题目内容
【题目】 Gardening(园艺) is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling flowers, fresh fruit and vegetables. But you can get more from your garden.
Gardening helps to keep healthy. Today’s people sit indoors for too long and don’t get much exercise. When you garden, you have to move around. It’s a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging. Also, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D. It helps your bodies use calcium(钙), which is necessary to keep your bones(骨骼) strong.
Gardening is a great activity to do with children. It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be a great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand the meaning of “No pains, no gains.”
Gardening is a great way to meet people and build relationships. When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect time to communicate with your neighbors. Most people love to talk about their hobbies, and so do gardeners. They usually enjoy showing people what they are growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens.
【1】When it’s ________, you can get Vitamin D in your garden.
A.sunnyB.cloudyC.snowyD.rainy
【2】According to the passage, ________ is one of the gardening activities.
A.watching TVB.watering flowersC.walking dogsD.playing with phones
【3】The underlined phrase “No pains, no gains.” in Paragraph 3 means ________ in Chinese.
A.人非生而知之者B.吃一堑,长一智C.不劳则无获D.乐中有悲
【4】The structure(结构) of the passage should be ________. (P means paragraph)
A.
B.
C.
D.![]()
【5】The best title of the passage may be “________”.
A.Healthy Eating HabitsB.Relationships with Neighbors
C.Advantages(优点) of Outdoor ActivitiesD.Advantages of Gardening
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【5】D
【解析】
文章大意:文章主要介绍园艺在世界上很多地方都很流行。它给我们带来了芳香的鲜花、新鲜的水果和蔬菜。你可以从花园里得到更多,比如,强健骨骼,锻炼身体,建立人际关系,了解自然和健康饮食,分享建议和故事等。
【1】细节理解题。根据Also, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D.当你在花园里时,你能感受到温暖的阳光。这意味着你得到维生素D。可知,当阳光充足的时候,你可以在你的花园里得到维生素D。故答案选A。
【2】细节理解题。根据When you garden, you have to move around. It’s a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging. 当你从事园艺活动时,你必须四处走动。这是一个很好的机会,你可以通过浇花或挖土来锻炼身体。可知,浇花是园艺活动之一。故答案选B。
【3】词句猜测题。根据It can also help them to understand the meaning of “No pains, no gains.”它能帮助孩子们理解“没有付出就没有收获”的含义。结合选项可知C选项“不劳则无获”符合题意,故答案选C。
【4】篇章结构题。通读全文可知,文章第一段首先总述园艺在世界上很多地方都很流行,而且人们可以在园艺活动中得到很多。然后第二、三、四段分述了园艺活动的具体优点:有助于保持健康、建立人际关系、了解自然和健康饮食等。所以本文的篇章结构应是总—分的结构。结合选项可知C选项符合题意,故答案选C。
【5】标题归纳题。根据Gardening is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling flowers, fresh fruit and vegetables. But you can get more from your garden. 园艺在世界上很多地方都很流行.它给我们带来了芳香的鲜花、新鲜的水果和蔬菜.但是你可以从花园里得到更多。可知,标题可以是“园艺的优点”,故答案选D。
【题目】根据图意及首字母提示填写单词,要求在答卷上填写完整的单词。
71. | 72. | 73. |
74. | 75. | 76. |
77. | 78. | 79. |
【1】You can’t turn r________ here.
【2】Mandy got a p________ from David.
【3】The life in the c________ is quiet and happy.
【4】The man had a h________, he took some medicine to stop the pain.
【5】C________ is coming, Santa Claus will bring us some presents.
【6】Set your phone to silence when you are watching a m________ in the cinema.
【7】A kangaroo is an Australian animal with strong back l________.
【8】Paris is the c________ of France.
【9】If we travel to Canada, we can see the beautiful maple t________.