题目内容

【题目】适当形式填空

1Which language is the most widely___speak in the world

2No permission___give for anybody to enter the building

3Some of the swamps have been___pollute).

4The sick man___operate on now

5We hope that more charity shows___hold to raise money for Project Hope

【答案】

1spoken

2has been given

3polluted

4is being operated

5will be held

【解析】

1句意:世界上使用最广泛的语言是哪一种?

考查被动语态。句意“世界上使用最广泛的语言是哪一种?”由is可知,language应该是“被说”,用一般现在时的被动语态,即be+动词的过去分词,所以应填speak的过去分词spoken;故答案为:spoken

2句意:没有任何人获准进入这座大楼。

考查双宾语的被动语态,根据句意“没有任何人获准进入这座大楼。”give sb.permission to do sth.“允许某人做某事”,当permission作主语时用被动语态,本题表示对现在造成的影响,所以用现在完成时的被动语态,其结构为:have/has been +动词的过去分词;permission作主语谓语动词用单数hasgive的过去分词是given;故答案为:has been given

3句意:一些沼泽地已经被污染了。

考查现在完成时的被动语态。根据题干可知主语和谓语动词pollute之间是被动关系,所以应用被动语态,根据have been可知是现在完成时,现在完成时被动语态是:have + been + 过去分词,pollute的过去分词是polluted,故答案为:polluted

4句意:那个病人现在正在接受手术。

考查现在进行时的被动语态。根据题干中的now,可知用现在进行时态;结合句意那个病人现在正在接受手术,主语是动作的承受者,要用被动语态,现在进行时被动语态是be + being+过去分词;主语是单数形式,be动词用isbe的现在分词是beingoperate的过去分词是operated;故答案为:is being operated

5句意:我们希望能举办更多的慈善活动,为希望工程筹集资金。

考查一般将来时的被动语态。根据题干可知,主语more charity shows是动词hold的承受者,所以应用被动语态,同时句意是一般将来时,一般将来时的被动语态为will+be+过去分词,hold的过去分词是held;故答案为:will be held

本题首先要粗读每个句子,看每个句子是什么意思。然后看所要填写的内容在句子中做什么成分,需要什么词性、时态、语态等;再按照所给出的单词提示,结合相关的语法知识对单词或短语做出形式上的变化。如,第1小题,由句中的is可知,language应该是“被说”,用一般现在时的被动语态,即be+动词的过去分词,所以应填speak的过去分词spoken;故答案为:spoken。第4小题,根据题干中的now,可知用现在进行时态;结合句意那个病人现在正在接受手术,主语是动作的承受者,要用被动语态,现在进行时被动语态是be + being+过去分词;主语是单数形式,be动词用isbe的现在分词是beingoperate的过去分词是operated;故答案为:is being operated

练习册系列答案
相关题目

【题目】 As the bright moon shines over the sea, from far away you share this moment with me (海上生明月,天涯共此时。). —— written by Zhang Jiuling

The moon is at its fullest and brightest on the 15th day of the eighth month of the lunar calendar (阴历). On this day, people celebrate Mid-Autumn Festival. It is also known as Chinese Moon Festival. It has been enjoying great popularity all over the country.

In ancient China, that day was a harvest (收获) festival because crops (庄稼) were harvested during that period. It was a time for relaxation and celebration.

Just like Thanksgiving in Western countries, families also try to get together for the Mid-Autumn Festival in China. Usually, no matter how far away or how busy they are, people will try to return home for the celebration. And people who can’t go home for some reason will admire the moon and think about their families.

The Mid-Autumn has its own special food just as other traditional Chinese holidays. People eat mooncakes with fillings such as sugar and eggs. The round shape of the cake makes it look like the full moon. The full moon and mooncakes symbolize family reunion (团聚).

With the beautiful moon up in the sky, people sit together, enjoy the full moon, eat moon cakes and fruit, share the stories, and express the best wishes for the family members and friends who live far away.

根据短文内容,回答下列问题。

1When is Chinese Moon Festival?

2Why was the Mid-Autumn Festival a harvest festival in ancient China?

3Do Thanksgiving and the Mid-Autumn Festival have anything in common?

4What is the traditional food for the Mid-Autumn Festival?

5How do you or your family often spend the night of the Mid-Autumn Festival? (至少列举两项活动)

【题目】 There are some easy things you can do to protect the earth

Plant flowers grass or trees

Whenever you visit a park or beach take away what you take there Keep rubbish in a bag until you can put it in a dustbin(垃圾桶).

Turn off the lights and TV set when you leave the room This can save a lot of electricity

Turn off the tap when you brush your teeth You can save some water by not letting it runAlso use a glass cup instead of a paper cup because this saves paper

Give your old books and magazines to a library instead of throwing them away

Give your old clothes to poor children you know instead of throwing them away

Use both sides of paper

Stop pouring dirty water into the rivers or lakes nearby

Encourage all your friends to do the same things you do to help protect the earth

You don't have to wait until Earth Day to do these thingsMake every day Earth DayIf everyone makes a contribution 贡献) to protecting the environment the earth will become much more beautiful

根据短文内容,选出最佳选项.

