题目内容
【题目】![]()
![]()
Reporter: How long have you been a firefighter?
Wilson: For eight years. JP Reporter: How did you get started?
Wilson: First, 1 had to take a lot of tests in two weeks. Then, I went to the firefighter school for four months. 1 learned how to put out fires and how to use equipment I also
had a full-time training every day!
Reporter: How do you stay safe on the job?
Wilson: I wear special clothing. It helps keep me protected from fire. I also carry an oxygen tank (氧气瓶) and a mask (面具). They help me to breathe in a smoke-filled building. Reporter: Are there any new tools that firefighters use?
Wilson: We have a special camera that can see in the dark. It can find heat. That way, we can
exactly tell the place of a fire. Reporter: Do you save pets?
Wilson: Just three days ago, I helped save some cats. They were hiding under the beds. Pets
usually bide during a fire because they are afraid of danger. Reporter: Do you ever get afraid?
Wilson: No. There is no time to he afraid. I just think about what to do to put out the fire safely. Reporter: What do you like best about being a firefighter?
Wilson: Helping people!
【1】Kate Wilson has done her job for____________.
A. 2 weeks b. 3 days c. 4 months D. 8 years
【2】To become a firefighter, Kate Wilson ____________at first.
A. took a lot of tests B. learned to stay safe
C. saved some animals D. used fire equipment
【3】Kate Wilson says she does not get afraid because_____________.
A. she has an oxygen tank B. she knows how to fight fires
C. she enjoys finding heat D. she is too busy putting out fires
【4】As a firefighter, Kate Wilson likes____________ most.
A. wearing a mask B. asking questions
C. helping people D. hiding in smoke
【5】What did the reporter make this interview for?
A. To tell people what a firefighter does.
B. To teach people how to prevent fires.
C. To make people want to be firefighters.
D. To show people how a firefighter is trained.
【答案】
【1】 D
【2】 A
【3】 D
【4】 C
【5】 A
【解析】
试题这篇短文主要介绍了一个记者对消防员Wilson就消防工作方面所进行的采访。
【1】细节理解题。根据记者的提问及消防员的回答For eight years.,故选D
【2】细节理解题。根据First, I had to take a lot of tests可知先要进行许多的测试,故选A。
【3】细节理解题。根据No. There is no time to be afraid. I just think about what to do to put out the fire safely.故选D
【4】细节理解题。根据短文There is no time to be afraid. I think about what I have to do to put out the fire safely.描述可知他没有时间去害怕,因为他在考虑用什么去灭火。故选C。
【5】归纳理解题。根据记者对Regina的采访可知主要是想让读者了解消费员的工作,对比选项,故选A。