题目内容
【题目】
【1】The man outside the door must be Mr. Green.(改否定)
The man outside the door _____ ____ Mr. Green.
【2】Do you know whose the computer is ? (写同义句)
Do you know _____ the computer ________ ________?
【3】He didn`t go to school because it rained heavily. (写同义句)
He didn`t go to school ______ ______ the _______ rain.
【4】This may be Jim`s pen (就划线部分提问) ______ ________ may this be?
【5】There are some children who are playing on the playground. (改为同义句)
There are some children ___________ on the playground.
【答案】
【1】mustn’t be
【2】who belongsto
【3】because of heavy
【4】Whose pen
【5】playing
【解析】
【1】原句是含有情态动词must的肯定句,变为否定句时,在情态动词后加not。故填(1)mustn’t (2)be。
【2】原句句意:你知道这台电脑是谁的吗?其同义句为:你知道这台电脑属于谁吗?属于belong to sb.。根据句意,可知填(1)who (2)belongs (3)to。
【3】原句句意:他没去上学,因为雨下得很大。because因为,连词,后接句子表原因;because of因为,后接名词表原因。根据句意,可知填(1)because (2)of (3)heavy。
【4】原句对Jim’s划线,是问物主(谁的),需用疑问词whose提问,根据句意,可知填(1)Whose (2)pen。
【5】句意:有一些孩子在操场上玩。原句是who引导的定语从句,关系代词who做从句的主语,这时可以用现在分词形式代替从句作定语。根据句意,可知填playing。
【题目】B. 完成表格。阅读下面短文,根据短文内容,完成表格中所缺的信息。
It’s a fine day. I go shopping with my mother. We buy many things for our family. My grandfather likes hats. We buy a blue hat for him. Those yellow trousers are for my grandmother. She likes yellow. My father likes movies. We buy some movie CDs for him. My mother likes skirts. She buys a white skirt for herself. I like bags. My mother buys a red bag for me. My brother likes playing tennis. These black tennis shoes are for him.
Family members | Things for him/her | Colors |
Grandfather | A 91.【1】 | Blue |
Grandmother | Trousers | 92.【2】 |
Father | Some movie CDs | |
Mother | A 93.【3】 | White |
I | A bag | 94.【4】 |
Brother | 95.【5】 shoes | Black |
【题目】
Dear Dad, Harbin is so cold now. It's snowing. But I can enjoy skiing here. And I'm wearing warm clothes. I'm having a great time here. Yours, Mary |
Dear Jim, Kunming is a great place. It's very warm. I am wearing a Tshirt. It's a little windy today. I am in the park. Some children are flying kites near me. I'll join them after writing the letter. Please write to me soon. Yours, Lily |
Dear Tim, We're having a good time at the camp(野营)in Singapore(新加坡). People here are very kind and I have many friends now. The weather is very hot. We go swimming every day. I can swim well. My new friend Zhang Qiang is good at swimming, too. Yours, Li Wei |
【1】Who writes a letter to his or her father?
A.Mary.B.Jim.C.Li Wei.D.Tim.
【2】Where does Lily write the letter?
A.At home.B.In a park.C.In a zoo.D.In her school.
【3】What does Li Wei like?
A.Skiing.B.Flying kites.C.Swimming.D.Singing.
【4】People in ________ may wear sweaters now.
A.HarbinB.KunmingC.BeijingD.Singapore
【5】What can we know from the three letters?
A.Mary doesn't like to stay in Harbin.
B.Lily will draw pictures after she writes the letter.
C.Li Wei makes some friends in Singapore.
D.Zhang Qiang and Li Wei are brothers.