题目内容
14.One of the things I like best about school is my art class.We have a great teacher named Mrs.Hilbert.She is a wonderful artist (艺术家).I love to watch her draw and paint.She taught us how to choose the right colours for our paintings.She plays good music while we draw and paint.We draw and paint almost every day in class.Some days we look at pictures of other artists.It is interesting to do this.It helps me to think of things that I want to paint or draw.We will have an art show in November this year.Our works will be in one of the libraries in our town.We are inviting people from the community (社区) to our art show.Our parents will go with us.I am working on three paintings now.And I hope I can show one of my paintings in the show.56.Does the writer love the art class?
Yes,he/she does.
57.What's the name of the art teacher?
Mrs.Hilbert.
58.What did the art teacher teach the class to do?
She taught the students how to choose the right colours for their paintings.
59.What do the students often do in the art class?
They draw and paint almost every day in class.
60.What does the writer hope?
The writer hopes he/she can show one of his/her paintings in the show..
分析 短文讲了作者喜欢美术课,作者喜欢美术老师,在一个艺术展中有作者的作品,作者希望在节目中能够展示一幅自己的作品.
解答 答案:56.Yes,he/she does.细节理解题.根据第一行句子One of the things I like best about school is my art class.我最喜欢学校的一件事是我的美术课.可知作者喜欢美术课.故答案为Yes,he/she does.
57.Mrs.Hilbert.细节理解题.根据第一行句子We have a great teacher named Mrs.Hilbert.我们有一个很棒的老师叫Mrs.Hilbert.可知美术老师的名字叫Mrs.Hilbert.故答案为Mrs.Hilbert.
58.She taught the students how to choose the right colours for their paintings.细节理解题.根据第二行句子She taught us how to choose the right colours for our paintings.她教我们为我们的画如何选择合适的颜色.可知她教学生们如何选择合适的颜色为他们的画.故答案为She taught the students how to choose the right colours for their paintings.
59.They draw and paint almost every day in class.细节理解题.根据第二行句子We draw and paint almost every day in class.在课堂上我们几乎每天都画画和涂色.可知在课堂上他们几乎每天都画画和涂色.故答案为They draw and paint almost every day in class.
60.The writer hopes he/she can show one of his/her paintings in the show.细节理解题.根据最后一行句子I hope I can show one of my paintings in the show.我希望在节目中我可以带我的一个作品.可知作者希望在节目中可以带自己的一个作品.故答案为The writer hopes he/she can show one of his/her paintings in the show.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | How | B. | How many | C. | What colour. |
| A. | Thanks,you,too | B. | I'm fine,thanks | C. | She's my sister |