题目内容

【题目】Fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

Thirty engineers were working as a team in a company. They were young and e1 to learn. The management decided to teach them about finding real solutions to problems. One day, the team was called for a game in a hall. They were quite surprised and all reached the hall holding v2 thoughts. As they entered, they found a box placed in the center, full of flat balloons.

The manager asked everyone to pick a balloon and how it up. Then they were asked to write their names on their respective(各自的)balloons c3 so that the balloons wouldn’t blow out. All tried, but not everyone was successfully. Five balloons blew out due to pressure(压力).Those who failed to m4 their names on the balloons were ruled out of the game. As a result, 25 engineers came to the next level. All the balloons carrying their names were collected and then put it into a room, here and there.

The engineers were told to p5 the balloon with his or her names on. All the 25 engineers began to search for the respective balloons in a rush. It was almost 15 minutes but no one was able to find the right one. The second level of the game was over. Then came the final level. The engineers were asked to pick any balloon and give it to the person named on the balloon. Within a c6 of minutes, all balloons reached the hands of the respective engineers.

The manager announced this was the real solution to the problem. Many times in our life, s7 and helping others give us real solutions to problems.

【答案】

1eager

2various

3carefully

4mark

5pick

6couple

7sharing

【解析】

本文主要讲述的是关于协作的事情。一件事我们或许做起来很难,但是如果和别人一起做,相互帮助,就会事半功倍。

1句意:他们年轻,渴望学习。

根据“The management decided to teach them about finding real solutions to problems.”管理层决定教他们如何找到解决问题的真正办法。可知,这30名工程师应该是渴望学习。再结合首字母提示可知,应该填:eagerbe eager to do sth.:盼望去做某事:渴望做某事;故答案为:eager

2句意:他们很惊讶,都抱着各种各样的想法来到大厅。

空后面的thoughts 是名词,因此前面应该填一个形容词。由语境和首字母提示可知,应该填:variousvarious 形容词,各种各样的;语境是:他们都抱着各种各样的想法来到大厅。故答案为:various

3句意:然后,他们被要求在各自的气球上小心地写下自己的名字,这样气球就不会爆炸。

根据“so that the balloons wouldn’t blow out.”这样气球就不会爆炸。可知,前面应该是小心地写下自己的名字。再结合首字母提示可知,应该填:careful;又因为前面的write是动词,因此用副词来修饰。故答案为:carefully

4句意:那些没有在气球上标记自己名字的人被排除在比赛之外。

根据“were ruled out of the game.”被排除在比赛之外。可知,应该是那些没有在气球上成功标记自己名字的人才被排除在比赛之外。再结合首字母提示可知,应该填:markfail to do sth.:失败做某事。故答案为:mark

5句意:工程师们被告知要挑选带有自己名字的气球。

根据“All the 25 engineers began to search for the respective balloons in a rush.”所有25名工程师都开始匆忙地寻找各自的气球。可知,工程师们被告知要挑选带有自己名字的气球。再结合首字母提示可知,应该填:pickbe told to do sth.:被告诉去做某事。故答案为:pick

6句意:几分钟内,所有的气球都到达了各自的工程师手中。

根据“The engineers were asked to pick any balloon and give it to the person named on the balloon.”工程师们被要求挑选任何一个气球并把它交给气球上写名字的人。可知,这样就提高了工作效率。时间上就缩短了。再结合首字母提示可知,应该填:couplea couple of minutes:几分钟。故答案为:couple

7句意:在我们的生活中,很多时候,分享和帮助他人给了我们解决问题的真正方法。

根据“The manager announced this was the real solution to the problem.”经理宣布这是解决问题的真正办法。可知,解决问题的真正办法是分享和帮助他人。再结合首字母提示可知,应该填:share;由and后的helping可知,前面的动词也应该用动名词形式,与helping others一起做主语。故答案为:sharing

本题考查首字母填空。要求我们要通读短文,对留空的句子进行全面的分析,看它在全文中所处的位置、作用和意义。这一遍阅读要求是精心阅读,要留心找出关键词、短语或句子,还要结合所给首字母的提示,进行填写,并注意单词的正确形式。例如:第3小题,句意:然后,他们被要求在各自的气球上小心地写下自己的名字,这样气球就不会爆炸。根据“so that the balloons wouldn’t blow out.”这样气球就不会爆炸。可知,前面应该是小心地些下自己的名字。再结合首字母提示可知,应该填:careful;又因为前面的write是动词,因此用副词来修饰。故答案为:carefully

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网