题目内容

2.A boy called Mario had many friends,and he was proud of it.Whoever he met,he would like to show off(炫耀) how popular he was at school.
One day,his grandpa said to him,"Mario,I know that you don't have as many friends as you think.Many of them are not true to you."
Mario thought maybe his grandpa was right.However,he wasn't sure how he could test whether his schoolmates were real friends or not,so he asked his grandpa.The old man answered,"I have just exactly what you need.It's in my room.Wait a minute."The old man left,soon returning as if(好像) carrying something in his hand,but Mario could see nothing there.
"Take it.It's a very special chair.Because it's invisible,it will be hard for you to sit on it.However,if you manage to sit on it,you can use the chair's magic power(力量) to tell who your real friends are."
The next day Mario took the strange invisible chair to school.At break time he asked everyone to form a circle,and he put himself in the middle,with his chair.
"Nobody move.You're about to see something amazing,"said Mario.Then he tried sitting on the chair.Having difficulty seeing it,he missed and fell to the ground.Everyone had a pretty good laugh."Wait,wait,"said Mario,making another try.But again he missed the seat.
Mario didn't give up.He kept trying to sit on the magic chair.Finally,he did it.This time he felt himself in mid-air.
Then he experienced the magic that his grandpa had been talking about.Looking around,Mario saw George,Lucas and Diana holding him up,so he wouldn't fall.But some schoolmates whom he had regarded as friends had done nothing but made fun of him.Mario was quite thankful to his grandpa,who helped him test who his true friends were.

88.Mario was proud of having many friends,wasn't he?Yes,he was.
89.What did Grandpa think of Mario's friends?Grandpa thoughtMario hadn't as many friends as he thought.
90.What did Mario ask Grandpa to tell him?To tell him the way totest whether his classmates were real friends or not.
91.What did Mario take to school the next day?Hetook the strange invisible chair to school.
92.Why could Mario sit on the magic chair at last?Because George,Lucas and Diana held him up.
93.According to Mario's grandpa,which are true friends?Which are not?George,Lucas and Diana are his true friends..

分析 本文告诉我们为了试验他真正的朋友是谁,Mario的爷爷给了他一把特别的椅子.椅子是根本不存在的看不到的.Mario把椅子拿到学校,最终是好朋友们托起他他才坐到了椅子上.他也知道了谁才是他真正的朋友.

解答 88.Yes,he was.细节理解题.根据A boy called Mario had many friends,and he was proud of it.可知马里奥为为有许多朋友感到自豪,故答案为:Yes,he was.
89.Grandpa thought Mario hadn't as many friends as he thought.细节理解题.根据"Mario,I know that you don't have as many friends as you think.Many of them are not true to you."可知爷爷认为马里奥没有他想的那么多朋友,故答案为:Grandpa thought Mario hadn't as many friends as he thought.
90.To tell him the way to test whether his classmates were real friends or not.细节理解题.根据However,he wasn't sure how he could test whether his schoolmates were real friends or not,so he asked his grandpa.可知他让爷爷故事他怎么测试他的同学是否是真正的朋友,故答案为:To tell him the way to test whether his classmates were real friends or not.
91.He took the strange invisible chair to school.细节理解题.根据The next day Mario took the strange invisible chair to schoo可l知第二天马里奥带着奇怪的隐形椅子去学校,故答案为:He took the strange invisible chair to school.
92.Because George,Lucas and Diana held him up.细节理解题.根据Lucas and Diana holding him up,so he wouldn't fall可知是卢卡斯和戴安娜帮助他所以他不会倒下,故答案为:Because George,Lucas and Diana held him up.
93.George,Lucas and Diana are his true friends.细节理解题.根据Looking around,Mario saw George,Lucas and Diana holding him up,so he wouldn't fall可知乔治、卢卡斯和戴安娜是他的真正的朋友,故答案为:George,Lucas and Diana are his true friends.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关题目
7.One morning it was shining brightly when I woke up.I looked at the alarm clock.It said 3:45!It had stopped!What time was it?I climbed out of bed and went downstairs to the kitchen.The kitchen clock said 8:30-I was late!My parents were away.My aunt had gone to work without checking if I was up.The school bus went at 8:00.I had missed it.I rang my friend Tony on his mobile phone.
"Tell the teacher I'll be in as soon as I can!"I said.
"Come on your rollerblades,"Tony said."It will be faster than the bus."
    I washed and dressed in a hurry.I grabbed an apple to eat on the way.That was my breakfast!Then I put on my rollerblades and set off for school.It took half an hour to get to the school.I took all the shortcuts I knew.I went across the park-even through some backyards!When I got to school,I was very hot and my legs ached.I had missed math,our first lesson of the morning.But I made it just in time for history,our second lesson.I was very happy because history is my favorite subject.
56.The boy woke up atDthat morning.
A.3:45
B.7:30
C.8:00
C.8:30
57.The boy got up late mainly becauseA.
A.his alarm clock had stopped
B.his parents were away
C.his aunt had gone to work
D.he had missed the school bus
58.The boy got to schoolBthat morning.
A.by bus
B.by skating
C.by running
D.by bike
59.The boy took all the shortcuts in order toC.
A.have breakfast on the way
B.meet his friend
C.get to school as soon as he could
D.have his favorite lesson
60.Which of the following is NOT true?C
A.The boy's bedroom is upstairs and the kitchen is downstairs.
B.Tony told the boy to go to school on his rollerblades.
C.The boy had nothing for breakfast that morning.
D.The boy didn't miss his favorite lesson.
14.Mr.Chen is a farmer who (41)B in western China with his wife and two sons.One year ago,he discovered that he had cancer.The doctor told him that he needed (42)C at once.And he said the operation would (43)D thousands of yuan.It was too much money for Mr.Chen and his wife.They had no job and (44)A were at school.The situation seemed (45)B.
Two weeks later,however,Mr.Chen got some (46)D new.He was told about a health care project which provides medical treatment for poor patients in (47)CChina.They (48)B to pay only half the cost or even less.Thanks to the project and the kindness of(49)Cfamily and neighbors,he was able to receive an operation just (50)A to prevent the illness from getting worse.(51)D he has return to his family.
The (52)D of this health care project is to improve the situation for poor people in western China.So far,the project has helped more than 5,000people
(53)A medical aid.The Chinese government is (54)B working together with other countries and international organizations to do this.They hope to develop a new health care model (55)C China.As our country develops,we must remember the responsibilities (责任) of caring for the weakest members.

