题目内容

【题目】 Playgrounds offer kids fresh air, friends, and exercise. However, each year, more than 200,000 kids go to hospital because they are hurt in one way or another when playing on the playground. So what can we do to improve the situation?

We should make sure the playground is safe for the children. It should be soft and thick enough, so when the children fall, they won't hurt too much. Things like water, rocks or broken glass might cause danger to the kids. Cleaners should check the playground from time to time and clear away these dangerous things. In fact, children themselves also need to help keep the playground clean and safe. That means each time after playing they should pick up the rubbish they've produced. If someone finds there is something wrong with the equipment(设施), he should report to the keeper of the playground, so people will come to fix it.

Teaching kids how to play safely is also very important. If they know the rules of the playground, they won't get hurt easily. For example, they should never push when others are on seesaws or swings. If someone is going to jump off some equipment, he should first look down to make sure no other kids are in the way. Of course, wearing right clothes may also help to keep safe. Clothes with strings() can get caught on equipment which may hurt the kid badly.

In short, our kids can both enjoy themselves and be safe if we are working together to improve the situation.

根据短文内容,完成下列小题。

1Do many kids get hurt while playing on the playground every year?

_____________________________________________________________________

2What things might cause danger to the kids on the playground?

____________________________________________________________________

3Why should we teach kids how to play safely on the playground?

______________________________________________________________________

4Who need to work together to improve the situation of the playground?

_______________________________________________________________________

5What's the passage mainly about?

_________________________________________________________________________

【答案】

1Yes, they do.

2Things like water, rocks or broken glass.

3Because if they know the rules of the playground, they won't get hurt easily.

4Cleaners, parents (teachers) and children themselves.

5What we can do to keep the children safe on the playground. /to improve the situation of the playground.

【解析】

本文讲述操场为孩子们提供新鲜空气、朋友和锻炼。然而,每年有超过20万的孩子因为在操场上玩耍时受到这样或那样的伤害而住院。那么我们能做些什么来改善这种情况,让我们的孩子既能享受生活,又能保证安全呢?

1题干问:每年有很多孩子在操场上玩耍时受伤吗?

根据文中“each year, more than 200,000 kids go to hospital because they are hurt in one way or another when playing on the playground”可知,每年有超过20万的孩子因为在操场上玩耍时受到这样或那样的伤害而住院。故答案为Yes, they do.

2题干问:什么事情可能会对操场上的孩子造成危险?

根据文中“Things like water, rocks or broken glass might cause danger to the kids.”可知,像水、石头和碎玻璃可能会对孩子造成危险。故答案为Things like water, rocks or broken glass.

3题干问:为什么我们应该教孩子们如何在操场上安全玩耍?

根据文中“If they know the rules of the playground, they won't get hurt easily.”可知,如果孩子们知道操场规则,那么他们就不会轻易受伤。故答案为Because if they know the rules of the playground, they won't get hurt easily.

4题干问:谁需要共同努力来改善操场的情况?

根据文中“Cleaners should check the playground from time to time and clear away these dangerous things.(清洁人员应该时不时地检查操场并清理这些危险的东西。)”、“We should make sure the playground is safe for the children. It should be soft and thick enough(我们——应该确保操场是安全的,操场应该是柔软又结实的。)”和“children themselves also need to help keep the playground clean and safe.(孩子们自己也需要去帮助保持操场清洁和安全。)”和可知,改善操场的情况需要清洁人员、家长或老师及孩子自己一起来行动。故答案为Cleaners, parents (teachers) and children themselves.

5题干问:这篇文章主要讲了什么?

根据对全文的理解可知,文章是在说我们可以做什么来保证孩子们在操场上的安全或如何改善操场的情况。故答案为What we can do to keep the children safe on the playground. /to improve the situation of the playground.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I heard the bees long before I saw them.

It was a very hot afternoon, and we decided to cool off in the river near my home. As we climbed down a small rocky hill toward the water, my boyfriend John suddenly started to shout then jumped into the water below. Peter and Mary quickly followed but I was too far away to jump. I was trapped.

I heard a low hum(嗡嗡声)which was growing louder. From a distance, the group of bees looked almost like a cloud of smoke. As it got closer, I realized it was actually thousands of bees flying towards me.

All I could do was cover my face with hands. Crazily, I thought that if I sat very still, the bees would think I was just another rock.

After a few minutes, I knew my plan hadn’t worked. The bees were attacking me. I could hear my friends shouting at me to get down to the pool fast.

But it wasn’t so easy. I was in great pain and the only way I could get away was to use my hands to climb down the rocks. However, I was afraid to do that at first because my face would be unprotected. The noise the bees made was so loud and frightening, but I had no choice.

I rushed down the rocks and jumped into the pool, but I don’t remember doing it. I was just so happy to be free from the pain. I was safe, and the water felt wonderful.

But we still weren’t out of danger. Every time we tried to climb out of the pool, the bees flew back over our heads. We spent the next three hours in the water, putting our heads under the water from time to time to avoid the bees until they finally lost interest.

1How many people went swimming that day?

A.Two.B.ThreeC.FourD.Five

2The underlined word “it” (in Paragraph 3) refers to .

A.a rockB.the group of beesC.a hillD.the river

3At first why didn’t the writer want to climb down the rocks?

A.She was afraid she would fall.

B.She was too far away from pool.

C.She thought the bees would follow her.

D.She didn’t want her face to be unprotected.

4How did the writer escape the bees?

A.She covered her face with her hands.

B.She hid behind the rocks.

C.She jumped into a water pool.

D.She pretended to be a rock.

5In what order are the following mentioned in the story?

a. The writer rushed down the rocks.

b. John jumped into the water.

c. The low hum grew louder.

d. The bees flew back over their heads.

e. The bees were attacking the writer.

A.b c e a dB.b a e c dC.c d e a bD.c b d e a

【题目】 Two close friends were Willie Brown and his little dog Bounce. Willie could never think of taking a walk without Bounce. Cake and play were equally shared between them. Willie taught his dog many tricks, and often said that Bounce could do almost anything in the world but talk.

There came a time, however, when Bounce really told Willie’s father something, though he could not talk.

It was a bright summer afternoon. Willie had walked with Bounce down to the river, which was not more than two blocks from his father’s store. Willie began to throw stones into the water, and Bounce lay on the grass, watching the flies(苍蝇)and catching any that came too near. There were some logs(圆木) in the river near the bank. Willie jumped upon one of them, to see if he could throw a stone across the river. Just as it left his hand, the log turned, and he fell into the water. He did not know how to swim, and there was no one to hear, though he called as loud as he could for help.

Poor little Bounce gave a great barking of worry. He ran up and down the bank two or three times, barking, looking first at Willie and then around. Then he started to run as fast as he could, up the street to the store.

When he got there the door was shut, but he scratched() against it and barked loudly, until someone came and opened it.

He caught hold of Mr. Brown’s clothes then ran to the door, then back again, catching at him, barking, and jumping. Now, Mr. Brown thought, “Something must be wrong.” Immediately he followed Bounce to the riverside.

Willie was saved in time.

1Bounce was Willie’s close friend, wasn’t he?

________________________________________________________________

2How far was the river away from Willie’s father’s store?

________________________________________________________________

3Why did Willie jump on one of the logs in the river?

________________________________________________________________

4How did Bounce feel when he found Willie in the river?

________________________________________________________________

5Who do you think saved Willie’s life?

________________________________________________________________

6How do you like Bounce? Why?

________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网