解答 61.Over 4000 years ago细节理解题.根据The great pyramids of Egypt were built more than 4000 years ago as tombs for the pharaohs,or kings,of the time.可知金字塔是4000多年前建造的,故答案为:.
62.The peak细节理解题.根据The peak of the pyramid was capped in gold可知金字塔的顶峰被黄金覆盖,故答案为:The peak.
63.石灰(岩).词义猜测题.根据the outside was covered in a white stone called limestone结合常识可知此处应该是:外面覆盖着一块叫做石灰石的白色石头,故答案为:石灰(岩).
64.Inside细节理解题.根据At the same time,laborers,masons and artists finished off the work inside可知当金字塔的核心完成时,劳动者,石匠和艺术家在里面工作,故答案为:Inside.
65.For the pharaoh's next life.细节理解题.根据When the inside and the outside of the pyramid were finished,beautiful art works and goods for the pharaoh's next life were put in the chambers.可知美丽的艺术品和物品是为了法老的下一世准备的,故答案为:For the pharaoh's next life.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
-____.( )
| A. | No,these aren't. | B. | No,they aren't. | ||
| C. | No,it isn't. |
| made for food smart also |
Today there are only about 3,000elephants (over100,000before) We must save the trees and not buy things(90)made of ivory(象牙).
---Sorry,I won't.( )
| A. | Not to follow | B. | follow | C. | not following | D. | not follow |