题目内容
Last Saturday afternoon, my friend Mr.Li took his two little boys to play tennis. He walked up to the young man at the ticket office and asked, “ How much is it to get in? ”
The young man answered, “ 3 yuan for you and 3 yuan for any kid who is older than six. We let them in free if they are six or younger. How old are they? ”
Mr.Li said, “ Li Ming is six and Li Hua is seven, so I think I should pay 6 yuan. ”
The man at the ticket office said, “ Hey, you are too honest. You can save yourself three yuan if you tell me that the older one is six. I don’t know the difference. ” Mr.Li said, “ Yes, that may be true, but the kids know the difference. ”
When ethics(道德规范) are more important than ever before, make sure you set a good example(榜样) for everyone you work and live with.
1.What did Mr.Li and his sons want to do ?
A. To play tennis. B. To do some shopping. C. To go fishing.
2.If Mr.Liu and Mrs.Liu take their 3-year-old son and 10-year-old daughter to play tennis, how much should they pay ?
A. 6 yuan. B. 9 yuan. C. 12 yuan.
3.Who do the words “ the older one ” in paragraph 4 refer to(指的是)?
A. Mr.Li. B. Li Ming. C. Li Hua.
4.Which of the following is TRUE?
A. Mr.Li wanted to save three yuan.
B. We should set a good example for our children.
C. The man at the ticket office wanted Mr.Li to pay 9 yuan
5.What’s the best title(标题)of this passage?
A. Playing Tennis Is Interesting
B. A Father and His Two Sons
C. What You Are Is as Important as What You Do
1.A 2.B 3.C 4.B 5.C 【解析】试题分析:这篇小故事讲述了李先生带两个小男孩去打网球诚实付钱的经过,反映出道德自律的重要性,启发人们要讲诚信,做好榜样。 1.题意:李先生和他的儿子想干什么?考查细节理解题。根据第一句Last Saturday afternoon, my friend Mr. Li took his two little boys...