题目内容
【题目】阅读下列短文,请你从A、B、C三个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项,将正确答案写在答题栏相应题号的横线上。
Tina did a survey about volunteer work on a social networking site. Some volunteers gave their own information about this on the site.
Torlin | I have been a volunteer as a French teacher for three months and it was a great experience to teach French. I really enjoyed it and I also improved my French. |
Freedom | During my college days, I joined a group called ROS (Reaching Out Society). We provide children and older people with food. It feels great to help other people. And now, I often give food to the homeless people in the street. |
Indy | I’m volunteering at an animal shelter (动物收容所) that’s just for cats. I feed the cats and play with them. It’s very fun. I also volunteered at a hospital for a little more than 2 years. I answered phone calls, looked after patients and helped nurses. I did some cleaning too. |
Marian | I did volunteer work to graduate from high school. It was a I played basketball and other sports with them and served food and drinks. It was actually pretty cool. If I weren’t so busy now, I’d do it again. |
【1】Torlin has volunteered as a __________ for several months.
A. nurse B. French teacher
C. veterinarian D. P.E. teacher
【2】The group called ROS provides __________ for children and older people.
A. information B. rooms
C. food D. clothes
【3】Indy volunteered at a hospital for __________.
A. three months B. a school year
C. around 2 years D. three years
【4】One requirement for Marian to graduate from high school was __________.
A. to do sports
B. to feed animals
C. to pass a French exam .
D. to do volunteer work
【5】From the reading we can learn__________.
A. Marian is busy now
B. Indy loves dogs very much
C. Torlin isn’t very good at French
D. Freedom isn’t volunteering now
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了蒂娜在社交网站就志愿者工作做了一个调查。一些志愿者就这一点给出了他们自己的一些信息。
【1】B细节理解题。根据表格一I have been a volunteer as a French teacher for three months故选B。
【2】C细节理解题。根据表格二We provide children and older people with food.故选C。
【3】C细节理解题。根据表格三I also volunteered at a hospital for a little more than 2 years.,故选C。
【4】D细节理解题。根据表格四I did volunteer work to graduate from high school. It was a requirement. I volunteered at a school for disabled kids.故选D。
【5】A归纳理解题。根据If I weren’t so busy now, I’d do it again.如果我现在不是那么的忙,我愿意再做一次。由此可知现在忙。故选A。