题目内容

【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题。

If you want to make friends, what should you do?

Steps:

Try to look on the bright side of things.

Look for groups in your area that do something you are interested in. Maybe you will learn some new skills and meet some people who have many things in common with you.

Tips(建议,诀窍):

(72) Contact your friends at least once a week by telephone or e-mail, or by visiting them to find out how they are. Remember important things about them such as birthdays and weddings(婚礼).

If you have an argument with your friends, say sorry first.

Remember never to leave old friends just because you have made some new ones.

Listen to others carefully. It’s better to be a good listener.

Be different. Don’t try to change others through your own ideas.

Warnings:

Never ask or give away(泄密) a friend’s secret.

(74)Don’t be afraid to stand up for what is right.

You’d better not give your ID number, phone number or your home address to people that you have just made friends with.

1How many steps should you do if you want to make friends according to the passage?

__________________________________________________________________

2The underlined word “contact” means “ ______ ”. (可以使用汉语或英语)

3What tips are mentioned(提到) in the passage?(列举一条即可)

__________________________________________________________________

4请把(74)处画线的句子翻译成汉语。

__________________________________________________________________

5Give a title (标题) to the passage.

__________________________________________________________________

【答案】

1Two/2

2联系

373. Contact your friends at least once a week by telephone or e-mail, or by visiting them to find out how they are. Remember important things about them such as birthdays and weddings.

If you have an argument with your friends, say sorry first.

Remember never to leave old friends just because you have made some new ones.

Listen to others carefully. It’s better to be a good listener.

Be different. Don’t try to change others through your own ideas.

Warnings:

Never ask or give away(泄密) a friend’s secret.

Don’t be afraid to stand up for what is right.

You’d better not give your ID number, phone number or your home address to people that you have just made friends with.

(写出一条即可)

4不要害怕支持对的东西。

5How to Make Friends

【解析】本篇文章难度适中,主要讲述慎重交友的两个步骤,提出了妥善交友的五个建议以及三个涉及隐私的注意事项。

1细节理解题。根据If you want to make friends, what should you do?

Steps:

★Try to look on the bright side of things.

★Look for groups in your area that do something you are interested in. Maybe you will learn some new skills and meet some people who have many things in common with you可知,交友总共分为两步,故填Two/2

2词义猜测题。根据by telephone or e-mail, or by visiting them to find out how they are可知,可以通过电话、邮件或直接拜访,所以指的是“联系”,故填联系

3细节理解题。根据★Contact your friends at least once a week by telephone or e-mail, or by visiting them to find out how they are. Remember important things about them such as birthdays and weddings.

★If you have an argument with your friends, say sorry first.

★Remember never to leave old friends just because you have made some new ones.

★Listen to others carefully. Its better to be a good listener.

★Be different. Dont try to change others through your own ideas.

Warnings:

★Never ask or give away(泄密) a friends secret.

★Dont be afraid to stand up for what is right.

★Youd better not give your ID number, phone number or your home address to people that you have just made friends with.可知,都是交友的诀窍,只要写一个即可。故填★Contact your friends at least once a week by telephone or e-mail, or by visiting them to find out how they are. Remember important things about them such as birthdays and weddings.

★If you have an argument with your friends, say sorry first.

★Remember never to leave old friends just because you have made some new ones.

★Listen to others carefully. Its better to be a good listener.

★Be different. Dont try to change others through your own ideas.

Warnings:

★Never ask or give away(泄密) a friends secret.

★Dont be afraid to stand up for what is right.

★Youd better not give your ID number, phone number or your home address to people that you have just made friends with.

4翻译题。be afraid of害怕做某事,stand up for支持,故填不要害怕支持对的东西

5主旨大意题。本文主要讲述慎重交友的两个步骤,提出了妥善交友的五个建议以及三个涉及隐私的注意事项,主要是如何交友,故填How to Make Friends。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下文并回答问题。

A new study suggests that the more teenagers watch television,the more likely they are to develop depression(抑郁症)as young adults.

The researchers used a national long-term survey of healthy young teenagers of about 13—16 to find out the relationship between media use and depression.They based their findings on more than 4000 young teenagers who were not depressed when the survey began in 1995.