41.A.liveB.livesC.are livingD.lived
42.A.a treatmentB.a restC.an operationD.training
43.A.payB.spendC.haveD.cost
44.A.both their sonsB.both their daughterC.all their sonsD.all the daughters
45.A.hopefulB.hopelessC.harmfulD.harmless
46.A.sadB.hadC.terribleD.good
47.A.easternB.southernC.westernD.northern
48.A.wantB.needC.preferD.like
49.A.myB.yourC.hisD.her
50.A.in timeB.on timeC.all the same timeD.for a long time
51.A.AlreadyB.JustC.EverD.Now
52.A.chanceB.adviceC.exampleD.goal
53.A.receiveB.receivingC.receivedD.receives
54.A.tooB.alsoC.eitherD.as well
55.A.toB.atC.forD.on.
11.下面是关于Li Dong对自己初中三年学校生活回顾的一篇文章.请仔细阅读该短文,按信息表中项目的要求在答题卡上的信息表中填写信息.
I started my junior high school life at the age of thirteen.At first the school for me,a boy,meant play,play and more play.However,I changed the way I used to behave at school with the help of my teachers.I tried my best to do well in my school work and follow the school rules.
Growing and learning were great fun.Every year we had different kinds of school trips.Not only could we learn many things from them,but also we were given many projects as homework.They helped us know more.At the same time,we made many friends.In Grade 8,I won prizes in drawing and English speech competitions.When I was in Grade 9,I realized that I should give all my attention to my studies because I was going to take the exams to get into senior middle school.
Whenever I think of my school life,I feel very happy and I think in everybody's school life there are many ups and downs(苦乐) that influence his life.School is a place where all of us learn to care and share."School"is not just a place,but a large building made up of rules,knowledge and love.I can describe my school as"Three Ss".They are Small,Sweet and Simple.My school was the best,is the best and will always be the best.
Information Card
81The persons who helped Li Dong change the way
he used to behave at school
The/His teachers
82Two things of great fun in his school lifeGrowing and learning
83The competitions Li Dong won prizes in(In) drawing and English competitions
84Things that influence everybody's lifeUps and downs
85"Three Ss"Li Dong describes his school asSmall,Sweet and Simple
12.Have you ever been sad because you failed in something?If so,please remember,for often,achieving what you expect is not the most important thing.Enjoy the process(过程).Here is a story to tell you why.
One day a little boy decided to dig a hole behind his house after watching a science program.As he was working,a couple of boys stopped by to watch."What are you doing?"asked one of the visitors."I want to dig a deep hole all the way through the earth!"the boy answered excitedly.The older boys began to laugh,telling him that it was impossible to do it.Then they left.
The little boy kept on digging and digging.Suddenly,a few small colorful stones caught his eyes.He collected them and put them into a glass box patiently.Humming a song,he went on digging.The box was full soon.Then he talked to himself quietly and proudly,"Maybe I can't finish digging all the way through the earth,but look at what I have found in the process of digging!"
The boy's goal was too difficult,but it did cause him to go on,in other words,to cause us to keep working.
Not every goal will be achieved.Not every job will end up with a success.Not every dream will come true.But when you can't achieve your goal,maybe you can say,"Yes,but look what I've found along the way!There are so many wonderful things that have come into my life because I tried to do something!"It is in the digging that life is lived.It is the unexpected joy on the journey that really has a meaning.

64.Is achieving what you expect the most important thing in the passage?No,it isn't./No
65.When did the little boy decide to dig a hole behind his house?After watching a science program./After he watched a science program
66.Why did the older boys begin to laugh at the little boy?Because it was impossible to dig a (deep) hole all the way through the earth.
67.What did the boy find in the process of digging?He found (small) colorful stones./Colorful stones
68.What does the writer want to tell us?Enjoy the process,although sometimes our goals won't be achieved.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网