题目内容

【题目】What Is "Walk to School"?

Now we are working on a program of "Walk to School". We would like as many parents and children as possible to take part, even if in a small way. Children who walk to and from school along with their parents can learn essential(基本的) road safety and life skills.

You can take part by...

■Walking to and from school with your children every day.

■Walking for one or two days during the week.

■Encouraging others to walk, if you already do.

Walking is great!

■Walking is a kind of great exercise! A walk is good for your body and can keep you fit.

■You won't have to waste time looking for a parking site(停车点).

■It's free. You’ll save money by not using the car.

■It's pollution-free.

■It's a good chance to talk to your children and to meet other parents, too.

Enjoy walking to school!

Here are some suggestions to help you and your children enjoy walking to school.

■Plan a safe route(路线) together.

■Teach children what a kerb (路缘) is and what it means.

■Encourage your children to help you choose the safest place to cross the road.

■Look at and discuss the things you see on your way- especially road signs and what they mean.

Walk to school! Thousands of parents and children already take part, could you?

Please go to www. walktoschool. org. uk for more information.

1Who are encouraged to take part in the program of “Walk to School”?

A. Children B. Parents and children

C. Bus drivers D. Teachers

2By walking to and from school, children can learn _________.

A. driving skills

B. running skills

C. road safety and life skills

D. knowledge about science

3Which is NOT benefit (好处) of walking to school?

A. It can keep you fit.

B. It can save money.

C. It won’t pollute the air.

D. It can't help you make new friends.

4What is the first thing to do if you want to enjoy your walking to school?

A. Plan a safe route with your children.

B. Learn what a kerb is and its meaning.

C. Choose the safest place to cross the road.

D. Find road signs and know their meanings.

5According to the writer, you can learn more about "Walk to School" by _________.

A. reading newspaper

B. making phone calls

C. going to the Internet

D. having a traffic lesson

【答案】

1B

2C

3D

4A

5C

【解析】本文主要介绍了一项“步行上学”活动。鼓励父母和孩子参与;与父母一起步行上学和放学的孩子可以学习必要的道路安全和生活技能。介绍了参与的方式,此项活动的好处和给出了具体的建议

1题意:谁被鼓励参加“步行上学”活动?A. Children孩子们;B. Parents and children父母和孩子们;C. Bus drivers公共汽车司机;D. Teachers老师们。根据第1段第2We would like as many parents and children as possible to take part, even if in a small way.(我们希望尽可能多的家长和孩子参与,即使在某种程度上。)可知父母和孩子们被鼓励参加“步行上学”计划,选B。

2题意:通过步行上学和回家,孩子们可以学习________________。A. driving skills驾驶技能;B. running skills跑步技能;C. road safety and life skills道路安全与生活技能;D. knowledge about science科学知识根据第1段最后一句Children who walk to and from school along with their parents can learn essential(基本的) road safety and life skills.(与父母一起步行上学和放学的孩子可以学习必要的道路安全和生活技能。)可知选C。

3题意:哪一项不是走路上学的益处?A. It can keep you fit. 它可以让你保持健康;B. It can save money. 它可以省钱;C. It won’t pollute the air. 它不会污染空气; D. It can't help you make new friends. 它不能帮助你结交新朋友。根据第3Walking is great!中第1A walk is good for your body and can keep you fit.可知A正确;第3You’ll save money by not using the car.可知B正确;第4It's pollution-free.可知C正确。D没有提到,可知选D。

4题意:如果你想享受步行上学的目的,首先要做什么?A. Plan a safe route with your children. 和孩子们一起计划一条安全的路线;B. Learn what a kerb is and its meaning. 了解什么是路线及其意义;C. Choose the safest place to cross the road. 选择最安全的地方过马路;D. Find road signs and know their meaning找到路标,知道它们的意义根据Enjoy walking to school!中第一条Plan a safe route(路线) together.可知首先和孩子规划一条安全的路线。选A。

5题意:根据作者,你可以通过___________了解更多关于“步行上学”的信息。A. reading newspaper看报;B. making phone calls打电话;C. going to the Internet上网;D. having a traffic lesson上交通课。根据最后一句Please go to www. walktoschool. org. uk for more information.www. walktoschool. org. uk是网址,结合句意可知选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 完成下列各题。
As teenagers, you have many dreams. These dreams can be very big. Such as winning the Nobel Prize, or they can be small, you may just want to become the best student in your class. Once you find a dream, what do you do with it? Do you try to make your dream ①real?
Andrew Matthews, an Australian writer tells us that making our dreams real is life's biggest ②challenge. You may think you're not very good at some school subjects or ③___________ is impossible for you to become a writer. These kinds of thoughts stop you from getting your dream. In fact, everyone can make his dream come true. The first thing you must do is to remember what your dream is. Don't let it leave your heart. Keep telling yourself what you want. Do this step by step and your dream will come true faster because a big dream is made up of many small dreams.
You must never give up your dream. There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest difficulty ④comes from yourself. You need to decide what is the most important.
Without dreams, you won't make up your mind to learn more skills and find new interests.
(1)写出①处画线部分单词的副词形式:
(2)写出②处画线部分单词的中文意思:
(3)根据上下文写出③处所缺单词:
(4)写出④处画线部分的同义短语:
(5)将⑤处画线部分改写成如下复合句:
you have dreams, you won't make up your mind to learn more skills and find new interests.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网