题目内容
【题目】任务型阅读![]()
I was coming back home late at night in a ”Sharing” minivan. In Hyderabad, India, it is a cheap and quick means of transport. The van drivers ply (揽客) as many as 13 people at times in a vehicle which is designed for the transport of 8 people.Our van was crowded as well. People were getting off and on at many places.
On the journey, one girl waved her hand to ask the driver to stop. While getting down, she tripped and fell.None of us notice it,as it was dark. The driver was waiting for her to pay. It was then that we saw the girl was on her knees by the side of the road. Another passenger and l got down and held her up.
Even in pain, the girl held up a note and asked us to pay the driver.The other passenger took the note and paid the driver.My stop was a few hundred meters away. I decided to stay with her till she was fine. I paid the driver for myself and he took off with the other passengers.
I neither knew her nor did I know what to do, but I was there, saying some comforting words to a stranger in pain. I asked her to stand still for a few minutes. We then looked for a place for her to sit. From out of nowhere, her friend joined us.
We made her sit in a nearby grassland and her friend rushed to get a taxi. In the meantime, she examined her leg and her ankle had swollen up (肿胀). It looked like a sprain (扭伤). Once her friend came back, they took the taxi and rushed to a hospital. Before they left, the girl thanked me and said they could manage as it was only a small sprain.
I do not know if I did enough. But I feel I gave some comfort to her in a small way.
(1)Did the story happen in India?
(2)How many people did the drivers ply in fact?
(3)Why did no one notice the girl?
(4)What did the writer do for the girl?
(5)Where did the girl go after she left the bus stop?
【答案】
(1)Yes.
(2)13 people.
(3)Because it was dark.
(4)The writer said some comforting words to her and looked for a place for her to sit.
(5)To a hospital.
【解析】本文是一篇记叙文,作者讲述了在印度的海德拉巴一次助人经历。
(1)考查细节归纳。根据第一段中的“ In Hyderabad, India, it is a cheap and quick means of transport. ”可知事情发生在印度的海德拉巴,故答案是Yes。
(2)考查细节归纳。根据第一段中的“ The van drivers ply (揽客) as many as 13 people at times in a vehicle which is designed for the transport of 8 people”。可知这次司机揽客13个人,因此答案为13 people。
(3)考查细节归纳。根据第二段中的“None of us notice it,as it was dark. ”,可知因为天黑,没有人注意到女孩摔打,所以答案是Because it was dark。
(4)考查细节归纳。根据第四段中的“but I was there, saying some comforting words to a stranger in pain. I asked her to stand still for a few minutes. We then looked for a place for her to sit.”可知作者说了一些安慰的话语,为女孩寻找地方坐下,因此答案是The writer said some comforting words to her and looked for a place for her to sit.。
(5)考查细节归纳。根据倒数第二段中的“Once her friend came back, they took the taxi and rushed to a hospital.”可知女孩去了医院,所以答案是To a hospital。