题目内容
【题目】阅读理解。
One day Mr Brown sees a young woman in the street with some children. He is very surprised (惊讶)to see all the children wearing the same clothes. They are wearing white caps, blue coats and yellow trousers.
“Are all the children yours?” he asks the woman.
“Yes, they are.” she answers.
Mr Brown smiles and touches a boy's head. He says, “They are lovely.”
The woman smiles, too. She says: “Thank you.”
“Do you always dress them in the same clothes?” asks Mr Brown.
“Yes,” answers the mother, “When we have four children, we dress them in the same clothes, because we don't want to lose(丢失) any of them. It's easy to see our children among (在….当中) other children because they are all wearing the same clothes. And now we have ten, we dress them like this because we don't want to take other children home by mistake. When there are other children among ours, it is easy to see them because their clothes are different.
(1)The woman has _______ children now.
A.ten
B.eleven
C.four
D.five
(2)Mr Brown is surprised because all the children are ___________.
A.boys
B.in the same clothes
C.lovely
D.friendly to him
(3)The woman is ________ to Mr Brown
A.friendly
B.not nice
C.not friendly
D.very kind
(4)Why does the mother dress her children in a same way?
A.Because she likes the same children.
B.Because she can see her children among others easily.
C.Because it is cheaper for her to do so.
D.Because all her children like wearing the same clothes.
(5)What do you think of the young woman?
A.She is clever
B.She is foolish.
C.She is interesting.
D.She is afraid she can't know her children
【答案】
(1)A
(2)B
(3)A
(4)B
(5)A
【解析】短文大意:有一天,布朗先生在街上看到了一位带着很多孩子的母亲,因为看到所有孩子们都穿同样的衣服,布朗先生感到很惊讶,这个女人有十个孩子,这位母亲是因为可以看清楚孩子们,不想要丢失他们,所以他们穿同样的衣服,这是一个非常聪明的母亲。
(1)细节理解题。根据短文第一段中的句子“And now we have ten, we dress them like this because we don't want to take other children home by mistake.”可知,这个女人有十个孩子,故选A。
(2)细节理解题。根据短文第一段最后的句子“He is very surprised (惊讶)to see all the children wearing the same clothes.”可知,因为看到所有孩子们都穿同样的衣服,布朗先生感到很惊讶。故选B。
(3)细节理解题。根据文章中这位女人对布朗先生耐心的讲解,可知她对布朗先生很友好。故选A。
(4)细节理解题。根据短文中的句子“When we have four children, we dress them in the same clothes, because we don't want to lose(丢失) any of them.”可知,这位母亲是因为可以看清楚孩子们,不想要丢失他们,才给他们穿同样的衣服,故选B。
(5)推理判断题。短文的最后一段“When there are other children among ours, it is easy to see them because their clothes are different.”这位母亲很聪明。故选A。
【题目】选用所给单词的适当形式填空 (每次限用一次)
shelf, visit, twelve, friend, he, good |
(1)Jim is very happy today, because today is his birthday.
(2)—Whose bags are these.
—They're those
(3)He is the student in our class..
(4)There are many books on these .
(5)My neighbours are very to us.
(6)—Who teaches English.
—Miss White does
【题目】,任务型阅读
下面文章中有五处(第1—5题)需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余项。
A. Places to Stay
B. Places to Visit
C. Weather
D. Shopping
E. History
F. Restaurants
Savannah City Guide 【1】 If you want to spend the night in Savannah. you have lots of places to choose from. You can stay at a big hotel. a small inn. or a comfortable motel. Savannah’s hotels. motels. and inns are famous for their friendly service. Call one of these places to make your reservation… 【2】. Savannah is well known for its wonderful restaurants. Many restaurants serve local seafood or old-fashioned Southern food. The following are some of the best restaurants in the area. 【3】 If you like to shop. Savannah is the place for you! You’ll find all kinds of stores in Savannah. You can go shopping in small stores or big shopping malls. Are you looking for a special treasure or a great deal? You’ll find it in Savannah. 【4】 There are so many things to do and see in Savannah. The sightseeing is great. You can visit beautiful historic homes and museums. You can take a boat tour or visit Civil War forts. With all of Savannah’s history. art. and beautiful buildings. be sure to take the time to enjoy all that Savannah has to offer! 【5】 Savannah has lots of sunshine throughout the year. Summers are hot and humid. Winters are generally mild. Temperatures usually range between 30 degrees Fahrenheit (-1 degree Centigrade) and 90 degrees Fahrenheit (33 degrees Centigrade) |