题目内容
【题目】V.口语应用。
A:You look sad, Bob. What’s wrong?
B:【1】
A:【2】
B:Yes.
A:But why?
B:My parents want me to go to music and art classes after school. You know I am not interested in them at all. I like playing football very much. I want to be a famous football player.
A:You should tell them about that.
B:【3】
A: 【4】
B: It is unlucky to have such kind of parents.
A:I’m sorry to hear that.
B: What should I do?
A:【5】
B: I’ll have a try. Thank you very much.
A: You’re welcome.
![]()
【答案】
【1】E
【2】A
【3】D
【4】C
【5】F
【解析】
本文是一篇对话,介绍了鲍勃看起来很悲伤的原因。他的父母希望他放学后去上音乐和艺术课。但是他对他们一点也不感兴趣。他非常喜欢踢足球。他想成为一名著名的足球运动员。最后是A又劝说鲍勃再和他们谈谈或者写信给他们。
【1】细节理解题。根据上文的句子What’s wrong? 怎么了?可知,下文得回答鲍勃看起来很悲伤的原因。结合所给的选项可知,选择I argued with my parents. 我和父母吵架了。符合语境。故选E。
【2】细节理解题。根据下文的回答B:Yes.和A:But why?可知A对鲍勃与父母吵架表示怀疑。结合所给的选项可知,选择Really? 真的?符合语境。故选A。
【3】细节理解题。根据上文的句子You should tell them about that.你应该告诉他们。可知,下文得提到鲍勃有没有告诉父母这件事。结合所给的选项可知,选择I told them again and again, but they wouldn’t listen to me. 我一遍又一遍地告诉他们,但他们不听我的话。符合语境。故选D。
【4】细节理解题。根据上文的句子I told them again and again, but they wouldn’t listen to me. 我一遍又一遍地告诉他们,但他们不听我的话。可知,下文是A对鲍勃的这种处境的理解和劝慰。结合所给的选项可知,选择What a pity! But you shouldn’t argue with them. 真遗憾!但你不应该和他们争论。符合语境。故选C。
【5】细节理解题。根据上文的句子What should I do? 我该怎么办?可知,下文是A提出的建议。结合所给的选项可知,选择You should talk to them again or write to them. 你应该再和他们谈谈或者写信给他们。符合语境。故选F。
补全对话做题技巧。
(1)通览全文、领会大意、揣摩话题。解题时应先跳过空格通览全文,了解对话大意,根据对大意的把握,判定语境,揣摩话题。
(2)根据语境、细读选项、选择答案。在把握话题和语境的基础上,针对对话的每一空白处,细读所提供的选项,认真分析它们之间的异同,依据对话有关情景内容,选择正确的答案。
(3)通盘考虑、前后联想、先易后难。要从对话整体理解出发,依照上、下问答的逻辑顺序来考虑所选择的答案,不可不顾前后顺序,孤立地就上句就补下句,这样可能出现所补句子符合上文而不符合下文的情况。要先解决有把握的、容易的,再回头补选较难的。
(4)通读对话、义形结合、验证答案。将对话补全之后,再将整段对话通读一遍,逐一验证答案。所选的答案不仅语义上要符合语境,而且要保证语言正确,做到说话得体。
【题目】阅读理解A
|
|
|
| |
Name: | Tshirt | skirt | shirt | trousers |
Brand: | Hello Kitty | Gloria | Polo | Playboy |
Colors: | yellow,pink,green,blue,black | yellow, blue, black, red | white, black, blue | \ |
Sizes: | S/M/XL | S/M/L | M/L/XXL for men | S/M/L/XL |
Price: | ¥50 | ¥80 | ¥180 | ¥120 |
(1)How much is a Hello Kitty T-shirt?
A.¥45. B.¥50. C.¥80. D.¥180
(2)Jim buys a blue T-shirt. What's the brand of his T-shirt?
A.Polo.
B.Hello Kitty.
C.Gloria.
D.Playboy.
(3)Mr. Green buys a Polo shirt for 180 yuan. What color may(可能) it be?
A.Red.
B.Yellow.
C.Green.
D.Blue.
(4)Mrs. Smith has 200 yuan. What can she buy?
A.Two Gloria skirts.
B.Two pairs of trousers.
C.A Polo shirt and a Gloria skirt.
D.A pair of trousers and two T-shirts.
(5)Mr. Smith wears shirts and trousers in size XXL. So he will buy ________.
A.a pair of trousers for ¥100
B.a Polo shirt in size XL
C.a pair of Playboy trousers
D.a Polo shirt for ¥180
【题目】阅读理解
Welcome to Wenzhou Zoo! There are many different kinds of animals in the zoo.They come from different countries and they eat different food.
| Beibei is a cute panda.She is five years old from China. She is black and white.She likes eating bamboo and drinking water. |
| Martin is a big elephant.He is ten years old with a long nose.He likes eating grass. People can teach* him to do much work to help them. |
| Dudu is a monkey. He is two years old from Japan.He likes eating bananas and cakes.He often lives in the trees. |
| Nick is a lion. He is strong.He is nine years old from England.He likes eating meat. He is very happy in the zoo. |
(1)Beibei eats ____________ .
A.Grass
B.bamboo
C.bananas
D.meat
(2)____________ can help people work.
A.Nick
B.Martin
C.Dudu
D.Beibei
(3)Nick comes from ____________ .
A.China
B.Japan
C.England
D.America
(4)Dudu likes eating ____________ .
A.bananas and cakes
B.meat and grass
C.grass and cakes
D.meat and cakes
(5)Which sentence is TRUE?
A.Martin is a lion.
B.Nick isn't happy in the zoo.
C.Beibei is 5 years old.
D.Dudu never lives in the tree.