As part of the survey, the young people were asked how many hours of television or videos they watched daily.They were also asked how often they played computer games and listened to the radio.Here was the result.

The young people spent five and a half hours a day using media and more than 2 hours of that was spent watching TV.

Seven years later,in 2001,more than 7% of the young people had signs of depression.The average age at that time was 21.Brian Primack at the University of Pittsburgh medical school was the lead author of the new study.He says every extra hour of television meant an 8% increase in the chances of developing signs of depression.

The researchers say they did not find any such relationship with the use of other media such as movies,video games or radio.But the study did find that young men were more likely than young women to develop depression given the same amount of media use.

Doctor Primack says the study did not find out if watching TV causes depression directly.But one possibility,he says, is that it may take time away from activities that could help prevent depression, like sports and social activities. It might also prevent a person from sleeping well, he says, and that could have an influence.

The study was just published in the Archives of General Psychiatry.

In December, the journal Social Indicators Research published a study of activities that help lead to happy lives. Researchers from the University of Maryland found that people who describe themselves as happy spend less time watching television than unhappy people. The study found that happy people are more likely to be socially active,to read, attend social services and to vote.

1According to the study,were young women more likely than young men to develop depression given the same Amount of media use?

2What was the purpose of the research?

3What could help prevent depression according to Doctor Primack?

4If you are a parent,will you allow your child to watch TV more than 2 hours a day?Why or Why not?

【题目】Fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其通顺。

每空格限填一词,首字母已给. )

"Olyvia, love is simple. You don’t have to do much to make someone happy. " That was what my mother said to me when I was a child. Over a year ago, I had a chance. My good friend Kaylee told me about her t1 to a small town called Gary, and how it was a life-changing experience. I made up my mind to go there myself.

When I told my parents about the decision, they didn’t a2at first. They said I didn’t know much about the place. They were worried that it was not s3for me to go there. Thankfully, after I explained my plan to them in detail, they said yes.

When our group arrived in Gary, I noticed how different the town was from where I lived. There were few stores or restaurants in the town; most had closed. So you would be very l4 if you could find a place to buy food or drinks. Houses were built on small hills. Many of them had broken doors or windows. My job was to help the local people to r5 houses. The work days were long and hot, but it was really good to see the houses taking on a new look day by day.

The children there were also different. They seemed to enjoy every moment in life though they were poor. The smallest things would make these kids happy. I couldn’t find words to describe their j6 when they received an ice-cream, a ball or even a kiss. The community was like a big family. Everyone knew each other and was there when someone needed help.

I am so glad that I had this unforgettable experience. I truly learned the m7 of what my mother said. You don’t need to do much to make a difference to others' lives.

【题目】B

Have you heard of the saying, “Elephants never forget”? We can know that elephants have good memories, But do you know monkeys have good memories, too?

Monkeys can recollect what they’ve seen, according to a science study. It offers clear evidence (证据) that monkeys have ability of memory like humans.

Scientists found out that monkeys can recall simple shapes from memory. They even can draw those shapes on a computer touch screen.

Scientists say that findings suggest that the memory of humans and monkeys is more similar than scientists knew. Monkeys can recall. Recall is necessary for planning and imagining, and can increase social behavior and other skills. By recalling, monkeys show an ability to remember things that are not present at the moment.

A scientist named Benjamin Basile said, “The ability of monkeys to recall these shapes suggests that they might be able to recollect other kinds of information that would be useful to them in the wild. They may be able to recollect the appearance of things they knew, what their favorite foods look like, or the path they would have to take to a pond.

The scientists say that the ability to recollect does not depend on language. The ability may have been present in our common ancestor (祖先) million years ago.

1After reading the first paragraph, we can know ______.

A. only elephants have good memories

B. only monkeys have good memories

C. both elephants and monkeys have good memories

D. neither elephants nor monkeys have good memories

2The underlined word “recollect” has the same meaning as the word “______”.

A. recall B. collect C. gather D. repeat

3Which is the following is NOT true according to the passage?

A. Monkeys have the ability of memory like humans.

B. Monkeys can not draw shapes they saw on a computer touch screen.

C. Monkeys may be able to recall what their favorite food look like.

D. Monkeys may be able to recall the path they would have to take.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网