题目内容
【题目】阅读下列短文,从文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。
I live in a city where jobs are difficult to get and finding well—paid jobs is even1 . Many people have to walk a long way to work 2 they can't even afford an old, used car.
Yesterday I 3one of these people when I was driving home. A man was walking down the road and trying to ask for a 4 from the passing cars. Two cars in front of me passed him by. 5wanted to do the same but the sight of that poor man remained in my mind for quite a moment. 6 I drove back and gave him a ride.
As I drove along, we had a conversation and I 7 that the man was trying all his best to support his 8 while working a temporary(临时的)job. Every coin he had was going to 9 the house and food.
But as we came close to the house he was living in, I saw his tired eyes grow 10. His little girl was playing in the front yard and 11 into her daddy's arms as soon as he was out of the 12 . I was almost lost in that happy moment. I smiled, said 13 to them and wished them future happiness. Then I 14.
That day, the journey home which used to seem so 15 became very short.
(1)A.easier B.harder C.faster D.greater
(2)A.and B.but C.because D.so
(3)A.called B.followed C.saved D.saw
(4)A.ride B.coin C.job D.map
(5)A.He B.I C.They D.We
(6)A.Actually B.Finally C.Firstly D.Similarly
(7)A.decided B.hoped C.learned D.said
(8)A.family B.friends C.relatives D.partners
(9)A.depend on B.make up C.pay for D.take away
(10)A.dry B.small C.dark D.bright
(11)A.climbed B.fell C.knocked D.ran
(12)A.bus B.car C.taxi D.train
(13)A.goodbye B.hello C.sorry D.yes
(14)A.drove off B.sat down C.stood up D.walked away
(15)A.boring B.interesting C.long D.unusual
【答案】(1)、B
(2)、C
(3)、D
(4)、A
(5)、B
(6)、B
(7)、C
(8)、A
(9)、C
(10)、D
(11)、D
(12)、B
(13)、A
(14)、A
(15)、C
【解析】本文讲的是我工作在一个落后的城市,人们上班都是走很远的路,有次我稍一个下班人回家的故事。
(1)细节理解题 根据I live in a city where jobs are difficult to get这句话知,找个工作很困难,可推断那么找的好工作就更困难了。故选B.
(2)细节理解题 根据上下文关系,人们上班走很长的路,是因为连个二手车也买不起。故选C。
(3)细节理解题 A.called 打电话 B.followed 跟随 C.saved 营救D.saw看到 根据短文意思及答案意思,D符合语境。故选D。
(4)细节理解题 A.ride 搭乘 B.coin 硬币 C.job 工作 D.map地图 根据上下文意思,那人是想搭乘从他身边过得小车,还有后文这句话gave him a ride.答案A符合语境。故选A
(5)细节理解题 根据上下文意思,应是我也想做同样的事,在他面前经过。故选B。
(6)细节理解题 根据上下文意思,最后我开会去给他搭乘一段。只有B符合语境,故选B。
(7)细节理解题 根据短文意思两人对话,下面应是得知什么情况。 A.decided 决定 B.hoped 希望 C.learned 得知 D.said说 C符合题意。故选C。
(8)细节理解题 他得知这个人在他是临时工时他尽全力去支持他的家庭,A符合语境。故选A。
(9)细节理解题 根据上下文意思,每一份硬币他要为房子和食物付钱。 A.depend on依靠 B.make up 组成 C.pay for 为···付钱 D.take away拿走 根据答案意思,C符合题意,故选C。
(10)细节理解题 根据短文意思,当到家时,孩子在院子了玩,可推测他疲惫的眼睛变的应该是明亮了,大人看的自己的孩子都是高兴的。故选D。
(11)细节理解题 A.climbed 爬 B.fell 掉落 C.knocked 敲打 D.ran跑 根据短文意思,孩子一看见他从汽车里出来,就跑到他爸爸的怀里 根据答案意思,D符合题意。故选D。
(12)细节理解题 他爸爸是搭乘汽车回家的。当然是从汽车里出来了。故选B。
(13)细节理解题 送他到家了说的应是再见的话。故选A 。
(14)细节理解题 说完再见然后开车走了。B、C不符文意,D是步行走开。他是开车。故选A。
(15)细节理解题 根据这句话became very short.可推测前面应填短的反义词。故选C。