题目内容

【题目】 She used to sleep on the Fifth Street. I could smell her before I rounded the entrance to where she slept. The _______ smell coming from her dirty clothing made me want to leave. Her mouth was nearly toothless. I seldom saw her talk with others. If she was not asleep, she talked to _______.

One Thanksgiving, we had lots of food _______ over. I thought about the old lady. She might be still hungry. So I packed the food up and drove over to the Fifth Street.

It was a freezing night. There was hardly anyone out. But I knew she would stay at the same place and I would find her _______.

There she was, rolled herself up on the sidewalk, against a fence near the post office. She was dressed _______ she always was.

I pulled my shiny car to the sidewalk, rolled _______ the window and said, “I’ve brought you some food. Would you like some turkey and apple pie?”

However, the old woman didn’t seem to be very _______ about this. She looked at me and said quite clearly, “Oh, thank you very much, but I’m quite full now. Why don’t you take it to someone else who really needs it?”

Her words were clear and her _______ were polite. Soon her head sank into her arms again. Hearing this I didn’t know what to _______. An old lady who was so down on her ________ still thought about others. Why don’t more of us do that?

1A.pleasantB.awfulC.strangeD.weak

2A.meB.herC.usD.herself

3A.takenB.goneC.leftD.handed

4A.easilyB.normallyC.difficultlyD.slowly

5A.forB.asC.thoughD.while

6A.upB.downC.overD.off

7A.seriousB.anxiousC.embarrassedD.excited

8A.methodsB.ordersC.mannersD.decisions

9A.sayB.expectC.giveD.suggest

10A.chanceB.needC.goalD.luck

【答案】

1B

2D

3C

4A

5B

6B

7D

8C

9A

10D

【解析】

本讲述了一个蜷缩在人行道上,靠在邮局附近的篱笆上,身穿脏衣服的老太太。她的嘴几乎没有牙齿,如果她没有睡着,她就自言自语。有一次感恩节,作者家剩下来很多食物,就打包去送给她,但是老太太拒绝了作者,让作者把食物送给真正需要它的人,这件事让作者感触很深。

1句意:她的脏衣服发出的难闻的气味使我想离开。

pleasant愉快的;awful可怕的,难闻的;strange奇怪的;weak虚弱的;根据“her dirty clothing”可知她的脏衣服,可推测出此处是“可怕的,难闻的”,故选B

2句意:如果她没有睡着,她就自言自语。

me我;her她;us我们;herself她自己;talk to oneself表示“自言自语”,根据“I seldom saw her talk with others. ”可知我很少看到她和别人说话,可推测出此处是“自言自语”,所以用“herself”,故选D

3句意:有一次感恩节,我们剩下了很多食物。

taken拿;gone去;left离开,剩下;handed交;根据“So I packed the food up”可知所以我把食物打包,可推测出此处是“剩下”,故选C

4句意:但我知道她会待在同一个地方,我很容易就能找到她。

easily容易地;normally正常地;difficultly困难地;slowly缓慢地;根据“I knew she would stay at the same place”可知我知道她会待在同一个地方,可推测出此处是“容易地”,故选A

5句意:她的穿着和往常一样。

for为了;as和……一样;though尽管;while然而;dress as表示“打扮成”,根据“She was dressed ___5___ she always was.”可知她的穿着和往常一样,可推测出此处是“as”,故选B

6句意:我把闪亮的车停在人行道上,摇下车窗说:“我给你带了些吃的。”

up向上;down向下;over超过;off离开;根据“rolled ___6___ the window and said”可知摇 车窗,可推测出此处是“down”摇下车窗才能和外面的人对话,故选B

7句意:然而,老妇人似乎对此不太兴奋。

serious严肃的;anxious担忧的;embarrassed使……困惑的;excited兴奋的;根据“thank you very much, but I’m quite full now.”可知非常感谢,但我现在已经吃饱了,结合句中是否定,可推测出此处是“兴奋”,故选D

8句意:她说话清楚,举止文雅。

methods方法;orders订单;manners行为,礼貌;decisions决定;根据前文回答“谢谢你,但是我吃饱了”可知她很有礼貌,可推测出此处是“manners”,故选C

9句意:听到这个我不知道说什么。

say说;expect期望;give给;suggest建议;根据“Hearing this I didn’t know what to ___9___.”可知听到这个我不知道 什么,无言以对,可推测出此处是“说”,故选A

10句意:一位垂头丧气的老太太还在为别人着想。

chance机会;need需要;goal目标;luck幸运;be down on one’s luck 表示“倒霉,运气不佳”,根据文章中对老太太的遭遇的描述可知她是一个很不幸的人,可推测出此处是“luck”,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Housework is an endless argument between lazy husbands and their hard-working wives, but women are warned not to expect men to share housework any time soon.

