题目内容

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。

Going to a party, having a meal in a restaurant or receiving a birthday gift—as a teenager, you go to different places and meet different people. Everything you do will leave a deep impression (印象)on others. So manners are very important.

Getting to a place late for a date may mean: This isn’t that important to me. Ringing someone up while talking to your friend may mean: The caller is more important than the person standing in front of me. Not showing thanks to a gift giver may mean: “I don't like the gift.”

Is that the message you really want to send? Maybe not. You do not want to be rude, but sometimes what you do makes people think you’re impolite.

How can you change that? First, you should know the proper ways to behave in front of people. We call this manners. Manners are about being honest, respectful (尊重的) and considerate (考虑周到的) .

Good manners show in small things. Start to make your manners better now!

You could start by adding “please” and “thank you” to your vocabulary and avoiding bad language.

You could start by keeping a door open for someone after you to go through. You could start by showing up on time instead of letting others wait for you.

Start now! Start a new life and start to be a teenager with good manners!

1

The 2 of manners

Wherever you go, you can meet different people.

Others will be impressed 3 by what you do.

4of bad manners

5 late may mean the date is not important.

Making a call while talking to a friend may mean your friend is 6 important than the caller.

Showing no thanks to a gift-giver may mean you 7 the gift.

8 to change and improve your manners

9 “please” and “thank you”.

Avoid bad language.

Keep the door open for someone after you through first.

Come on time instead of letting others wait for you.

10

Start a new life with good manners.

【答案】

1Having good manners

2importance

3deeply

4Examples

5Getting to a place

6less

7don't like

8Start

9use

10Start now!

【解析】

这是一篇说明文,主要讲述了在日常交往中应该谨记的一些好的习惯和礼貌,因为这在人际交往中非常重要。

1此处需概括文章的主旨大意。根据第一段“So manners are very important”、最后一段“Start a new life and start to be a teenager with good manners!”以及文章大意可知,本文主要讲述了好的礼仪在生活中非常重要,我们应该具备良好的礼仪习惯。故答案为Having good manners.

2根据“So manners are very important”可知,此处应是讲礼仪的重要性。句中The ___ of manners为名词的of所有格,故空格处应为importance,不可数名词。故答案为importance

3根据“Everything you do will leave a deep impression (印象)on others”可知,你的行为会给别人留下深刻的印象,故此处应用deeply“深刻地”修饰动词impress。故答案为deeply

4根据空格后一栏内容可知,此处是列举了一些不好的礼仪习惯的例子。“example”例子,因为列举了三个例子,故应用其复数形式。故答案为Examples

5根据第二段“Getting to a place late for a date may mean”可知,此处应为约会迟到意味着约会并不重要。故答案为Getting to a place

6根据第二段“The caller is more important than the person standing in front of me”可知,此处应是与朋友交谈时打电话可能意味着你的朋友不如打电话的人重要,故此处应用less important表示“不太重要”。故答案为less

7根据第二段“Not showing thanks to a gift giver may mean:I don't like the gift.’”可知,此处是不向送你礼物的人表示感谢意味着你不喜欢这个礼物。故答案为don't like

8根据“You could start by addingpleaseandthank you’”以及“You could startwait for you”可知,这几句话中都有动词start,故此处应是开始改变提高你的礼仪习惯。故答案为start

9根据“You could start by addingpleaseandthank youto your vocabulary”可知,此处是你可以经常使用“请”和“谢谢”,故此处可用动词use使用。故答案为use

10根据“Start now! Start a new life and start to be a teenager with good manners!”可知,此处应是最后一段的概括,即“现在开始吧”。故答案为Start now!

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下文并回答问题。

When a woman took the seat beside me on a plane, I felt uncomfortable. She had to lower herself slowly, trying her best to fit into the small space.

“My name is Kelly. I’m from Canada. Where are you from?” She said as she waved to me. “China,” I said as I shook her hand reluctantly (不情愿地).

Kelly kept talking to me. She was very thoughtful. When we were served drinks and meals, she made sure that I had enough room in my seat.

“I don’t want to make you uncomfortable with my elephant size!” she said sincerely. I couldn’t help but let down my guard.

As we talked, I was surprised by what she said. She had read many books and was very smart. I asked her if she ever thought about losing some weight.(减肥)

“Aren’t you worried about the diseases that come with being overweight (超重) ?”

“Not at all. I eat healthy and walk regularly,” she said. “I believe in my heart, the people who get diseases are because they worry too much. But I never worry about my weight. I am free to be myself. As the saying goes: You’re free only if you’re comfortable with who you are!”

I suddenly realized that Kelly was the most beautiful and cleverest woman I had ever met in my life.

1Did the writer feel comfortable when Kelly took the seat beside her on a plane?

__________________________________________________________________________

2Where did Kelly come from?

___________________________________________________________________________

3What did the writer think of Kelly at last?

_______________________

4Do you think making others happy is important? Why or Why not?

_________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网