题目内容
2.A boy called Mario had many friends,and he was proud of it.Whoever he met,he would like to show off(炫耀) how popular he was at school.One day,his grandpa said to him,"Mario,I know that you don't have as many friends as you think.Many of them are not true to you."
Mario thought maybe his grandpa was right.However,he wasn't sure how he could test whether his schoolmates were real friends or not,so he asked his grandpa.The old man answered,"I have just exactly what you need.It's in my room.Wait a minute."The old man left,soon returning as if(好像) carrying something in his hand,but Mario could see nothing there.
"Take it.It's a very special chair.Because it's invisible,it will be hard for you to sit on it.However,if you manage to sit on it,you can use the chair's magic power(力量) to tell who your real friends are."
The next day Mario took the strange invisible chair to school.At break time he asked everyone to form a circle,and he put himself in the middle,with his chair.
"Nobody move.You're about to see something amazing,"said Mario.Then he tried sitting on the chair.Having difficulty seeing it,he missed and fell to the ground.Everyone had a pretty good laugh."Wait,wait,"said Mario,making another try.But again he missed the seat.
Mario didn't give up.He kept trying to sit on the magic chair.Finally,he did it.This time he felt himself in mid-air.
Then he experienced the magic that his grandpa had been talking about.Looking around,Mario saw George,Lucas and Diana holding him up,so he wouldn't fall.But some schoolmates whom he had regarded as friends had done nothing but made fun of him.Mario was quite thankful to his grandpa,who helped him test who his true friends were.
88.Mario was proud of having many friends,wasn't he?Yes,he was.
89.What did Grandpa think of Mario's friends?Grandpa thoughtMario hadn't as many friends as he thought.
90.What did Mario ask Grandpa to tell him?To tell him the way totest whether his classmates were real friends or not.
91.What did Mario take to school the next day?Hetook the strange invisible chair to school.
92.Why could Mario sit on the magic chair at last?Because George,Lucas and Diana held him up.
93.According to Mario's grandpa,which are true friends?Which are not?George,Lucas and Diana are his true friends..
分析 本文告诉我们为了试验他真正的朋友是谁,Mario的爷爷给了他一把特别的椅子.椅子是根本不存在的看不到的.Mario把椅子拿到学校,最终是好朋友们托起他他才坐到了椅子上.他也知道了谁才是他真正的朋友.
解答 88.Yes,he was.细节理解题.根据A boy called Mario had many friends,and he was proud of it.可知马里奥为为有许多朋友感到自豪,故答案为:Yes,he was.
89.Grandpa thought Mario hadn't as many friends as he thought.细节理解题.根据"Mario,I know that you don't have as many friends as you think.Many of them are not true to you."可知爷爷认为马里奥没有他想的那么多朋友,故答案为:Grandpa thought Mario hadn't as many friends as he thought.
90.To tell him the way to test whether his classmates were real friends or not.细节理解题.根据However,he wasn't sure how he could test whether his schoolmates were real friends or not,so he asked his grandpa.可知他让爷爷故事他怎么测试他的同学是否是真正的朋友,故答案为:To tell him the way to test whether his classmates were real friends or not.
91.He took the strange invisible chair to school.细节理解题.根据The next day Mario took the strange invisible chair to schoo可l知第二天马里奥带着奇怪的隐形椅子去学校,故答案为:He took the strange invisible chair to school.
92.Because George,Lucas and Diana held him up.细节理解题.根据Lucas and Diana holding him up,so he wouldn't fall可知是卢卡斯和戴安娜帮助他所以他不会倒下,故答案为:Because George,Lucas and Diana held him up.
93.George,Lucas and Diana are his true friends.细节理解题.根据Looking around,Mario saw George,Lucas and Diana holding him up,so he wouldn't fall可知乔治、卢卡斯和戴安娜是他的真正的朋友,故答案为:George,Lucas and Diana are his true friends.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
-I first met her when we______in a university.( )
| A. | are thachuing | B. | taught | C. | were teaching | D. | had taught |
Two weeks later,however,Mr.Chen got some (46)D new.He was told about a health care project which provides medical treatment for poor patients in (47)CChina.They (48)B to pay only half the cost or even less.Thanks to the project and the kindness of(49)Cfamily and neighbors,he was able to receive an operation just (50)A to prevent the illness from getting worse.(51)D he has return to his family.
The (52)D of this health care project is to improve the situation for poor people in western China.So far,the project has helped more than 5,000people
(53)A medical aid.The Chinese government is (54)B working together with other countries and international organizations to do this.They hope to develop a new health care model (55)C China.As our country develops,we must remember the responsibilities (责任) of caring for the weakest members.
| 41.A.live | B.lives | C.are living | D.lived |
| 42.A.a treatment | B.a rest | C.an operation | D.training |
| 43.A.pay | B.spend | C.have | D.cost |
| 44.A.both their sons | B.both their daughter | C.all their sons | D.all the daughters |
| 45.A.hopeful | B.hopeless | C.harmful | D.harmless |
| 46.A.sad | B.had | C.terrible | D.good |
| 47.A.eastern | B.southern | C.western | D.northern |
| 48.A.want | B.need | C.prefer | D.like |
| 49.A.my | B.your | C.his | D.her |
| 50.A.in time | B.on time | C.all the same time | D.for a long time |
| 51.A.Already | B.Just | C.Ever | D.Now |
| 52.A.chance | B.advice | C.example | D.goal |
| 53.A.receive | B.receiving | C.received | D.receives |
| 54.A.too | B.also | C.either | D.as well |
| 55.A.to | B.at | C.for | D.on. |
I started my junior high school life at the age of thirteen.At first the school for me,a boy,meant play,play and more play.However,I changed the way I used to behave at school with the help of my teachers.I tried my best to do well in my school work and follow the school rules.
Growing and learning were great fun.Every year we had different kinds of school trips.Not only could we learn many things from them,but also we were given many projects as homework.They helped us know more.At the same time,we made many friends.In Grade 8,I won prizes in drawing and English speech competitions.When I was in Grade 9,I realized that I should give all my attention to my studies because I was going to take the exams to get into senior middle school.
Whenever I think of my school life,I feel very happy and I think in everybody's school life there are many ups and downs(苦乐) that influence his life.School is a place where all of us learn to care and share."School"is not just a place,but a large building made up of rules,knowledge and love.I can describe my school as"Three Ss".They are Small,Sweet and Simple.My school was the best,is the best and will always be the best.
Information Card
| 81 | The persons who helped Li Dong change the way he used to behave at school | The/His teachers |
| 82 | Two things of great fun in his school life | Growing and learning |
| 83 | The competitions Li Dong won prizes in | (In) drawing and English competitions |
| 84 | Things that influence everybody's life | Ups and downs |
| 85 | "Three Ss"Li Dong describes his school as | Small,Sweet and Simple |