题目内容
【题目】
| Name:Dude,That's Rude! Authors:Pamela Espeland,Elizabeth Verdick Age range:8-13 years old Price:$7.68 Introduction:Kids today need manners more than ever,and this book makes it fun and easy to get some.Full-colour cartoons teach kids to behave well in all kinds of situations—at home,at school,on the phone and in the supermarket. |
| Name:Soup Should Be Seen,Not Heard! Author:Beth Brainard Age range:4 and up Price:$11.46 Introduction:It offers good advice to children.Kids can easily find answers to questions in their everyday lives such as how to set the table,how to introduce people,how to talk to others on the phone and what to wear to all kinds of parties. |
| Name:Manners at the Table Authors:Carrie Finn,Chris Lensch Age range:4-8 years old Price:$7.16 Introduction:It's a nice book about table manners.Read it,and you'll find out how to make mealtime nice for everyone. |
| Name:Manners Can Be Fun Author:Munro Leaf Age range:4-8 years old Price:$11.94 Introduction:If we want something,we say PLEASE.If someone gives us a hand,we say THANK YOU.However,we sometimes forget that we need to be kind to people who we live with.This book helps you. |
【1】Which book is by Pamela Espeland and Elizabeth Verdick?
A. Dude,That's Rude!
B. Soup Should Be Seen,Not Heard!
C. Manners at the Table
D. Manners Can Be Fun
【2】Harry wants to change his bad behaviour while eating with others.Which book should he read?
A. Dude,That's Rude!
B. Soup Should Be Seen,Not Heard!
C. Manners at the Table
D. Manners Can Be Fun
【3】What can we learn about Manners Can Be Fun?
A. Its author is Beth Brainard.
B. It's a good book for children aged 2 to 4 years old.
C. It's cheaper than Manners at the Table.
D. It tells us that we should be kind to our family.
【4】Alice bought one copy of Soup Should Be Seen,Not Heard! and one copy of Manners Can Be Fun.How much money did she pay?
A. $18.62. B. $14.84.
C. $23.40. D. $19.62.
【5】Which of the following is TRUE?
A. These four books are all about manners.
B. Dude,That's Rude!is the cheapest of the four books.
C. Kids can learn what to wear to parties from Manners at the Table.
D. Soup Should Be Seen,Not Heard!is a great book for parents.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】本阅读篇介绍了适合少年儿童阅读的四本著作,以表格的形式展示了书名、作者、阅读适应的年龄范围、售价和作品的简介。
【1】带着阅读问题,在文中定位在表格右边第一栏前两行Name:Dude,That's Rude! Authors:Pamela Espeland,Elizabeth Verdick,从而可知Dude,That's Rude!的作者是Pamela Espeland和Elizabeth Verdick。故选:A。
【2】根据表格右边第三栏Name:Manners at the Table Introduction:It's a nice book about table manners.可知,哈利想改变与他人一起吃饭时的餐桌不良习惯,可以看Manners at the Table 这本书。故选:C。
【3】根据表格右边最后一栏Name:Manners Can Be Fun;Introduction:However,we sometimes forget that we need to be kind to people who we live with.This book helps you.可知,它告诉我们,我们应该善待我们的家人。 故选:D。
【4】采用“寻读”的阅读方法,把阅读问题在原文中找到,然后根据表格右边第二栏Price:$11.46与第四栏Price:$11.94可知,11.46+11.94=23.4。故选:C。
【5】根据前两本书的简介中behave well、how to set the table…及后两本书的名字,可知这四本书都是和少年儿童的习惯有关。故选:A。