题目内容
【题目】Bollywood: the Hollywood of India
You might be surprised to learn that India produces about 800 movies a year, and that number continues to grow. Just as the movie Capital of the United States is Hollywood, the movie capital of India is Bombay (孟买), but it is usually called "Bollywood", a combination(结合) of the words Bombay and Hollywood.
All Bollywood movies are thought complete with a few songs and dances. In fact, music is an important part of Bollywood movies. Even a bad movie can still do well if the music is good. Music directors are sometimes more popular than the film stars. A Bollywood movie has five to six songs with at least three songs to show what the dances mean.
Bollywood may be different from Hollywood in music, but it is very like Hollywood in several ways. If Tom Cruise can hold a gun, so can the Bollywood hero Sharukh Khan. Hollywood stars are followed by news reporters just as often as Hollywood stars. The persona! lives of actors and actresses catch the headlines(头版头条), just as they do in the United States.
The Oscars are a very exciting time of the year for actors and actresses in America, Bollywood has its own form of the Oscars, and they are also very exciting.
【1】The name Bollywood comes from the words _______________________.
【2】Bollywood is a place where many ___________ are made each year,
【3】In India, the film stars are sometimes______ than music directors.
【4】Every complete Bollywood movie has a few _____________in them.
【5】The Oscars in India are as _____as those in America though they are different.
【答案】
【1】Bombay and Hollywood
【2】movies
【3】less popular
【4】songs and dances
【5】exciting
【解析】
试题分析:这篇文章主要介绍了印度的电影制作之都Bollywood。它是很多印度电影的产地,而且它的电影通常都有歌舞,这也使得一些音乐导演比电影明星更有名气。除此之外,Bollywood也有自己的奥斯卡,和美国的奥斯卡一样令人激动。
【1】细节理解题。根据文章内容but it is usually called "Bollywood", a combination(结合) of the words Bombay and Hollywood.但是它经常叫做"Bollywood",是单词Bombay和Hollywood的结合;故此题填Bombay and Hollywood。
【2】细节理解题。根据文章内容the movie capital of India is Bombay, but it is usually called "Bollywood"印度的电影首都是孟买,但是它经常叫做"Bollywood"。故得知它是产电影的地方,故填movies。
【3】细节理解题。根据文章内容Music directors are sometimes more popular than the film stars.音乐导演有时比电影明星更有名,故此题填less popular,此句为:在印度,电影明星有时没有音乐导演那么有名。
【4】细节理解题。根据文章内容All Bollywood movies are thought complete with a few songs and dances.所有Bollywood的电影都被认为有一些歌舞,故填songs and dances。
【5】细节理解题。根据文章内容Bollywood has its own form of the Oscars, and they are also very exciting. Bollywood有它自己的奥斯卡,而且也很令人兴奋,故此题填exciting。