题目内容

【题目】 One day Mr. Smith went to a dinner party. He was wearing very old clothes. He came into the room, but people in the room didn't look at him. They didn't ask him to sit at the table. He wasn't happy. But he said nothing. Mr Smith went home quickly and put on his best clothes. He went back to the party. Everyone in the room stood up and looked at him. They gave him good food to eat. Mr. Smith took off his coat, and put it on the food and said “Eat, coat!”

The other people were surprised and asked,“ What are you doing? Why do you do that?” Mr. Smith answered, “I am asking my coat to eat food. When I wore old clothes, you didn't ask me to sit down. Now I am wearing these nice clothes. And you give me good food. Now see, you give the food to my coat, not to me.”

根据短文内容,选择最佳答案。

1One day Mr. Smith went to ______________.

A.a birthday partyB.a dinner partyC.an English party

2When he came into the room, the people didn't look at him. Why?

A.Because the people didn't ask him to come

B.Because Mr. Smith wore old clothes

C.Because Mr. Smith didn't say hello to them first

3Why did he go home quickly ?

A.Because he didn't want to stay there.

B.Because he went home for his best clothes

C.Because he didn't like the food there

4What 's the meaning of “at the table ” in Chinese?

A.在桌子旁B.在吃饭C.在桌子上

5Which statement is right?

A.A person in good clothes should eat good food.

B.Mr Smith is stupid(愚蠢的).

C.We can't judge(判断) a man by his clothes.

【答案】

1B

2B

3B

4A

5C

【解析】

Smith先生去参加一个晚宴,一开始他穿着非常旧的衣服,结果宴会上没人理他;然后他换上了最好的衣服,宴会上的所有人都看着他,给他东西吃。Smith先生就把吃的给他的衣服,讽刺那些人以貌取人。

1细节理解题。根据短文开头 “One day Mr. Smith went to a dinner party.”可知,Smith先生去参加一个晚宴。故选B

2细节理解题。根据短文第一段中 “He was wearing very old clothes.”以及最后一段 “When I wore old clothes, you didn't ask me to sit down.”可知,Smith先生穿着旧衣服,所以没有人看他。故选B

3细节理解题。根据短文第一段 “Mr Smith went home quickly and put on his best clothes.”可知,Smith先生回家换上了最好的衣服,又回到晚宴上。故选B

4词义猜测题。根据短文开头 “One day Mr. Smith went to a dinner party.”可知,Smith先生去参加了晚宴。at the tabletable意为桌子,因此这个短语的意思应该是在桌子旁。故选A

5推理判断题。根据短文第二段的内容可知,晚宴上的人们根据Smith先生的穿着去判断他,当他穿着旧衣服时,对他不理不睬;而当他穿好衣服时,就给他食物吃。因此这个故事告诉我们不能以貌取人。C选项我们不能根据衣服判断一个人符合文意,故选C

这是一篇记叙文,短文讲述了Smith先生参加晚宴,穿着旧衣服时没人理睬;换上好衣服时,人们就关注他,给他食物吃。通过这个故事告诉我们不要以貌取人。文章叙述清晰,故事容易理解。题型是阅读理解,考查了细节理解题、词义猜测和推理判断。细节题考查学生们对文章事实信息的理解,答案常可以直接在原文找到。如前三个题目,在原文都可以找到相对应的线索。第4题是一个猜测题,结合语境可知,Smith先生去参加晚宴,所以应该坐在桌子旁边吃饭。第5题应结合这个故事想要告诉我们的深层含义进行选择。

练习册系列答案
相关题目

【题目】词汇

1The championship ________ (发生) during the days of the Cold War.

2Then something ________ (surprise) happened.

3In the same yearthe US team got an ________ (invite) to visit China,

4What about ________ (make) cakes for the party on Saturday

5Don’t let Peter ________ (make) any cakes.

6But ________ (在另一方面)real friends try not to hurt each other.

7I’m a bit tired,so ________(说实话),I don’t want to go out.

