题目内容

【题目】In 2015, on a TV show I Am a Singer 3, Li Jian became the most popular one, because he has great singing ability and sense of humor. Li has a smooth voice. His songs can really touch the listeners. People even give him the nickname "Poetic Musician" because of his poetic lyrics.

Li was born in Harbin in 1974. He showed great talent for music from an early age. He learned to play the guitar by himself. Later, he became a good guitarist and won the first prize in a national competition. In my younger days, guitar was like my best friend." Li said.

Though he studied electronic engineering in Qinghua University, he never gave up music. Then in March 2001, Li formed a group called Shuimu Nianhua with his friend. Later, Li didn't agree to change their musical style. So the pair went their separate(离)ways next year.

Unlike some other musicians, Li does very few interviews or concerts. He spends more time writing songs. "Writing songs is like collecting water in a cup. When the cup is full, the water will come out naturally." he said.

【1】Li Jian gets the nickname "Poetic Musician" because of .

A. his poetic lyrics B. his singing ability

C. his smooth voice D. his sense of humor

2Li Jian was good at when he was young.

A. playing the violin B. playing the guitar

C. singing Beijing Opera D. making model planes

3Li Jian formed Shuimu Nianhua at the age of .

A. 27 B.28 C.40 D. 41

4Li Jian left .Shuimu Nianhua because

A. he would form a new band

B. he had few chances to give concerts

C. he had too much pressure in university

D. he refused to change their musical style

【5】The underlined part in Paragraph 4 suggests(暗示)that .

A. Li Jian is tired of writing songs

B. Li Jian likes collecting water in a cup

C. Li Jian spends more time writing heartfelt music

D. Li Jian will give more interviews or concerts in the future

【答案】

【1】A

2B

3A

4D

5C

【解析】

试题分析:本文介绍的是著名歌手,2015年我是歌手节目最受欢迎的李建。因为他很棒的演唱能力、幽默、声音柔和。被誉为诗歌音乐家。他1974年生于哈尔滨,小时候自学吉他,并在国家比赛中得奖。2001年李建创立了水木年华,后由于不同意改变音乐的风格,他离开了该组合。李建很少受采访、举办音乐会,而是花了许多时间写歌。他说写歌就像用杯子接水,杯子满了,水自然就出来了。

【1】A 细节理解题。题意:李建为什么获得了诗歌音乐家的绰号?A. his poetic lyrics他的诗一般的歌词;B. his singing ability他的演唱能力;C. his smooth voice他柔和的声音;D. his sense of humor他的幽默感。由第一段最后一句:People even give him the nickname "Poetic Musician" because of his poetic lyrics.可知人们称他为诗歌音乐家是因为他的歌词像诗歌一样。故选A。

【2】B 细节理解题。题意:年轻时,李建擅长什么?A. playing the violin拉小提琴;B. playing the guitar弹吉他;C. singing Beijing Opera唱京剧;D. making model planes制作航空模型。由第二段里的:Later, he became a good guitarist and won the first prize in a national competition. 可知年轻时他成了一位好的吉他手并得了国家奖。故选B。

【3】A 推理判断题。题意:李建多少岁成立水木年华"?A. 27;B.28;C.40;D. 41。根据短文,他生于1974年,2001年成立水木年华,2001-1974=27,故选A。

【4】D 细节理解题。题意:李建为什么离开水木年华 A. he would form a new band他要成立新乐队;B. he had few chances to give concerts他很少有机会参加音乐会;C. he had too much pressure in university他在大学里压力太大;D. he refused to change their musical style他拒绝改变音乐风格。根据第三段的:Later, Li didn't agree to change their musical style. So the pair went their separate(分离)ways next year.可知因为他不同意改变音乐风格而离开了乐队。故选D。

【5】C 推理判断题。题意第四段里划线部分暗示了什么?A. Li Jian is tired of writing songs李建写歌累了;B. Li Jian likes collecting water in a cup李建喜欢用杯子接水;C. Li Jian spends more time writing heartfelt music李建花了更多的时间与感人的歌;D. Li Jian will give more interviews or concerts in the future未来李建将会得到更多的采访或音乐会机会。划线部分的意思是:Writing songs is like collecting water in a cup. When the cup is full, the water will come out naturally.写歌就像用杯子接水,杯子满了,水自然就出来了。从话中可以感受到,他认为写歌要花时间和精力,功到自然成。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

There are many ways you can save money at the supermarket . Here are some of the best:

▲ Make a list and follow it.

