题目内容

【题目】Last week, my granddaughter started kindergarten(幼儿园), and certainly I wished her success. I was saying something that is not true. What I actually wish for her is failure. I believe in the importance of failure.

Success is boring. Success is proving that you can do something that you already know you can do, or do something correctly the first time, which can often be a problem for the future. First-time success is usually a fluke(侥幸). First-time failure, in fact, is the natural order of things.

Failure means how we learn. I have been told of an African phrase(短语) describing a good cook as “she who has broken many bowls”. If you’ve spent enough time in the kitchen and have broken a lot of bowls, probably you know a lot about cooking. I once had a dinner with a group of cooks, and they spent time comparing knife wounds and burn scars. They knew how much their failures gave them.

My younger daughter is a dancer. She spent three years getting ready for an act. She did it successfully for years. There was no reason for her to change the actbut she did anyway. She said she was no longer learning anything new and she was bored; and if she was bored, she couldn’t play well. So she changed the act. She risked failure in order to feed her heart.

My granddaughter is a perfectionist. But I will also, I hope, remind her of what she learned, and how she can do whatever it is better next time. I probably won’t tell her that failure is a good thing, because that’s not a lesson you can learn when you’re five. I hope I can tell her, though, that it’s not the end of the world. Indeed, with luck, it is the beginning.

1What did the writer really wish for her granddaughter in the kindergarten?

A. Success. B. Failure. C. Kindness. D. Care.

2The third paragraph mainly tells us .

A. what “a good cook” means B. a cook should often cook

C. a cook must break many bowls D. failure means how we learn

3 Why did the younger daughter change the act?

A. Because she didn’t do well in it.

B. Because she was asked to change it.

C. Because she wanted to feed her heart.

D. Because she wanted to try a failure.

4What does the writer hope to tell the granddaughter?

A. Failure is a good thing.

B. She can’t fail any more.

C. Failure is not the end of the world.

D. Success is the end of the world.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【4】C

【解析】

试题分析:本文讲述作者的孙女开始上幼儿园,他希望孙女失败,因为他相信失败的重要性。作者认为成功是无聊的,失败意味着如何学习。作者女儿是一名舞者,她冒着失败的危险改变自己的舞蹈是为了丰富自己的内心。作者想告诉孙女的是:失败不是世界末日, 而是开始。

【1】B细节理解题。根据What I actually wish for her is failure. I believe in the importance of failure.可知,作者希望她的孙女失败,因为他相信失败的重要性。故选B。

【2】D段落归纳题。根据本段第一句Failure means how we learn.及后面的例子,可知选D。

【3】C细节理解题。根据So she changed the act. She risked failure in order to feed her heart.,可知选C。

【4】C细节理解题。根据文章最后一句I hope I can tell her, though, that its not the end of the world. Indeed, with luck, it is the beginning.可知,作者想告诉孙女的是:失败不是世界末日,事实上,如果幸运的话,它是开始。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。

I live in a wonderful neighborhood. My neighbors are all very nice and kind, ____ the best of them is Mr. Lee. He lives on the left of my house. He is a ____ in a hospital. He has two sons and one daughter. One of his sons is my classmate, so I often ____ their house. Every time I go to their home, Mr. Lee welcomes me with a warm smile. Mr. Lee is very ____. If we have any health problem, he is always ready to help ____. And he will never ____ us for money. Mr. Lee is also a person with a sense of humor (幽默感). He ____ telling us jokes(笑话) and making us laugh. ___ in our neighborhood thinks highly of him.

Peter is also one of my neighbors, and he does ___ in all his lessons. When I have some questions, I ____ ask him for help. We often play football together after school, sometimes we go ___ in the swimming pool. We like talking with each other on his balcony(阳台), we can ____ out at the beach and the sea from it. After dinner, we often watch TV and enjoy cups of tea. The best place for us to stay is the ____, because we like eating.

We are very ____ to live in a neighborhood like that, we often help each other. We are here like a big ___. What about your neighborhood? Please let me know.

【1】 A.so B. if C. but D. because

【2】A. doctor B. nurse C. teaher D. student

【3】A. clean B. see C. visit D. play

【4】A. busy B. helpful C. tidy D. old

【5】A. we B. them C. you D. us

【6】A. ask B. get C. make D. watch

【7】A. stops B. tries C. enjoys D. learns

【8】A. everyone B. someone C. everything D. something

【9】A. weak B. well C. good D. fine

【10】A. are going to B. will C. be going to D. is going to

【11】A. shopping B. running C. fishing D. swimming

【12】A. watch B. see C. look D. visit

【13】A. kitchen B. living room C. bathroom D. bedroom

【14】A. happy B. worried C. friendly D. funny

【15】A. home B. school C. house D. family

【题目】第二节:请仔细阅读题15关于Carol, Mark, Stella, Dave和John的兴趣爱好。然后根据题后A—F中对各张唱片的描述,分别选出适合每个人的唱片,其中有一项多余。

【1】 Carol likes many kinds of music, but her favorite is jazz. The only music she really doesn’t like is piano music, even if it is jazz.

【2】 Mark doesn’t care about music, but he does like to have soft, gentle music playing in his flat sometimes. He doesn’t like classical (古典的) or jazz music, but he likes piano playing.

【3】 Stella likes all kinds of music, but her favorite instrument is electric guitar. She also quite likes jazz and folk music.

【4】Dave only likes rock and pop, but he enjoys classical music better.

【5】John likes country music because he thinks that country music has great voices and the words are good. He listens to country music nearly all the time.

A. The best of Keith Jarrett

The master(大师)of jazz piano continues to surprise audiences around the world. This collection of his greatest works includes The Koln Concert, Part 1 and extracts from the Paris Concert as well. Excellent value and a must for all jazz lovers.£12.99.

B. Richard Thompson 1980---2000

Thomposon’s attractive electric guitar playing, and his folk-rock songs, are gathered together on a 2-CD collection that shows the best of his works over the past twenty years. £18.99.

C. Richard Claydermsn

French pianist, known for his relaxing piano music, has this new collection out on CD. Ideal as a present for the person who likes relaxing background music. £9.99.

D. Reach

In this collection, Meredith Edwards shows that her voice is perfect for country music. People who like country music should really try it. Great value at £9.99.

E. The best of Paco Pena

The great classical guitarist shows all his talents in this new collection. Works by Vila-Lobos and Haydn, among others with rock and pop. Great value at only £9.99.

F. Wynton Marsalis

The great jazz trumpeter (吹号手) has put together some of his best-known numbers and a few new pieces on this magical set. Perhaps not as classical as his last offering, but all jazz lovers will want this one anyway. £13.99.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网