8We went shopping in Oxford Street. I ________ (buy) some new summer clothes.

9At our schoolwe have to ________ ________ ________ (穿校服). It’s dark blue with a white shirt.

10You have to ________ ________ ________ ________ (取得好成绩) and you have to be good at maths and physics.

11Lewis Hamilton’s parents came to Britain from the island of Grenada ________ ________ ________ (在二十世纪五十年代)

12Lewis’s dream was ________ (成为) a Formula I driver.

13Teenagers can d ________ newspapers --- usually you ride a bike around a neighbourhood and leave the newspaper at each house.

14I like to s________ my money on clothes and CDs.

15Wash the car well and ________ (care) or people will want you to do it again.

16He ________ (决定) to be a dentist because dentists earn more money when he was 18.

17Everyone wants to be ________ (健康) and live a long life.

18A ________ (90) American writer gave some advice for a long and happy life.

19The Mediterranean diet ________ ________ (包含) vegetables,tomatoes,lemons,fish.

20Is there m________ milk in the fridge

【题目】 Once there were several s 1 in a forest. They were trying to study the rarest animal in the world. No one had seen it,so everyone was 2 (excite) and wanted to be the 3 (one) one to photograph and study it.

The animal only came out at night,4 the scientists did some other studies in the day. Among them,there was a famous scientist named Walter. Every day,he would spend an hour 5 (sit) at the desk and putting all his 6 (设备) in the right place. He did this carefully. But other scientists laughed at him because they thought Walter was just wasting time.

One night,the animal a 7 suddenly. The scientists h8 its call. But the call didn’t last long. The animal was 9 (fright) by the noises 10 (make) by the scientists while they were scrabbling (忙乱地找) for their cameras and notebooks

O11 the next morning,the scientists compared their findings. Some bad tied to record its call,o12had noted down how it moved,and the 13 (luck) one had e14 photographed parts of its tail and legs. They all congratulated each other what they had found. However,when they saw w15 Walter had,they were very 16 (surprise) . He had t17 several complete (完整的) photos,the record of the 18 (animal) cry and notes about the animal.

They ran to congratulate Walter. They now understood the 19 (important) of keeping things in o20. Because of that,Walter could find everything quickly in the dark.

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
A poor boy lived in a small town.He sold goods from door to door to pay for school. One day, he only one cent left, and he was hungry. He decided that he would ask for a meal at the next house. However, when a young woman opened the door, the boy was shy, so he just asked for some water. The woman knew he was hungry, so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, “How much should I pay for it?” “You won't pay for it. My mother has told me that it is good to help the people who are in trouble.” She replied. The boy said, “Then I thank you from my heart.” As the boy left that house, he felt stronger. He knew he had many things to do.
Many years later, the young woman became ill. The local doctors couldn't save her. People had to send her to a big city.When the doctor knew who the woman was, he was excited and tried his best to save her life. He succeeded. The woman needed to pay for the medical bill. The doctor learned that she couldn't afford it. So he wrote something down on the medical bill. The woman read the bill, “You have paid it with a glass of milk.”
(1)The poor boy sold goods from door to door because _________.
A.he had no money left
B.he needed money to buy some food
C.he wanted to raise money for Project Hope
D.he had to make money for his school
(2)Why was the young woman sent to a hospital in a big city? _________
A.Because she was seriously ill
B.Because she had lots of money
C.Because she wanted to visit the doctor
D.Because she knew the poor boy worked there
(3)From the passage we can know the doctor(the poor boy) ________.
A.let the young woman pay for the bill.
B.was always thankful for the young woman's kindness.
C.didn't remember the young woman.
D.failed to save the young woman's life.
(4)Which is the following sentences is true?
A.The young woman had a bad mother.
B.The poor boy asked for some money.
C.The young woman and her mother were both kind to others.
D.The poor boy became a famous engineer when he grew up.
(5)What's the best title(标题) for the article?
A.A kind Mother
B.A Lovely Young Woman
C.A Poor Boy
D.A Glass of Milk

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网