题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
There are many benefits of reading books. Unfortunately, in this day and age, not a lot of people take the time to read them anymore. But that doesn't change the fact that you're missing out on a lot of wonderful benefits! Read on to learn the various benefits of reading books!
It Feeds Your Mind.
Obviously, reading books provides you with new knowledge. Whenever you read something, you learn new information that you otherwise would not have known.
It can be a fact about history or a theory you did not know existed. If you want to learn new words in particular, reading books is a great way to enrich your vocabulary.
It Keeps Your Brain In Shape.
Reading also keeps your mind in good condition. Similar to solving puzzles,
reading books allows your mind to practice its processing skills.
Going without books for too long will turn your mind to mush (玉米面粥). I'm not
kidding! Why do you think they call television the boob tube?
It Develops Your Critical Thinking Skills.
One of the primary benefits of reading books is its ability to develop your critical
thinking skills. Reading mystery novels, for example, sharpens (使敏锐)your mind. Whenever you are faced with a similar problem in real life, your mind is now able to put its mystery-solving prowess to a test.
It Makes You More Articulate.
There's nothing quite like reading books to help you become a better conversationalist. Seeing how words are used (and how sentences are structured) with your own eyes helps you commit the information to memory better than by listening to a teacher discuss the points in class.
It Is Easy To Get To.
One of the great benefits of reading books is that the information in it can be read over and over again. When you're following a recipe, for example, reading a cookbook allows you the luxury(享受)of reviewing the processes and the ingredients whenever you need to.
These are just some of the wonderful benefits of reading books. Why don’t you drop by the bookstore or library and pick a book up? If you can’t even go outside, you can download free e-books on line and read them on your computer.
![]()
【1】Are there many benefits of reading books?
【2】How many benefits does the writer mention?
【3】Why does reading books feed our mind?
【4】What is the primary benefit of reading books?
【5】What is the purpose of this passage?
【答案】
【1】Yes.
【2】Five.
【3】Because it provides you with new knowledge.
【4】It develops your critical thinking skills.
【5】To tell us the benefits of reading books and encourage us to read more.
【解析】
试题分析:本文介绍了的是读书的五点益处,作者建议大家多家阅读书籍。
【1】细节理解题。根据There are many benefits of reading books.可知这有很多读书的益处。故回答为Yes.
【2】细节理解题。根据It Feeds Your Mind. It Keeps Your Brain In Shape. It Develops Your Critical Thinking Skills. It Makes You More Articulate. It Is Easy To Get To.可知文章共提到了读书的五点益处。故回答为Five.
【3】细节理解题。根据 Obviously, reading books provides you with new knowledge.可知读书提供给我们新的知识。故回答为Because it provides you with new knowledge.
【4】细节理解题。根据One of the primary benefits of reading books is its ability to develop your critical
thinking skills.可知读书最基本的益处之一就是发展我们的思考技能。故回答为It develops your critical thinking skills.
【5】综合理解题。作者写这篇文章的目的就是为了告诉我们读书的益处,建议我们多加阅读。根据句意,故回答为To tell us the benefits of reading books and encourage us to read more.
【题目】(A)Maria要与同学聚会,他给表弟Tommy写了一张留言条。请他帮忙做些事情。请根据图片提供的信息,完成下面留言条。
![]()
Dear Tommy, I’m going to a party today. I need your help. In the morning, would you mind ___________ _______________________________________________________________________________ |
If you finish all these things, I will give you a big surprise. Love, Maria |
【题目】
Passengers, please take your bags and get on the bus from the front door. Please stay in order and don’t crowd each other. Our bus 116 is ready to serve you. Our final station is the summer holiday and now we are at our first station: beginning of the term after the winter holiday. Please take your bags and get on the bus with your tickets. Thank you very much. Our bus is going to leave at 8 a.m. on March 7th and it won’t wait for anybody. Please show your ticket (homework) when you get on. If you have no ticket (homework), I think you must spend some time finishing it first. Please don’t think about copying from others because you will face serious punishment. Thank you! |
【1】The final station of this bus is ______.
A. the winter holiday
B. the summer holiday
C. the beginning of the term
D. the end of the holiday
【2】 Which of the statements is True according to the passage?
A. We must show our tickets when we get on.
B. We must get on the bus at 9 a. m. on March 8th.
C. We needn’t stay in order on the bus because it isn’t crowded at all.
D. We needn’t take any tickets because the bus is ready to serve us.
【3】Who most probably gives the above speech?
A. A driver. B. A student.
C. A teacher. D. A manager.