题目内容
【题目】阅读理解
B
Mr and Mrs Smith had always spent their summer holidays in New Jersey in the past, staying in a small inn (旅店) at the foot of a hill.
One year, however, Mr Smith made a lot of money in his business, so they decided to go to London and stay at a really good hotel while they went touring around that famous city.
They flew to London and arrived at their hotel late one evening. They had expected that they would have to go to bed hungrily, because in that small inn in New Jersey, no meals were served after seven. They were surprised when the waiter asked whether they would take dinner there that night. “Are you still serving dinner?” asked Mr Smith. “Yes, certainly, sir,” answered the waiter, “we serve it until half past nine.”
“What are the times of meals then?” asked Mr Smith. “Well, sir,” answered the waiter,“we serve breakfast from seven to half past eleven in the morning, lunch from twelve to three in the afternoon, tea from four to five, and dinner from six to half past nine.”
“But that hardly leaves any time for us to see the sights of London,” said Mr Smith.
(1)Mr and Mrs Smith had always spent their holidays in ______.
A.New York
B.London
C.New Jersey
D.Washington
(2)When Mr and Mrs Smith had a lot of money, they decided to go to ______.
A.their hometown
B.the capital of England
C.New Jersey
D.a small city in England
(3)They went to London by ______.
A.sea
B.plane
C.train
D.bus
(4)From the story we know that this was the ______ time for the Smiths to go to London.
A.first
B.second
C.third
D.fourth
(5)What does the sentence “But that hardly leaves any time for us to see the sights of London” mean?
A.We can go to see the sights of London at any time.
B.We have enough time to see the sights of London.
C.We can see more sights of London.
D.We have little time to see the sights of London.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)B
(4)A
(5)D
【解析】斯密斯夫妇平时只在新泽西度假,今年因为生意好赚了钱,他们飞往伦敦度假,伦敦的旅馆的吃饭时间让斯密斯夫妇感到很困惑。
(1)细节理解。根据第一段可知斯密斯夫妇过去总在新泽西过夏天。故选C。
(2)推理判断。根据第二段可知他们赚了钱,准备去伦敦——英国的首都度假。故选B。
(3)推理判断。根据第三段第一句他们飞去伦敦。flew是fly的过去式,故选B。
(4)推理判断。根据第三段,他们原以为到了伦敦会吃不到饭,就像在新泽西7点以后没有饭了一样。当听到服务员说晚饭一直到9点半后感到很吃惊,说明他们对伦敦不熟悉,所以推断他们是第一次去伦敦。故选A。
(5)句意理解。句意:但是那样(指吃饭时间)让我们几乎没有时间看伦敦的风景了。A是我们随时去看伦敦的风景;B是我们有足够的时间去看伦敦的风景;C是我们能看更多的风景;D我们几乎没有时间看伦敦的风景,little很少,几乎没有,与hardly几乎不,意思相近。故选D、
【题目】阅读理解:读C篇短文,将方框里的五个句子还原到短文中。
C
A. He is very strict with the students, of course, with Mary, too. |
Little Mary is a good girl. . Her home is not far from the school, but she often late for class because she likes watching TV, and listens to the music in the evening and goes to bed very late. . This term Mr. White, Mary's uncle, works in her school. He teaches Grade 2 history. He often tells Mary to obey the school rules and come to school on time.
Today Mary got up late again. When she went to school, it was 8:15. Her uncle was waiting for her at the school gate. "You are ten minutes late for the first class." Mr. White said angrily(生气地).
"Every time when I get to the street corner, I always see a sign(标志). It says ." said Mary.