题目内容

【题目】阅读理解
 Scientists say life will be very different in 2050.
First, there will be no TV channels(频道)in 2050. People will choose a program(节目)from a computer and watch it on TV. In 2050, we will get information from the computers only.
Second, water will be a big problem in 2050. In many places, people won't have water to drink.
Third, cars will use new and clean fuels and they will go very fast. There will be a computer in every car. And the computers will control the cars and there won't be any accidents(事故).
(1)Which word can describe(描述)the life in 2050?
A.Dull.
B.Funny.
C.Different.
D.Bad.
(2)______will be important in our future life.
A.Computers
B.Televisions
C.Books
D.Cars
(3)What does the third paragraph tell us?
A.Fuel shortage(短缺).
B.Food shortage.
C.Water shortage.
D.Computer shortage.
(4)The cars will be ______ in the future.
A.very cheap
B.very light
C.very expensive
D.very safe(安全的)
(5)The underlined word “control” means ______ in Chinese.
A.检修
B.控制
C.治理
D.发动

【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)D
(5)B
【解析】
(1) 事实细节题。由短文第一段“Scientists say life will be very different in 2050. ”可看出。
(2)事实细节题。由短文第二段最后一句“In 2050, we will get information from the computers only. ”可看出。
(3)事实细节题。由短文第三段可看出, 在2050年, 在很多地方, 人们将没有水喝, 因此水短缺。
(4)事实细节题。由短文第四段最后一句“. . . there won't be any accidents. ”可看出, 在将来, 汽车将会很安全。
(5)词义猜测题。结合短文第四段可看出, 电脑将控制汽车并且将没有任何事故。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读
The meaning of shaking the head is not always the same in different countries. Maybe some visitors would be surprised when they first came to India. When talking to an Indian, he would often shake his head. The visitors might think that the Indian did not like what they said. But, in fact, they would be completely(完全地)wrong.
Indians always shake their heads when they talk to each other. It does not have the same meaning as“No”. If someone wants(visit)India, he should know this, or it will give him some trouble.
One day, a foreign officer went toon business. He leased(租用)a car and hired(雇用)an Indian to drive it. When he told his driver to send him to his office, the Indian shook his head at once. The officer said again, and the driver shook his head again. At last, the officer, of course, got angry.
“Why do you refuse(拒绝)my order(要求)? ”he shouted. “Drive me to my office at once! ”
The driver answered in a quite loud voice, too. “Yes, sir! ”But to the officer’s surprise, the driver shook his head at the same time.
The car started, and the foreign officer was now too surprised to say a word. He thought about it for a while, and then he nodded with a smile, “‘No’ means ‘Yes’ here! ”
(1)写出句①的同义句。
Sometimes the meaning of shaking the head is in different countries.
(2)用②处所给词的适当形式填空。
If someone wants(visit)India, he should know this, or it will give him some trouble.
(3)根据短文内容在③处填入一个合适的国家名。
One day, a foreign officer went to on business.
(4)将句④翻译成汉语。

(5)根据短文内容回答问题。
What does shaking the head mean in India, yes or no?
It means.

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。
Lu Xun is one of the greatest Chinese writers of the 20th centuryToday, many of his writings are included in school textbooks and his works are read by millions around the world.
Born in 1881 to rich family, Lu Xun had a happy childhooD In 1893, however, his grandfather was put into prison(监狱) for taking moneyAt the same time, his father became seriously illFrom that time on, his family were no longer accepted by their relatives(亲戚) and friendsThese early experiences greatly influenced his writing
By the time Lu Xun arrived in Nanjing to study at a college in 1899, he already believed that Chinese government had to change and become modernIn 1902 he went to study in JapanThere he began writing articles for some Chinese student magazinesHe showed a gift for writing and translating(翻译) and he even wrote several books, though none was popularHe returned to China in 1909 because he was in need of money.
After working for a few years as a teacher in Beijing, Lu Xun again returned to writingIn 1918, he wrote his famous short story Diary of a MadmanIt was the first Chinese novel using the everyday language that people spoke, which helped make it a great successThis, together with his novel The True Story of Ah Q(1921), made Lu Xun a leading Chinese writer
Though successful, Lu Xun still worried greatly about China’s futureIn 1926, he moved to Shanghai and gave up writing storiesHe only wrote articles which called on the people to fight against(反对) the governmentFor this, the government stopped him publishing(出版) any more booksHe was made to write his articles using false names(假名).
Since his death in 1936, Lu Xun’s importance and influence have grownMore and more people have become interested in reading and studying his works.
1Which of the following greatly influenced Lu Xun’s writing according to the passage?
A the people he met in Japan
B the experiences in his early life
C working as a teacher in Beijing
D his father’s being put into prison
2According to the passage, why was Lu Xun’s story Diary of a Madman so popular?
A It came from Lu Xun’s diary.
B It was the first novel to use everyday language.
C Its story took place in modern times
D It was written in a western style.
3The underlined word This (Paragraph 4) refers to ________.
A the success of Diary of a Madman
B the use of everyday language
C the first Chinese novel
D The True Story of Ah Q
4After moving to Shanghai, Lu Xun mainly wrote _________.
A funny stories
B articles about himself
C articles against the government
D stories about the government
5In what order did these events take place in Lu Xun’s life?
A The government stopped him publishing books
B He wrote Diary of a Madman
C His father became ill
D He moved to Shanghai
eHis writings were put into textbooks.
A c-a-b-d-e
B c-b-d-a-e
C e-c-b-d-a
D c-b-e-a-d

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网