The list is about your needs: the notebooks you’re out of and the food you need for daily meals. When you buy the things that are not on the list, you are wasting your money.

▲Compare the prices.

The biggest package isn’t always the cheapest. Sometimes it is cheaper to buy in bulk*. So it’s useful for you to compare the prices.

Ditch the basket or cart.

If you’re going to the supermarket just to pick up milk and bread, don’t use a basket. Baskets let people to buy more. Only use a basket or a shopping cart if it’s really necessary.

▲Make one large trip instead of several small ones.

Each time you enter the supermarket, you get another chance to spend. By reducing the times of your trips, you’re saving both time and money.

▲Shop when you are full.

If you go to the supermarket for milk on a Sunday morning without eating breakfast, you are likely to come home with bread, sandwiches and orange juice.

1How many ways are mentioned to save money at the supermarket ?

A. four B. five C. six D. seven

2The underlined word “ditch” in the third tip means “______ ” in Chinese .

A. 使用 B. 出售 C. 丢弃,不使用 D. 冲洗

3Which of the following is NOT true according to the passage?

A. You should make a list before going to the supermarket.

B. Sometimes the bulk items are cheaper than the biggest package.

C. Reducing your shopping times can help you save both time and money

D. You should shop when you are hungry.

4What is the passage mainly about ?

A. Shopping tips about saving money at the supermarket.

B. Compare the prices when you are shopping.

C. Make a list before you shop.

D. Shop when you are full.

【题目】B

A city without cars would be very strangerightBut Venice(威尼斯)is such a city

Venice is in the northeast of ItalyIt wasn’t built on landlike Beijing or Shanghaibut on more than 110 islandsSeawater is everywhere around the city

Even sotravel isn’t that difficultThe waterways have always been the best way to get aroundThere are 117 waterways and more than 400 bridges that can lead you where you want to go

People in Venice move from place to place by boatThey like to enjoy the scenery and cool summer nights while taking boat tripsThey can talk to other people as they go along

Venice grew out of small islands in saltwater lakes when some Italians escaped from a war more than 1500 years agoand built homes there

Water makes the city specialbut it is also a big problem

Oncepeople used too much underground waterThis made the city get lower little by littleNow the city has gone down by 23 centimeters

Another problem is the rising seawaterThe temperature has risen over the yearsThis has made the ice of Arctic Ocean(北冰洋)melt(融化)

Every yearhigh waters hit the city in autumn and winterWhen a lot of water comesmore than half of the city is underwater

Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower

1According to the articlewhich picture shows the right position(位置)of Venice

A

B

C

D

2Which is the most impossible way for people in Venice to get around in the passage

AOn foot

BBy boat

CBy car

DBy bike

3Why is Venice still getting lower and lower

ABecause too many people live there

BBecause people used too much underground water

CBecause lots of bridges have been built

DBecause the underground water is rising

4What seasons are dangerous for Venice because of high waters

ASummer and autumn

BAutumn and winter

CSummer and winter

DSpring and winter

5The article is mainly about________

Athe position of Venice

Bthe history of Venice

Cthe problem of Venice

Dthe scenery of Venice

【题目】Hillary is one of the most famous women in America. Born in 1947, she lived a happy childhood. Her parents were open to anything that interested her. But they were also strict with her. When young Hillary got A grades at school, her father said the school must have been too easy. When she ran home from a bad school boy, her mother wouldn’t let her in. “Go back and face up to him. There is no room in the house for a coward(懦夫)!

Years later, young Hillary put all of her energy into politics(政治). As a student leader, she often discussed and researched social problems. In 1969, Hillary entered Yale Law School, where she met Bill Clinton. The two soon became partners in political activities and the journey of love.

Even after Bill was elected(选举)as president in 1992, Hillary didn’t want to just be the president’s wife. She worked on US healthcare. However, she was not popular with those against her husband. At that time, some people said she was too interested in politics. But Hillary kept her head held high, “When she takes on a project, she works tirelessly until it is completed,” said Betty Lowe, an ole friend of the Clintons. “It’s that kind of determination(决心)that will help her win the White House.” She has made a decision that she will take part in the election of the next president in 2016.

Title

Hillary, a1American woman

Her unusual experience

When she was a child, her parents were2with her.
She met Bill Clinton and3an interest in politics in university.
She is4of energy when working.

Result

She has5to take part in the election of the next American president in 2016.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网