A study from Oxford University has found it seems impossible for men to be doing an equal share of housework before 2050. Mothers will continue to shoulder the burden(负担) of childcare and housework for the next forty years, largely because housework such as cleaning and cooking is still thought of to be “women’s work”.

The gap(鸿沟) has narrowed slowly over the past 40 years. Women expect true equality(平等). But what makes them down is that it will take another forty years before it is achieved.

The research found that in the northern Europe, the burden of housework is shared more equally between men and women. In the UK, a woman spends around four hours and forty minutes each day on housework, compared with two hours and twenty-eight minutes for men. This is an improvement from the 1960s, when British women typically(典型地) spent six hours a day on housework, while men spent just 90 minutes every day.

But progress towards housework equality appears to be slowing in some countries. Dr Oriel Sullivan,a research reader, said, “we’ve looked at what is influencing the equality in the home, and we have found that certain tasks seem to be given according to whether they are viewed as ‘men’s work’ or ‘women’s work’.”

Dr Sullivan said cultural attitudes(态度) taught at school may decide the views of housework. “At school it is much easier for a girl to be a tomboy, but it is much more difficult for a boy to enjoy cooking and dancing,” she said.

1Women will continue to do more housework before 2050 mainly because _________.

A.men are too busy to helpB.they would like to do so

C.they can do betterD.it is considered as women’s work

2The underlined “it” in Paragraph 3 refers to (指代) ___________.

A.the researchB.true houseworkC.true equalityD.the gap

3From Paragraph 4 we know that in the UK ___________.

A.men now spend just 90 minutes a day on housework on average

B.women now are too busy with their work to do housework

C.women now spend less time on housework than before

D.housework is shared equally between men and women

4_____________ is mentioned in the last two paragraphs() of the article.

A.What men think of housework

B.How much housework women spend on housework

C.What influences people’s view of housework

D.Why men should share housework

5What is the main idea of this passage?

A.Argument about housework between husbands and wives will end.

B.Women will be doing more housework than men until 2050.

C.Men are unable to help their wives with housework.

D.Women spend less time on housework while men spend more than before.

【题目】 “About half the students in regular Beijing schools have been bullied(欺负),” a report said. I’m not surprised at all.

I have to say that in my school years I was always bullied. My earliest memory was from third grade, when two older boys held a knife to my throat(喉咙) after school. I stood very still(不动)and they soon left me alone.

In sixth grade, I was walking alone in my neighbourhood when another boy ran toward me. As I turned to greet him, he hit me in the face and gave me a bloody nose. I never understood why.

In seventh grade I learned to give the bullies(恃强凌弱的人) my lunch money before they asked me for it. I never told anyone because I was afraid they would beat me harder.

Then came high school, where a bully named Shuey decided he didn’t like me. He spoke ill of me and laughed at me for months. He even challenged me to meet him after school, but I refused. So he called me a “cowardly boy” in front of my classmates. One day I had enough. When Shuey blocked(堵住) my way into class, I exploded(发怒) and knocked him down. He got up and we had a fight. At last I won and Shuey couldn’t lay a hand on me any more.

News of the fight got around the school soon. Nobody bullied me again. It was not good to fight, but something big changed in my life: I was not afraid any longer.

1When was the writer first bullied?

A.In third grade.B.In sixth grade.C.In seventh grade.D.At high school.

2Why didn’t the writer tell others that he had been bullied?

A.Because he didn’t want to worry others.

B.Because he wanted to make friends with the bullies.

C.Because the bullies were too poor to afford lunch.

D.Because he worried the bullies would beat him harder.

3What does the underlined word “cowardly” mean in Chinese?

A.固执的B.幽默的C.懦弱的D.伪善的

4What does the writer try to tell us?

A.Many students are often bullied.B.How he became brave enough to fight bullying.

C.Students should get on well with each other.D.It’s not good to fight with others.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网