题目内容
【题目】阅读短文,然后根据内容回答所提问题。
I’m Lisa. Andy and Dora are my friends. All of us like drawing pictures on stones (石头). There is an art festival at our school this Friday. Here are our works (作品) for the art festival.
![]()
I draw a cat. I live with my parents and my cat Barbara in a big house. Barbara is a brown cat and she’s three years old. She likes watching TV with me on the sofa.
![]()
Andy draws a baby (婴儿). Who is the baby? Andy has a sister and a brother. The baby is Andy’s brother Jimmy. Jimmy is only two months old. Andy thinks Jimmy is really lovely.
![]()
Dora likes minions (小黄人) very much, so she draws a picture of Stuart. Stuart has only one eye and he loves music. Stuart likes eating bananas and they are Dora’s favorite fruit, too.
【1】When is the art festival?
__________________________________________________
【2】What does Barbara like doing?
__________________________________________________
【3】How many children are there in Andy’s family?
__________________________________________________
【4】How old is Jimmy?
__________________________________________________
【5】What’s Dora’s favorite fruit?
__________________________________________________
【答案】
【1】This Friday.
【2】She likes watching TV .
【3】There are three children in Andy’s family.
【4】Jimmy is only two months old.
【5】Her favorite fruit is bananas.
【解析】
本文讲述了Lisa,Andy和 Dora;这个星期五学校有一个艺术节,这是他们为艺术节做的作品。Lisa画了一只猫,Lisa和父母、猫Barbara 住在一个大房子里;Andy画了他弟弟 Jimmy;Dora很喜欢小黄人,所以她画了Stuart。
【1】句意:艺术节是什么时候?
根据“There is an art festival at our school this Friday.” 这个星期五我们学校有一个艺术节,故答案为This Friday.
【2】句意:芭芭拉喜欢做什么?
根据“She likes watching TV with me on the sofa.” 它喜欢和我一起坐在沙发上看电视。故答案为She likes watching TV .
【3】句意:安迪的家里有几个孩子?
根据“Andy has a sister and a brother.” Andy有一个姐姐和一个弟弟,故答案为There are three children in Andy’s family.
【4】句意:吉米多大了?
根据“Jimmy is only two months old ” 只有两个月大。故答案为Jimmy is only two months old.
【5】句意:Dora最喜欢的水果是什么?
根据“Stuart likes eating bananas and they are Dora’s favorite fruit, too.” Stuart喜欢吃香蕉,香蕉也是Dora最喜欢的水果。故答案为Her favorite fruit is bananas.
【题目】
Jay Chou, a pop singer from Taiwan. He was bom on January 18th, 1979. He is quiet and shy. When he was only four years old, he began (开始)to learn to play the piano. Now he is a famous (著名的) pop star. The fans love his rap and R&-B music. They think he is very cool. |
Do you like talk shows? What do you think of “Art Life”? Zhu Jun is a famous host of CCTV. He was born (出生)in Gansu Province. He is tall and thin. He is handsome. He is good at singing and drawing. Many people like him. |
Ronaldo is a Brazilian football superstar. He was born on September 22nd, 1976. He runs very fast and he is really a great player. In 2002, Ronaldo was selected (当选)as “Mr. Football of the World”. |
【1】What is Jay Chou?
A. A singer. B. A host.
C. A football player. D. A dancer.
【2】When did Jay Chou begin to learn to play the piano?
A. In 1979. B. In 1981. C. In 1983. D. In 1985.
【3】What is Zhu Jun good at?
A. Playing chess. B. Playing the piano.
C. Drawing. D. Playing football.
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?(根据文章,下列哪 项是正确的?)
A. Ronaldo^ birthday is on January 18th.
B. Zhu Jun hosts “Art Life” of CCTV.
C. Ronaldo was selected as “Mr. Basketball of the World” in 2002.
D. When Jay Chou was five years old, he began to learn singing.
【题目】
| I’m Jiang Ling fromHangzhouand I’m in Class 2. There are forty-five students in my class — twenty boys and twenty-five girls. I have got two good friends. One is Hu Ning. He is on my left. He is good at maths. The other is Tu Guo. He is on my right. IT is his favourite. After school, we usually read in the library or work on the computer. Now we are having a history lesson. |
| I’m Paul fromLondonand I’m in Class 4. There are twenty-two students in my class — twelve girls and ten boys. Tim is my good friend. He is behind me. He is tall and he is good at PE. We usually play basketball on Friday afternoon. Now it’s cool. We’re playing basketball in the playground. |
【1】There are ________ boys in Jiang Ling’s class.
A. 10 B. 12 C. 20 D. 25
【2】Where does Hu Ning sit?
A. On Jiang Ling’s left. B. Behind Tu Guo. C. On Jiang Ling’s right. D. In front of Tu Guo.
【3】What are Jiang Ling and his friends doing now?
A. Playing in the playground. B. Reading in the library.
C. Working on the computer. D. Having a history lesson.
【4】What’s Paul’s good friend good at?
A. Maths. B. PE. C. IT. D. History.
【5】When do Paul and his friend usually play basketball?
A. On Wednesday afternoon. B. On Friday afternoon.
C. On Saturday morning. D. On Sunday morning.