题目内容
【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)
Jack was not a stupid kid, nor was he the cleverest student. He didn’t care for school. With his “I’d rather be fishing” opinion, Jack missed a lot of classes. Knowing that graduating from middle school was not going to be written in his life, Jack left school at the age of fourteen.
Jack then was taken to his uncle’s farm in Wisconsin. At the age of eighteen, he went to California. He found a good job at an aircraft (飞机) company there. He had to lie (撒谎) about his education. Worrying that his background (学历) was found out, Jack was employed there.
Two years later, Jack got married. To better his life, he got his high school diploma (毕业文凭). He chose to learn automotive technology (汽车技术) as well. Sadly, this was terminated when he took his wife and son back to his uncle’s farm. Jack found a job as a worker in a wire factory. Seven years later, Jack realized he was not going to work there all his life. He wanted to be an automobile engineer, so he left there again.
Because of hard work, Jack joined a junior college to learn automotive technology in the state of California. Though it was hard for him to remember, he studied hard for two years and finally received his diploma. Jack went on to work as an automotive technician for an excellent company. Within a year he was an engineer.
【1】Why couldn’t Jack finish his middle school education? Because _________.
A.he was too stupid.B.he had little interest in school study
C.his parents wanted him to work earlierD.he fished every day
【2】Jack got a job at the aircraft company in _________.
A.WisconsinB.his uncle’s farmC.a wire factoryD.California
【3】Jack decided to leave there after he had worked in the wire factory for _________ years.
A.4B.7C.11D.15
【4】The underlined word “terminated” in Paragraph 3 probably means __________.
A.endedB.taughtC.receivedD.reached
【5】Why did Jack leave his uncle’s farm again? Because he __________.
A.didn’t get high school diplomaB.wanted to get married
C.wanted to be an automobile engineerD.lost his job
【6】We can know from the last paragraph that __________.
A.It was easy for Jack to join a junior collegeB.Jack spent one year finishing his study in the college
C.Jack went on to work on his uncle’s farmD.Jack’s dream of being an engineer came true
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】A
【5】C
【6】D
【解析】
这是一篇讲述杰克一生的学习工作经历的记叙文。主要讲述了他小时候不爱学习,十四岁就辍学去了舅舅的农场,十八岁谎报自己的学历去了加利福尼亚工作又被解雇了,两年后结婚,然后选修学习了汽车技术专业毕业,却去了电线厂工作。七年后,他在加利福尼亚的专科学校继续学习,通过他的不懈努力,最终成为了一名工程师。
【1】细节理解题。根据文中He didn’t care for school. With his “I’d rather be fishing” opinion, Jack missed a lot of classes.可知,他宁愿花时间去钓鱼,也不愿学习,说明他对学习不感兴趣,故选B。
【2】细节理解题。根据文中At the age of eighteen, he went to California. He found a good job at an aircraft (飞机) company there.可知,他是在18岁的时候,去了加利福尼亚,找到了一份不错的工作在飞机公司,故选D。
【3】细节理解题。根据文中Jack found a job as a worker in a wire factory. Seven years later, Jack realized he was not going to work there all his life. 杰克在一家电线厂找到了一份工人的工作。七年后,杰克意识到他一辈子都不打算在那里工作。可知,是七年后意识到这个问题,故选B。
【4】词义猜测题。ended结束;taught教;received接收;reached到达;根据句前的Sadly可知,这里应该是发生不好的是事情,所以这里指的是“结束”的意思,故选A。
【5】细节理解题。根据文中Jack realized he was not going to work there all his life. He wanted to be an automobile engineer, so he left there again.可知,他想成为一名工程师,所以他又离开了,故选C。
【6】推理归纳题。根据最后一段内容可知,最后一段主要是讲述经过他的不懈努力,最终还是实现了自己想成为工程师的梦想,故选D。