题目内容

【题目】阅读下面短文,并回答问题。

As we all know, health is very important to everyone. To raise people's health awareness(意识)people celebrate World Health Day(世界卫生日) on April 7. Nowadays, how to keep healthy has become a hot topic. Here are some ways to be healthy. Let's have a look.

One way is to watch the food you eat. Is your food healthy or not? You can have a look at what colors they are. Usually, there isn't much nutrition(营养) in white food, such as, bread and sugar. But food in bright colors like red, green, yellow and purple is good for us, such as the tomatoes, carrots and strawberries. We need to eat food in different colors every day.

Then, playing sports is good for our health. Because it can exercise our body. We can take walks after dinner. We can play ping-pong or soccer. We need to do sports every day.

Being happy can make us healthy, too. When we are unhappy, try to talk to our friends. If you smile often, you can also be happy.

1When is World Health Day?

2According to the article how many ways are there to keep healthy?

3Do we need to eat food in different colors?

4Why is playing sports good for our health?

5What do you do to keep healthy?

【答案】

1On April 7th.

2There are 3 /three.

3Yes, we do.

4Because it can exercise our body.

5开放性问题。言之成理即可。

【解析】

文章大意:本文讲了三个保持健康的方法:注意自己的饮食、做运动、保持快乐。

1细节理解题。根据第1段中“… people celebrate World Health Day on April 7.”可知世界卫生日在47日。故答案为:On April 7th.

2细节理解题。根据第2段中“One way is to watch the food you eat.”、第3段中“Then, playing sports is good for our health.”及最后一段中“Being happy can make us healthy, too.”可知文中提到了注意饮食、做运动、保持快乐三种保持健康的方法。故答案为:There are 3 /three.

3细节理解题。根据第2段中“We need to eat food in different colors every day.”可知我们每天需要吃不同颜色的食物,用肯定回答。故答案为:Yes, we do.

4细节理解题。根据第3段中“Then, playing sports is good for our health. Because it can exercise our body.”可知做运动对我们的健康有益是因为它能锻炼我们的身体。故答案为:Because it can exercise our body.

5主观发挥题。题目问你做些什么来保持健康,回答时可根据自身实际情况回答,可以从饮食、运动等方面来回答。属于开放性试题,没有固定答案。故答案为:开放性问题。言之成理即可。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Betty Brown is an Australian girl. But now she lives in Beijing with her______, Mr. and Mrs. Brown. Jack is her brother, and he is twelve years old. He is a______in a school in Beijing. He is good at all his school subjects and his teachers like him very much. Mr. Brown is a doctor. He______in Beijing Friendship Hospital. Mrs. Brown is an English teacher. She teaches______at Beijing International School. Every day, Betty goes to school with her mother in her mother’s car. They usually get to______at 7:00 in the morning.

Mr. Brown is very busy from Monday to Friday. But he doesn’t work at the weekend. On Saturday or Sunday, he often goes to play basketball with his friends. He likes football, too. But he doesn’t play it. He only______football matches on TV. Mrs. Brown likes playing table tennis with her Chinese friends at the weekend.

Betty can speak a lot of Chinese now.______speaks Chinese to her friends and speaks English to her parents. At school, her favorite______is music. She likes______books about music. Look, there are many books and CDs on her desk. In her room, you can also see many______of film stars on the walls. Most of them are Jackie Chan’s. Jackie Chan is her favorite film star.

1A.parentsB.friendsC.brothersD.sisters

2A.secretaryB.managerC.studentD.nurse

3A.readsB.writesC.studiesD.works

4A.ChineseB.EnglishC.mathD.P.E

5A.hospitalB.bankC.schoolD.gym

6A.watchesB.listensC.seesD.plays

7A.WeB.TheyC.SheD.He

8A.bookB.subjectC.sportD.food

9A.readingB.writingC.feelingD.studying

10A.mapsB.ticketsC.roadsD.photos

【题目】 Read the passage and fill in the blanks with proper words. (在短文的内填入适当的词,使其内容通顺,每格限填一词,首字母已给)

There are many cities in most countries. But every country has one special city --- the capital. For example, China’s capital city is Beijing. The capital of UK is London.

The capital city is very important. It is home to a country’s central government (中央政府). Leaders of a country w1 and live there. It is often the centre of a country’s economy (经济) and culture too.

The capital city is very special, so countries do not often change it. But Indonesia (印度尼西亚) is going to b2 a new capital on the island of Borneo. Jakarta, the capital is sinking (下沉) into the sea now. The city has taken out too much groundwater.

People cannot change the capital city easily in a few months. It will take around 10 y3 and cost about $32 billion (十亿).

There are some interesting things to know about capital cities around the world.

Capitals are u4 large cities, but not always the largest city in a country. For example, Canberra (堪培拉) is the capital of Australia, but the largest city in Australia is Sydney.

Some countries have over o5 capital. For example, South Africa has three and Bolivia has two.

Some s6 countries take the whole country itself as the capital, such as Singapore (新加坡) in Asia. It just has an area of 719 square kilometers, while Beijing is 16410 square kilometers.

【题目】 You are driving to school.You look up to enjoy the blue sky and look around the beautiful green trees outside the car.Wow! You almost go through a stop sign! Don't worry, you are in a driverless (无人驾驶的)car.The car itself can see the stop sign without your help and stop the car .Car makers are testing driverless cars in some countries.Some companies are working together on driverless technology(技术).

Driverless cars are a great idea.Blind people could use them and old people wouldn't have to give up(放弃)their cars.With driverless cars, people can just choose a place they want to go and decide on a proper(恰当的) way for the car.Then put a button(按钮) and the car takes you there.

As cars get driverless technology, they will be safer(3*t) than cars with a driver .Driverless cars can move closer together than cars with drivers.This may make driving on busy roads safer.Also, driverless cars don't get sleepy or send and receive messages on their phones while driving.Google' s driverless cars have never caused a serious accident(造成严重事故) on the road since 2010.

There are some problems with driverless cars.Hackers(黑客) may control(控制) the car .Some drivers may lose their jobs because of driverless technology .

In the future both cars with drivers and cars without drivers may share(共享)the road.You will have a choice.You can be the driver of your car, or you can look out of the window while the car is driving you.

1The writer wrote the passage__________.

A.to tell a story about carsB.to introduce(介绍) driverless technology

C.to teach how to driveD.to ask people to create(创造)

2The underlined word(划线单词) “them” refers to(指的是)__________.

A.driverless carsB.blind people

C.serious accidentsD.some companies

3From the passage, we can infer(推断)that__________.

A.the old and blind people can also use driverless cars.

B.people will build special roads for driverless cars in the future.

C.some drivers may lose their jobs because of driverless technology.

D.the writer thinks driverless technology is great and he enjoys it.

4If we put the passage into four parts, which of the following is the best?

A.;②③;;B.①②;,;

C.;;;④⑤D.;;③④,

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网