题目内容

【题目】缺词填空

根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整、通顺。请在答题纸上写出完整单词。

At the present time, more and more people love travelling. It's a very goodw___1___of getting to know new people and cultures and acquiring(获得)experiences. It helps travellers g__2___a lot. Travel can make our minds become much w__3__.

But travel does more than all that. It can also make us more creative. In recent years, some professors have been doing r___4__ on what many people have already learned from travel experiences. They believe that spending time a__5____ has affected people's mind. For example, they found that the students who lived in foreign countries for a longer period were better at s__6__ problems creatively than those who did not. If you stay in the same place, you can't experience new sights, new smells, new sounds and new cultures. All these can w___7_ up your mind and make it more active . H___8____ , that doesn't mean the more places you've been, the more creative you'll become. Another group of professors have been doings__9___ research. They found the people who often travelled from one place to another didn't have enough time to immerse(使……沉浸)t___10___ in a new place and a new culture. They weren't as creative as the people who spent the time really getting to know a place. You have to interact with the places you go to and then you can benefit from it.

【答案】

1way

2get

3wider

4research

5abroad

6solving

7wake

8However

9similar

10themselves

【解析】

试题分析:很多人都喜欢旅行,通过旅行,我们可以认识新的朋友,了解新的文化,获得经历。有一项调查就表明,经常旅行的人更加有创造性,他们的大脑更加积极。

1way方法,方式,是一个名词。句意:这是人们认识新朋友、了解新的文化和获得经历的很好的方式。a good way of doing sth.一种……的好方法。

2get得到,动词。句意:它可以帮助旅行者们得到很多。根据上句话的意思可知,通过旅行,人们可以获得很多,这里是短语help sb. do sth.,帮助某人做某事,故应填get。

3wider更宽,更广阔。句意:旅行可以使我们的思想变得更加开阔。wider是wide的比较级形式,这里是把经常旅行和不旅行相比较。故填wider。

4research调查。句意:最近几年,一些教授一直在做一些调查,关于人们在旅行的经历中得到了什么。根据下文Another group of professors have been doing...research,可知,这里应填research。do some research on对...做调查,是固定短语。

5abroad国外,去国外,是副词。句意:他们认为在国外度过一段时间影响了人们的思想。根据下句话...the students who live in foreign countries可知,这里是说去国外旅行。故填abroad。

6solving解决,是动词的ing形式。句意:例如他们发现在国外度过一段时间的学生比那些没有的学生更加擅长创造性地解决问题。这句话使用的句型是be good at,擅长做某事,因为表示比较,故用的是better,后面应跟动名词形式,根据句意可知填solving。

7wake叫醒,吵醒。句意:所有这些都会唤醒你的思想,让它更加积极。wake up是固定短语,唤醒,叫醒。

8However然而,可是,是一个副词。句意:然而,那并不意味着你去的地方越多,你就越有创造力。根据句意可知,这里是转折的关系,however是副词,因此后面有逗号隔开。

9similar相似的,形容词。句意:另外一些教授在做相似的调查。根据下文They weren't as creative as the people who spent the time really getting to know a place可知,其他科学家做的研究跟上面提到的很相似。故填similar。

10themselves他们自己,是反身代词。句意:他们发现经常旅行的人没有足够的时间使他们自己沉浸在新的地方和新的文化里。这句话的主语是they,他们,因此这里应该是使他们自己...。故填themselves。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Jia Meng used to keep a diary in Chinese. But one year ago, the 14-year-old girl from Heilongjiang began to keep her diary in English, because Jia found her mother was reading her diary secretly. She changed the language because her mother can’t read English. “It’s like killing two birds with one stone.” said Jia. “My privacy (隐私)becomes safe and my English improves a lot.

Jia’s mother is not the only mom who reads her child’s diary. Recently, Renmin University of China had a national survey among over 23,000 parents. The results show that 40% of the parents read their children’s secrets. That’s why , like Jia, many teenagers try to find ways to protect their privacy.

Wu Lei, 15, of Shanxi, keeps a diary , too. But he doesn’t write it on paper. He writes online, which he thinks is perfectly safe because his parents know nothing about the Internet.

Lu Huan, 13, of Guangdong, said her parents always secretly listened to the talk between her friends and her on the telephone in their room. To solve this problem, Liu asked her parents to buy her a mobile phone.

“Parents want to know what is going on in their children’s lives,” said Shao Xiazhen, a teenage expert in Beijing, “But sometimes they go about it the wrong way.” Shao suggested to teenagers that instead of hiding their secrets, talking to parents is a better solution. If your parents know that you are safe, they’ll let you keep your secrets.

阅读短文,判断正(T)误(F)( 5分 )

【1】Jia Meng keeps her diary in English in order to improve her English.

【2】Recently , Renmin University of China had a national survey, and the results show that 40% of the parents read their children’s secrets.

【3】Keeping a diary online is the best way to protect the privacy according to the article.

【4】Lu Huan asked her parents to buy her a mobile phone in order to protect her privacy.

【5】Shao Xiazhen thinks parents will let children keep their secrets if children talk to parents and parents know they are safe.

【题目】完形填空

阅读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

Two months ago, there was a serious earthquake in my country. Many people were hurt and their homes. In my school, we decided to organize a 5-kilometer run to collect money for the people. signed up for the run and asked their relatives and neighbors to support them. These people agreed to some money—50 cents or a dollar, for example, for every kilometer that the students completed.

Joe was my classmate. He was the student in my class because he seldom did any exercise and he ate plenty of junk food. He never walked to school. He always took a bus. When he was asked he was going to take part in the run, he said he would think about it. A few students laughed and I think Joe felt embarrassed. I felt a bit sorry for .

The next day, as I was riding to school, I saw Joe walking in the street. I stopped and asked him why he was . He said he was training to take part in the run. “Good for you, Joe!” I said. , I told my friends about Joe. Most of them just laughed and said that they didn’t think he would the run. I wasn’t sure, but I decided that I would Joe. So, for the two weeks before the run, I was his trainer. He walked to school for a few . Then he started to run slowly.

On the day of the run, Joe lined up with the other students. The began and soon Joe was left behind. Well, it took him hours to finish and he didn’t expect to the other students, but he tried to do his best. And he completed the 5-kilometer run. Everyone was very and said, “Well done, Joe!” What is more, Joe collected more money than any other student!

1A.cleaned B.reached C.lostD.made

【2】A.Parents B.Students C.Teachers D.Workers

【3】A.borrow B.getC.giveD.lend

【4】A.happiest B.heaviest C.tallest D.youngest

【5】A.how B.where C.whyD.if

【6】A.herB.himC.usD.you

【7】A.crying B.riding C.singing D.walking

【8】A.Again B.But C.LaterD.So

【9】A.completeB.discuss C.support D.understand

10】 A.help B.inviteC.stopD.visit

11】A.days B.weeks C.months D.years

12】 A.class B.movie C.raceD.school

13】A.catch up with B.get on well with C.make friends withD.talk with

14】A.easily B.quickly C.firstly D.finally

15】 A.busy B.happy C.interested D.nervous

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网