题目内容

【题目】 About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. Women are l1, only about one in two hundred is 2in this way. Perhaps it is safer to let women drive the car. There are different forms of color blindness. Maybe a man is not able to see deep red. He may think that red, orange and yellow are all shades of green. Sometimes a person cannot tell the difference between blue and green. A very unlucky man may see everything in shade of green, a strange world i3.

In certain occupation, color blindness can be dangerous and people are 4carefully. For example, when fighting at night, soldiers use lights to send messages. A green light may mean "A 5” and a red light may mean "Danger! Keep back! "You can see what will happen if someone thinks that red is green. Color blindness in human beings is a strange thing to explain. In a s6eye there are millions of very small things called " cones". These help us to see in bright light and tell the difference between colors. There are also millions of "rods", but those are used for seeing when it is nearly dark. They show us s7 ,but not color.

【答案】

1luckier

2affected

3indeed

4tested

5advance

6single

7shape

【解析】

短文介绍了色盲。大约每一百个人中就有十个人在某种程度上患有色盲。女性更幸运,大约二百人中只有一人受到这种影响。

1句意:女人更幸运。

根据“About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way.大约每一百个人中就有十个人在某种程度上患有色盲。”和“only about one in two hundred is affected in this way.大约二百人中只有一个女性受到这种影响。”,可知这里应该是女人和男人形成对比,那么女人应该是更幸运的,结合首字母提示,故填:luckier

2句意:大约二百人中只有一人受到这种影响。

观察句子,结合句意,应该是一个被动语态(be + done),表达的是女人受到这种影响,故填:effected

3句意:一个非常不幸的人可能会看到绿色阴影下的一切,这确实是一个奇怪的世界。

观察句子,这里应该需要的是一个词作定语,结合首字母iindeed adv. 确实, 甚至 , 真正地。符合句意,故填:indeed。

4句意:在某些职业中,色盲可能是危险的,人们会受到仔细的测试。

观察句子,结合句意,应该是人们在加入某些职业中会进行色盲测试,“people”与“测试”应该是人被测试,所以应该用被动语态,再结合首字母,故填:tested

5句意:绿灯可能意味着“前进”,红灯可能意味着“危险!退后!”。

结合句意和我们常识可知,路灯行红灯停,再结合首字母提示,应该表达的是绿灯可能意味着“前进advance”,故填:advance

6句意:在一只眼睛里有数以百万计的叫做“锥体”的非常小的东西。

观察句子,这里应该是需要一个形容词修饰eye,注意到冠词aeye,都是单数,再结合首字母提示,single单一的,符合句意,故填:single

7句意:它们给我们看的是形状,但不是颜色。

根据前面提到的在一只眼睛里有数以百万计的叫做“锥体”的非常小的东西,这些帮助我们在明亮的光线下看东西,并分辨出颜色之间的差异。而这里还有数以百万计的“棒”,但是那些是用来在天快黑的时候看到的,应该看到的是形状,故填:shape

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网