题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Most of the taxi drivers in Beijing can speak some simple English, so western tourists can communicate (交流) with them. If a foreigner is in a street in Beijing, and he wants to take a taxi, the friendly taxi driver will stop near him and ask him in a friendly way. Here is the usual dialogue in English between them.
The taxi driver:” Can I help you?”
The foreigner: “Yes, please.”
The taxi driver:” Please get on the taxi.”
The foreigner: “Thank you.”
The taxi driver: “Can you tell me where you would like to go?”
The foreigner: “I'd like to go to Tian Qiao Street.”
The taxi driver: “OK, I see.”
During the ride, the driver will play the western music for the foreigner, and the driver will also begin the conversation with a small talk like the weather or the fashion.
After getting off the taxi, the foreigner will give the driver some tips (小费) like the way in his country, however, the driver will say politely, “Thank you, but I only take what the ride costs.”
(1)Beijing taxi drivers speak to western tourists____________.
A.in Chinese
B.in Spain
C.in Russian
D.in English
(2)When Beijing taxi drivers see foreigners, they will say“___________” firstly.
A.Please get on the taxi.
B.Can I help you?
C.Can you tell me where would you like to go?
D.Do you like Beijing?
(3)During the ride, A Beijing taxi driver won't____________.
A.play the western music for the foreigner
B.talk about the weather with the foreigner
C.ask the foreigner's age
D.talk about the fashion with the foreigner
(4)As for a foreigner's tip, Beijing taxi drivers____________.
A.won't accept it
B.will get it
C.hate it very much
D.have to exchange (找零) it
(5)The passage mainly tells us_____________.
A.western tourists like Beijing very much
B.how to learn English well
C.Beijing taxi drivers can communicate (交流) with western tourists in simple English
D.western tourists are very polite and friendly to Beijing taxi drivers

【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】北京是我们的首都,是一个国际化的城市,有很多的外国人在北京。北京的出租车司机会说简单的英语,他们可以跟外国人进行交流。

(1)细节理解题。根据短文的开头Most of the taxi drivers in Beijing can speak some simple English, so western tourists can communicate (交流) with them.可知,北京的出租车司机可以用英语跟西方的游客交流,故应选D。

(2)细节理解题。根据短文中The taxi driver:” Can I help you?”可知,当出租车司机看到外国人的时候,他们会用英语问:我可以帮助你吗?故应选B。

(3)细节理解题。根据短文中During the ride, the driver will play the western music for the foreigner, and the driver will also begin the conversation with a small talk like the weather or the fashion.可知,在途中,司机会跟外国人聊一些话题,如天气或者时尚,也会给他们播放一些西方的音乐。文章中没有提到询问他们的年龄,而且询问外国人的年龄是不礼貌的,故应选C。

(4)细节理解题。根据短文的最后一段After getting off the taxi, the foreigner will give the driver some tips (小费) like the way in his country, however, the driver will say politely, “Thank you, but I only take what the ride costs.”可知,北京的出租车司机不会收外国人的小费。故应选A。

(5)主旨大意题。这篇短文的中心句在短文的第一段Most of the taxi drivers in Beijing can speak some simple English, so western tourists can communicate (交流) with them,主要是告诉我们北京的出租车司机用英语跟外国人进行交流。故应选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
The timer is running. These people have 60 minutes to escape (逃脱) from a room they paid to be locked inside.
It is a game with clues (线索) that are spread in the room. And there is no starting point. You start wherever you feel like. It is up to you to put the clues together in order to find the key to get out.
A popular room offered by Timothy Smith in Washington D.C. is designed to mimic (模仿) the Oval Office in the White House. It is built like the office of the American president. The fun part of Escape the Oval Office is that anything here could be a clue to solving the puzzle. An old typewriter from the 1930s. Or the small table in the corner. Or the map of Washington D.C. on the wall. And then there are hidden messages that can only be seen under a black light.
Sometimes, the telephone rings. “Would you guys like a clue?” The boss controls the game progress on a camera and calls to offer hints (提示) when needed.
Teams can be made up of classmates, families, tourists, or a group of six friends and two strangers who just meet before the game starts.
It's said that there are more than 800 Escape Room adventures in Washington D.C.. Each experience has different themes and stories. The rules for playing are similar, and solving the puzzle needs social, physical abilities and quick, creative thinking.
It was a little stressful. Some of the clues seemed really complex (复杂的). But it was a lot of fun, and the players had no idea what to expect.
Escape Room adventure is popular because it gives any person a chance to be a detective or to be a James Bond. However, like most team sports, this game is really all about being a good teammate and having a good time.
(1)Escape the Oval Office is a popular room in __________ .
A.Chongqing
B.Washington DC
C.Beijing
D.Hong Kong
(2)The underlined word in the last paragraph means __________ .
A.侦探
B.律师
C.医生
D.政客
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.All game clues are easy to find.
B.Nobody can give any hints during the game.
C.Strangers can't play the game together.
D.Players need to work together to escape successfully.
(4)This passage is probably from a(an) _____________.
A.newspaper
B.medicine box
C.story book
D.movie poster

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网