题目内容

【题目】听下面一段独白, 回答下面四个小题。
(1)Who is Spot?
A.The speaker's brother.
B.The speaker's dog.
C.The speaker's friend.
(2)How long is Spot missing?
A.For an hour or two.
B.For two weeks.
C.For three years.
(3)What happened to Spot?
A.He was ill in hospital.
B.He got scared by firecrackers (爆竹).
C.He ran away with some young boys.
(4)How did the speaker's family feel when they got the man's phone call?
A.Disappointed.
B.Lonely.
C.Excited.

【答案】
(1)B
(2)B
(3)B
(4)C
【解析】【听力原文】 Two weeks ago, at about 6 o'clock in the evening, my brother Ted called back and said that our dog Spot was missing. We were sad to hear the news because we had kept him for three years and treated him as our family. Ted said all the things happened too quickly. When he was walking Spot in the park, some young boys were preparing to light the firecrackers. On hearing the big "Boom", Spot was so afraid that he ran into the bushes. Ted cried out Spot's name but he just didn't show up. After looking for him for an hour or two, Ted gave up and went back home.

Days passed after Spot was gone. Last week, we posted Spot's picture on the Internet and in the animal hospital around here. We hoped someone who found Spot could bring him back to us. A few minutes ago, a man called and said the dog that stayed at his house might be Spot-he found it two weeks ago in the street. We were so pleased to hear it. Now, Dad is driving us to the man's house. We believe that we'll be able to get together soon.

文章大意:两周前,大约晚上六点,我的弟弟Ted打电话说我们的狗Spot不见了。听到那个消息我们很难过,因为我们养了这条狗三年了,把它看做家庭成员。Ted说了狗怎样丢的。然后上周我们在网上和这周围的动物医院里张贴了Spot的照片,我们希望能发现它的人能把它还给我们。几分钟前一个人打电话说待在他家的狗好像是Spot. 他两周前在街上找到它的。听说这件事我们都很高兴,现在爸爸正开车带我们去那个人的家。我相信我们不久就会聚在一起了。
(1)细节理解题。根据my brother Ted called back and said that our dog Spot was missing. 可知Spot是说话者的狗,故选B。
(2)细节理解题。根据Two weeks ago, at about 6 o'clock in the evening, my brother Ted called back and said that our dog Spot was missing. 可知Spot丢了两周了。故选B。
(3)细节理解题。根据When he was walking Spot in the park, some young boys were preparing to light the firecrackers. On hearing the big "Boom", Spot was so afraid that he ran into the bushes.可知Spot被鞭炮声吓坏了。故选B。
(4)细节理解题。根据We were so pleased to hear it. Now, Dad is driving us to the man's house. We believe that we'll be able to get together soon.可知他们接了那个人的电话后非常激动,故选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网