题目内容
【题目】Hello. My name is Mary. I live in Shanghai with my parents now. My father is from England and he can play table tennis well. He is good at singing and cooking . But he doesn’t like doing the cleaning.
My mother is from Beijing. She does well in singing and dancing. She goes to all kinds of concerts. But she can’t cook well.
I’m a student in No. 12 middle school. I can run fast and I am good at ball games. My Chinese is good and I can speak English. But I can’t speak it well. My parents often worry about it . I work hard it now.
【1】Mary can speak______
A. English B. Chinese C. A and B
【2】Mary’s parents are both(两者都)_______
A. singing B. cooking C. dancing
【3】Now Mary is working hard at _______
A. Chinese B. English C. singing
【4】Mary’s father doesn’t like _______
A. cooking B. dancing C. cleaning
【5】Mary’s _____ often goes to all kinds of converts.
A. parents B. mother C. father
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】这篇短文主要讲述了Mary和她的父母爱好及他们的日常生活。
【1】根据文中My Chinese is good and I can speak English.可知,Mary会将汉语和英语。故选C。
【2】 根据文中He is good at singing and cooking .及My mother is from Beijing. She does well in singing and dancing可知答案,Mary的父母都擅长唱歌。故选A。
【3】根据文中But I can’t speak it well. My parents often worry about it . I work hard it now. 可知,Mary现在在努力学英语。故选B。
【4】根据文中He is good at singing and cooking . But he doesn’t like doing the cleaning.可知,Mary的父亲不喜欢打扫卫生。故选C。
【5】根据文中She goes to all kinds of concerts.可知,Mary的母亲经常参加各种音乐会,故选B。
【题目】A "blog"is a shortened name for a'web log". People write blogs about all kinds of things, from news and events to hobbies and reviews. Some people use them just as a simple record of what they have done.
“Blogging" has become very popular as more and more people use the Internet. New technologies have made keeping a blog an easy thing to do, so millions of people now have their own blogs. They are usually free to set up and are easy to update. You can upload pictures onto a blog and link to other websites. To many people, these features make blogs much more useful than traditional diaries.
We are now able to send texts, pictures and videos from our mobile phones directly onto the Web. New technologies like this are making blogging even easier, People also think that blogs are better than newspapers for finding out about news, events and opinions. They like to use blogs because they can get information from everywhere. It looks like blogs are going to become one of the most important ways to find and share information in the near future.
Title:Basic Knowledge of A Blog
What is a blog? | “Blog” is 【1】 for “web log”. Writing blogs is like keeping a 【2】 online |
Why are blogs so popular? | The number of the Internet users is 【3】 . They are easy to use and cost noting. |
【4】 are blogs developing? | Text, pictures and videos can be sent directly onto the Web from mobile Phones now. Blogging will be one of the most important ways to find and share information 【5】 . |