题目内容
【题目】 Have you heard of Maria Montessori? She is a famous Italian educationalist, whose method of teaching has _______ people all over the world.
Born in Italy in 1870, Montessori became the first woman doctor in her country after she graduated from _______ school in 1896. She did many operations for poor children. Later, she _______ a "Children House" in Rome in 1907. The rooms were bright and colorful. This was the place where she developed the Montessori Method, which was formed during 1908-1913.
Maria thought that children must be free to learn _______ being criticized (批评) or limited. She let the children make their own _______ of what they wanted to do and work with their own speed, not the rest of the class or the teacher. As a result, children love learning and this gives them confidence. Very young children learn to dress _______ and to put their toys away so they can become independent (独立的). Children are _______ to repeat activities as often as they wish, and they develop their observation (观察) skill by doing different activities.
In addition, the Montessori Method thinks that a teacher is a _______, not a leader of the classroom, helping to open students' eyes to wonder around them.
A typical room in a Montessori school has many things children can use. The furniture is _______ so they can arrange (安排) it as they wish. Because the environment offers many activities, children like to work together and they develop a social life based on cooperation (合作) instead of ________.
Maria Montessori travelled around the world to train teachers to use her method. In 1950, she received the World Peace Education Badges.
【1】A.influencedB.controlledC.organizedD.praised
【2】A.businessB.medicalC.languageD.art
【3】A.put upB.took upC.turned upD.set up
【4】A.byB.afterC.withD.without
【5】A.choicesB.promisesC.mistakesD.suggestions
【6】A.itselfB.itC.themselvesD.them
【7】A.refusedB.forcedC.warnedD.encouraged
【8】A.managerB.guideC.controllerD.pioneer
【9】A.lightB.expensiveC.heavyD.large
【10】A.conclusionB.conversationC.competitionD.contribution
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】D
【5】A
【6】C
【7】D
【8】B
【9】A
【10】C
【解析】
文章介绍了意大利著名的教育家——玛丽亚·蒙台梭利,她的教学方法影响了全世界,并列举了一些她的具体的教育方法。
【1】
句意:她的教学方法影响了全世界人民。
influenced影响;controlled控制;organized组织;praised表扬;根据句意理解以及文章后面的理解以及Maria Montessori travelled around the world to train teachers to use her method.以及后文Maria Montessori travelled around the world to train teachers to use her method. In 1950, she received the World Peace Education Badges.可知,这里指的是“影响”,故选A。
【2】
句意:1896年从医学院毕业后成为该国第一位女医生。
business生意;medical医学的;language语言;art艺术;根据句意理解及前句Montessori became the first woman doctor in her country可知,这里表达的是“从医学院毕业”,故选B。
【3】
句意:1907年,她在罗马建立了一个“儿童之家”。
put up粘贴;took up开始从事;turned up调高;set up建立;根据句意理解及空格后的a “Children House” in Rome in 1907可知,这里表达的是“建立”,故选D。
【4】
句意:玛丽亚认为孩子们必须自由地学习而不被批评或受到限制。
by通过;after在……之后;with有……;without没有;根据句意理解及前句Maria thought that children must be free to learn以及后句being criticized (批评) or limited可知,这里表达的是“没有”,表达否定的意思,四个选项中只有without有否定的含义,故选D。
【5】
句意:她让孩子们选择他们想做什么。
choices选择;promises承诺;mistakes错误;suggestions建议;根据make their own ____ of what they wanted to do可知,此处用make one's own choices表示“做出某人自己的选择”,故选A。
【6】
句意:很小的孩子学会了自己穿衣服。
itself它自己;it它;themselves他们自己;them他们;根据句意理解及空格前Very young children learn to可知,这里表达的是“自己穿衣”,英语是dress oneself,而空格指的是前面的children,所以这里应该用themselves,故选C。
【7】
句意:鼓励孩子们随心所欲地重复活动。
refused拒绝;forced强迫;warned想要;encouraged鼓励;根据句意理解及后句they develop their observation (观察) skill by doing different activities.可知,这里表达的是“鼓励”,故选D。
【8】
句意:另外,蒙台梭利的教学法认为教师是一个引导者。
manager经理;guide向导,引导者;controller控制者;pioneer先驱;根据句意理解及后句not a leader of the classroom, helping to open students' eyes to wonder around them.可知,这里表达的是“引导者”,故选B。
【9】
句意:家具很轻,所以他们可以随意摆放。
light轻的;expensive昂贵的;heavy重的;large大的;根据句意理解及前句A typical room in a Montessori school has many things children can use.以及后句so they can arrange (安排) it as they wish.可知,这里表达的是“家具很轻”,故选A。
【10】
句意:孩子们喜欢一起工作,他们发展了一种基于合作而不是竞争的社会生活。
conclusion结论;conversation谈话;competition竞赛,竞争;contribution贡献;根据句意理解以及前句they develop a social life based on cooperation instead of结合常识可知,这里表达的是“竞争”,故选C。
【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。
For over 100 years, it is convenient (方便的) for people to go from one place to another by taxi. But sometimes there are no taxis coming to the place you are waiting. However, this has become a thing of the past since Uber app appeared.
What is Uber
Uber is an American company that provides a taxi service through an app on the smartphone. It was set up in March, 2009 and has grown quickly. An app, in fact, is a computer program working on smartphones, computers and other communication devices. By using your smartphone, you can easily and quickly order a taxi that takes you to the place you want to go to.
Uber app makes you feel good
The nicest thing about Uber app is that you can see where your taxi is or how long it will take to arrive at your place on your smartphone screen. And when you wait for the taxi, you can call or send messages to the driver because Uber app will give you the telephone number of the driver.
Uber taxis are always available
Uber is always there 24 hours a day, 365 days a year. If you want to go somewhere, you can easily open Uber app at home or anywhere in the open air, then it connects you to the nearest driver.
Usually it takes only between 5 and 15 minutes to get a Uber taxi by using Uber app.
The advantages of Uber
Many people like Uber because it is simple and very user-friendly. You have nothing to do with a taxi company. If you are not pleased with the ride and the driver, you can write complaints and give the driver a low score through Uber app, so Uber taxi drivers usually serve well. Generally speaking, Uber is simple and time-saving, and most importantly, it is very easy to use.
The cost of a Uber taxi
At Uber, the payment is easy through your bank card. How much you need to pay depends on the country and the city that you are in. It is sure that Uber taxis are much cheaper than taxis you used to take.
Uber Makes People’s Life More Convenient | |
Brief(简要的) 【1】 | It is a company that provides a taxi service through an app on the smartphone. It was set up in March, 2009 in the USA and has grown quickly. You can easily and quickly order a taxi to take you to any place. |
Feelings | The nicest thing is that you can see the place your taxi is or how long it will take to reach your place. Moreover, the telephone number of the driver is shown in Uber app, so you can call or send messages to the driver while【2】. |
Uber taxis | Uber is available any time. If you want to go somewhere, you can easily open Uber app at home or anywhere in the open air, then it connects you to the nearest driver. Spending between 5 and 15 minutes getting a Uber taxi is 【3】by using Uber app. |
Advantages | You don’t have anything to do with a taxi company. You can complain about the driver and give the driver a low score if you are not happy with the ride and the driver, so Uber taxi drivers usually serve well. Generally speaking, Uber is simple and time-saving.【4】all, it is very easy to use. |
Cost | At Uber, the payment is easy through your bank card and it depends on the country and the city that your are in. There is no doubt that Uber taxis cost much 【5】 than the taxis you used to take. |