题目内容
【题目】在短文的空格内填入适当的词,使内容通顺,每空格限填一词,首字母已给。
Recently the unmanned aircraft which are called drones (无人驾驶飞机) have come into use for a number of business purposes.
Basically, a drone is a flying robot. The aircraft (飞行器) may be remotely controlled or can fly a through flight programs in their systems. The little planes used to be very costly. In the past, they were mostly used in the military (军事). But as they have din price more people have begun to use them. Rescue workers and fanners are among the new users.![]()
A company in France is using drones to help farmers examine their crops and limit the amount of fertilizer (肥料) they use. The fast development of computer technology, image sensing devices (图像感应设备), satellite navigation (卫星导航) and cell phones has led to lower-priced drones. Researchers and developers have learned how to build smaller and less-costly drones.
Moviemakers are using drones to film from the sky. Historians (历史学家) use them when they explore a. buildings. Rescue workers use them to look for people. And now farmers are using them to m their crops.
Romain Faroux is a French businessman who starts companies. His father was a farmer. He believed drones could help fanners. He helped create a company that developed a small drone that could be controlled by people on the g. They called it “Agridrone (农业无人机).” It uses a special “optical sensor (光学感应器)” to examine crops.
The technology used is similar to that used by smartphones except it has wings. A computer program directs the drone to fly over the crops. The sensor on the drone records four different-colored “bands” of sunlight (太阳光带) that are reflected off (反射) the crops.
Jean-Baptiste Bruggeman is a farmer. He says the drone flies over his crops at different time of the season. He says this provides a lot of information about his crops. The drone pictures show him the exact amount of fertilizer the crops need. It also shows exactly where the fertilizer is needed.
Romain Faroux says farmers use information g by the Agridrone to place fertilizer only in areas where it was needed. This saves money and reduces pollution. Before they used the drones, farmers would put the same amount of fertilizer everywhere. Drones also save time because farmers can examine u to three hectares (公顷) in about a minute.
【答案】automatically;dropped;ancient;monitor;ground;gathered/got;up
【解析】这篇短文主要讲了关于无人飞机的情况。
(1)上下文暗示题。首先可判断词性为副词。另上下文提到由于无人驾驶飞机通过输入的程序即可飞行,故无人飞机可以自动地飞行。根据语境及开头首字母此空应填automatically。
(2)上下文逻辑题。首先可判断此处是一个现在完成时,故应填一个动词的过去分词。另由于上文说到之前无人驾驶飞机花费高昂,故在转折词后应填一个表示价格下跌的动词。根据首字母此题应填dropped。
(3)历史学家使用无人驾驶飞机一般是需要探索古代的.古老的建筑。根据分析及所给首字母此题应填ancient。
(4)根据语境农民可以用无人机监控他们的庄稼。所以此题应填monitor。
(5)固定搭配题。on the ground在地上。此处指的是人们可以在地面上操控无人驾驶飞机。所以填ground。
(6)信息是被“搜集”或“得到”的,故根据首字母能想到gather,又因为此处是被动语态,需变形为过去分词。所以填gathered/got。
(7)根据语境及固定搭配up to(多达)可知此题应填up。