题目内容

【题目】任务型阅读

Travelling is a very good activity. When you get tired of your work or study, and when you have free time, you can go to a beautiful place to enjoy the beauty of nature or other cities. You can breathe fresh air, meet different people and make friends with them. It's good for your health to do so.

But sometimes, travelling is not an enjoyable thing. For example, the weather can be changeable. There may be rain when you travel. You may catch a cold or be ill while travelling. The worst thing is that the thieves may steal() your money. All these may happen to a tourist.

When you go on a trip, you must get everything ready. Firstly, you must have clear information about the weather. Secondly, ask a friend to go with you so that you can help each other. Thirdly, you must be careful everywhere and try not to cause accidents. If you do this, you will surely enjoy your travel.

1

Advantage

You can enjoy the 2 view of the nature.

There will be a lot of fresh 3around you.

It can make you 4

Disadvantage

Sometimes it may 5when you travel. It will make the road wet and slip.

You may get 6while travelling.

The worst thing is that you will 7some money

Advice

8 you should know about the weather clearly.

Secondly, you must invite somebody to go together 9 you. Thirdly, do everything 10. Don't cause any accidents.

【答案】

1 Travelling

2 beautiful

3 air

4 healthy

5 rain

6 ill/sick

7 lose/be stolen

8 first

9 with

10 carefully

【解析】

试题这篇短文主要介绍了旅行的好处,旅行中的问题及其注意事项。

1】根据Travelling is a very good activity.及下文描述,可知本文主要讲述的是旅行的话题,故填动名词Travelling,旅行。

2】根据第一段you can go to a beautiful place to enjoy the beauty of nature 描述,可知填beautiful,美丽的。

3】根据You can breathe fresh air,及语境,可知你周围会有许多新鲜空气,故填air,空气。

4】根据第一段It’s good for your health to do so.可知这会让你更加健康,故填形容词healthy,健康的,做宾语补足语。

5】根据第二段There may be rain when you travel.可知有时可能会下雨,故填rain,下雨。

6.根据第二段You may catch a cold or be ill while travelling.描述,可知你有时会生病,故填ill/sick,生病。

7】根据第二段The worst thing is that the thieves may steal() your money. 描述,可知你的东西会丢失或者被偷,故填lose/be stolen,丢失/被偷。

8】根据第三段Firstly, you must have clear information about the weather. 结合前文介词at可知填first,首先。

9】根据第三段Secondly, ask a friend to go with you so that you can help each other.可知填介词with,和。

10】根据第三段Thirdly, you must be careful everywhere and try not to cause accidents.可知填carefully,细心地。

练习册系列答案
相关题目

【题目】If you are unhappy with China's high Internet fees and slow speed,you are not alone. So is Premier Li Keqiang. On April 14, he said in a meeting that the government should speed up the Internet and lower the fees.

“The first question people ask at a new place is ‘Is there Wi fi?' because Internet service fees are too high,”said Premier Li. According to a recent survey by CCTV, the average cost of 1 GB mobile Internet data per month in China is 100 yuan, while it is only 60 yuan in the US and 40 yuan in Japan. However,high prices don't necessarily mean good service .The average Internet speed in China was 4.25 Mbps(兆比特每秒)in late 2014.North Korea had the fastest average Internet speed—25.3 Mbps .People can download a 1 GB movie within 6 minutes in North Korea,but in China it would take half an hour.

To improve Internet services,the key is to build more fiber(光纤)networks,which offer high speed Internet. Through them we can send texts, pictures and videos globally in less than a second. Besides, the lack of market competition is another problem. Having more operators(运营商)besides China Unicom and China Telecom may lower the prices.

1Why do people always ask for Wi fi at a new place in China?

A. Because they can't use Internet without Wi fi.

B. Because they can communicate with their families.

C. Because they want to download movies.

D. Because Internet service fees are too high.

2In late 2014,________had the fastest average Internet speed.

A. China B. the USA

C. Japan D. North Korea

3What is the key to improve Internet services?

A. To increase Internet service fees.

B. To build more fiber networks.

C. To learn from North Korea.

D. To make the government know the situation.

4What is the best title for the passage?

A. China's Economy

B. Shopping Online

C. China Wants Cheaper,Quicker Internet

D. China Unicom and China Telecom

【题目】We live in a world full of many different kinds of people. We want to get along well with others. We also want to be liked by others, The following ways will make others like you.

Do This and You’ll Be Welcome Anywhere

Become really interested in other people. A show of interest must be true. It must bring good results to the person showing the interest, but also to the person receiving the attention. It is a two-way street—both of you get an advantage.

A Simple Way to Make a Good First Impression(印象)

Smile as often as possible. Your smile is a sign of kindness. When someone feels stressed from his or her teachers or parents, your smile is like the sun breaking through the clouds, your smile can help him or her realize that all is hopeful—that there is still joy in the world.

If You Don’t Do This, You Are Getting into Trouble

Remember a person’s name. A person’s name is the sweetest and the most important sound in any language. We should realize the magic in a name. The name makes the person different from others; it makes him or her special among all others. If you remember a person’s name, the relationship between both of you will become much closer.

An Easy Way to Become a Good Talker

Be a careful listener first. Ask questions that other persons will like to answer. Encourage them to talk about themselves and their achievements. What you need to do is just to listen, because people are much more interested in themselves.

Title 1 to make people like you

Become really2 in others

Your show of interest must be true.

It must 3 good results to both of you. Zx.xk

Smile as often as possible

Your smile is a sign of 4 .

Your smile makes others 5 that all is hopeful.

Remember a person’s name

A person’s name makes him or her 6 from others.

A person’s name is the sweetest and the most important sound in any 7 .

Listen 8 first

You ask questions that others enjoy 9 .

They are 10 to talk about themselves and their achievements.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网