题目内容
【题目】 Trying to lose weight can be difficult, and while we all know exercise and diet are both basic needs, which one is more important?
If you had to choose, should you be hitting the gym, or eating salads? There are many ways you can burn a few hundred calories (卡路里): running for 20 minutes, an hour of swimming, or singing your favourite song 23 times. But the point is, it takes time to burn a lot of calories even with most tiring activity - not to mention the time spent on the way to the gym, and then back home to clean up.
Now, compare this to the number of calories in a chocolate bar - which is often over 200 calories. You could either walk for about an hour to burn that 200 calories, or you could simply not eat that chocolate bar. Which sounds easier to you? How about running for 30 minutes every day or cutting out those two cans of soda? Many physicians point out that there is a lot of high-sugar, high-fat, high-calorie foods we could cut from our diet, to see weight loss results more quickly. And studies also show that diet does actually play a bigger role in weight loss than exercise. A survey of 2000 children found that the level of physical activity was not the main reason for their weight. And a study of 3000 adults discovered that cutting down calories was connected to greater weight loss than exercise alone.
Of course, exercise has many health advantages besides weight loss, like slowing the aging process and improving mental health. But at the end of the day, if you expect to lose weight, you’re likely to get more bang for your buck if you focus on your diet first.
根据短文内容选择最佳答案。
【1】The underlined words “get more bang for your buck” most probably means ________.
A.更加合算B.付出努力C.怦然心动
【2】From the third paragraph mainly tells us that ________.
A.there is a lot of high-sugar, high fat, high-calorie foods in our daily diets
B.exercise like walking plays an important part in keeping our bodies healthy
C.your diet has a greater influence on your weight loss than exercise
【3】The energy in a chocolate bar ________.
A.is as much as the energy we need for singing a song 23 times
B.may be burnt by walking for about half an hour
C.should not be added to a diet when you want to lose weight
【4】Which of following is TRUE according to the passage?
A.A survey of 3000 children found out that cutting down calories is more important
B.Exercise has many health advantages besides helping us lose weight
C.In fact, exercise is not needed when we want to lose weight
【5】Which of the following would you choose as the title of the passage?
A.Exercise VS DietB.How To Lose WeightC.Different diets
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
本文是一篇议论文。想减肥是很困难的,虽然我们都知道,把锻炼和饮食结合好是必不可少的,研究往往表明,在减肥上,饮食确实比运动发挥更大作用。如果你先注重你的饮食,你有可能花很少的钱,获得更大的收获。
【1】词义猜测题。根据“And studies also show that diet does actually play a bigger role in weight loss than exercise.”减肥过程中,饮食确实比比运动发挥更大作用。可知“But at the end of the day, if you expect to lose weight, you’re likely to get more bang for your buck if you focus on your diet first. ”如果你先注重你的饮食,你有可能花很少的钱,获得更大的收获,即更加合算。故选A。
【2】段落大意题。结合第三段内容以及“A survey of 2000 children found that the level of physical activity was not the main reason for their weight. And a study of 3000 adults discovered that cutting down calories was connected to greater weight loss than exercise alone.”可知,减肥过程中,饮食确实比运动发挥更大作用。故选C。
【3】细节理解题。根据第三段“Now, compare this to the number of calories in a chocolate bar—which is often over 200 calories. You could either walk for about an hour to burn that 200 calories, or you could simply not eat that chocolate bar.”可知,一板巧克力的能量是200多卡路里,需要走路一个小时燃烧这些卡路里,或者选择不吃这个巧克力。故选C。
【4】推理判断题。根据地三段“And a study of 3000 adults discovered that cutting down calories was connected to greater weight loss than exercise alone.”可知是对3000个成年人的调查,发现减少卡路里摄入结合锻炼会让减肥更有效,排除A和C;“exercise has many health advantages besides weight loss, like slowing the aging process and improving mental health.”可知,锻炼除了可以帮助减肥之外,还有很多健康好处。故选B。
【5】标题归纳题。本文主要叙述在减肥中,把锻炼和饮食结合好是必不可少的,饮食确实比比运动发挥更大作用。如果你先注重你的饮食,你有可能花很少的钱,获得更大的收获。主要是把减肥中锻炼和饮食发挥的作用做对比。故选A。