1The writer tells us

A.to throw rubbish into a dustbin

B.to save water by letting it run while brushing our teeth

C.to throw our old clothes away

D.to pour dirty water into the rivers

2We can not to save water

A.use both sides of paper

B.give old books to a library

C.use a paper cup

D.pick up waste paper at school

3Which of the following is NOT TRUE according to the writer

A.Plant flowers grass or trees

B.Turn off the lights when you leave the room

C.Give your old clothes to the poor children

D.We have to wait until Earth Day to do these things

4From the above we know that this passage is

A.a letter

B.a novel

C.a proposal(倡议书)

D.an advertisement

5What's the best title for the passage

A.Save Water and Electricity

B.Protect the Earth

C.Make Better Use of Old Things

D.Save Money

【题目】 I have a very useful dictionary. There are a lot of words in it. It gives many meanings for _________ word. But I always read the first meaning of a word in the dictionary. I never read the other meanings, because I wanted to read my book _________. This morning, _________ I was reading a book, I met a strange sentence. It looked _________ first. The sentence had six words: "Draw a picture of your house." I knew five words in this sentence, but I didn't understand one word. I didn't _________ "draw". I opened my dictionary and _________ the first meaning of "draw". It was "pull". I said to myself, "Now I know all the words, and I think I can understand the sentence." So I wrote the meaning of the sentence, "Pull a picture of your house." I read it, and what was the meaning of it? I didn't understand it.

My friend Dick read my new sentence. He laughed. He picked _________ my dictionary, and said to me, "Look, Jack. The second _________ of 'draw' is 'make a picture with a pen, a pencil and a brush'. _________ the sentence means: Make a picture of your house. I _________! I thought Dick was great. And at last I knew how to use my dictionary.

1A.someB.anotherC.eachD.other

2A.quicklyB.quietlyC.carefullyD.slowly

3A.howB.whoC.whatD.when

4A.difficultB.funnyC.easyD.nice

5A.haveB.knowC.useD.like

6A.explainedB.discoveredC.foundD.invented

7A.byB.outC.upD.with

8A.wayB.meaningC.planD.idea

9A.OrB.IfC.SoD.But

10A.understoodB.gotC.wantedD.gave

【题目】The holiday is coming to us. Finally, after months of study, you have some time to yourself. So, why not read a book? Well, some people will say, “Why do you like reading books? We have Internet. It offers a lot of more colorful fun. Books are history!” But I am sure you can learn a lot from books than Internet.

One clear reason is that a well-chosen book can give you a lot of wonderful words, as long as you have a good dictionary, of course. Believe me; it’s far easier to get new words from a book or an article than it is from the TV or the Internet.

But another more important point is that books give you something that the Internet cannot. The general webpage (网页) is picture-heavy and the text is as easy to read as possible. While “easy” may attract (吸引) you, unluckily it’s not helpful for any long-term development of reading skills and the general language level. Because of that, reading on the Internet can’t take the place of reading books.

But perhaps the best reason is that just choosing what you read and doing it independently means that it’s something you do by and for yourself. You can choose what you want to read. It’s hard work, but you’ll find that what once seemed like a duty is now a pleasure.

1Does the writer advise people to read books in their holidays?

2What can people get from a well-chosen book?

3What’s the general webpage like?

4How many reasons for reading a book does the writer mention in the passage?

5What does the writer want to tell us in the passage?

【题目】阅读与表达(问答式)

Many people seem to know well about the rain forests. Some people even go to the rain forests to spend some of their time trying to make friends with the plants and animals there. The scientists are actually hard at work studying the plants that grow in the very top level of a rain forest. Rain forests are one of the richest environments on Earth. They are home to millions of species of plants and animals. The red research raft provides scientists with a platform from which to study life in the treetops. Scientists can even sleep on the raft, so they can stay up in the treetops for days at a time.

Rain forests cover only about 6 percent of Earth's land surface. However, they contain more than half of the plant species on Earth. Many of these plants provide useful medicines to use against human diseases. In fact, about 25 percent of prescription medicines in the United States are based on chemicals from rain forest plants. Scientists think that many new medicines might be developed from plants that are yet to be discovered.

Unluckily, rain forests are disappearing. Rain forest trees are being cut down for wood. Huge chunks of the forests are cleared to provide land for farm animals and crops. Scientists haven't identified all the plants in these forests yet. Some scientists think thousands of kinds of plants that we'll never even know about are being destroyed each year.

根据短文内容,完成下列小题。

1Is it difficult for scientists to study the rain forest plants?

2Where probably is the red research raft?

3How much of Earth's land surface do rain forests cover?

4What do many of the rain forest plants mainly provide?

5Do you think that scientists will be able to know all about the rain forest plants? Why or why not?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网