题目内容
【题目】![]()
Many people believe that technologies (技术) are great for learning. Today, teaching tools such as PDAs ( personal digital assistant掌上电脑) are used in a lot of subjects, such as English.
History and Science.
Many teachers are supporters of using PDAs in language learning. There are several advantages (好处). They say students can have more time for discussion in the classroom because they can get ready for their lessons with the help of PDAs. For example, they can listen to articles at home. They also say that PDAs can help students learn without teachers' help. Some students might need to listen to an article many times to understand it. They can use PDAs to listen to it again and again.
The students are also happy to use PDAs. They think using PDAs is an enjoyable way to learn. It will make the classes much more interesting. And they can learn more in class. Teaching notes are stored in their PDAs and easy to find.
However, many parents complain (抱怨) that PDAs are doing harm to students. They worry that students will use them to download (下载) teaching notes and use them to cheat (作弊) during exams. If a student spends more time on a PDA, he will have less time to talk with teachers and classmates.
In a word, education needs to make changes with times as technology is playing an important part. Let's look forward to a wonderful future when PDAs and other technologies can add a lot to the classroom.
【1】What can students use PDAs to do? List one thing from the passage.
______________________________________________________________________
【2】Why do many parents complain that PDAs are doing harm to students?
______________________________________________________________________
【3】Do you think using PDAs is an enjoyable way to learn? Why or why not?
______________________________________________________________________
【答案】
【1】They can use PDAs to get ready for their lessons.
【2】Because they worry that students will use them to download teaching notes and use them to cheat during exams.
【3】Yes, I do. I think using PDAs is an enjoyable way to learn. It will make the classes much more interesting.
【解析】
文章介绍的是教师,学生和家长对PDA之类的教学工具的不同看法。作者认为教育需要与时俱进,因为技术发挥着重要的作用。让我们期待一个美好的未来。
【1】根据文中Many teachers are supporters of using PDAs in language learning. There are several advantages (好处). … They can use PDAs to listen to it again and again. 许多教师都支持在语言学习中使用PDA。有几个优点。……他们可以使用PDA一次又一次地听。可知学生们可以用PDA听文章,做课前准备等等,故答案为They can use PDAs to get ready for their lessons.
【2】根据文中However, many parents complain (抱怨) that PDAs are doing harm to students. They worry that students will use them to download (下载) teaching notes and use them to cheat (作弊) during exams. If a student spends more time on a PDA, he will have less time to talk with teachers and classmates. 然而,许多家长抱怨PDA对学生有害。他们担心学生会用它们来下载教学笔记,并在考试期间用它们作弊。如果一个学生花更多的时间在掌上电脑上,他将有更少的时间与老师和同学交谈。可知家长担心这样学生们会在考试作弊,与老师和同学的交谈时间少了,故答案为Because they worry that students will use them to download teaching notes and use them to cheat during exams.
【3】根据文中The students are also happy to use PDAs. They think using PDAs is an enjoyable way to learn. It will make the classes much more interesting. And they can learn more in class. Teaching notes are stored in their PDAs and easy to find. 学生们也很乐意使用PDA。他们认为使用PDA是一种愉快的学习方式。这会使课堂更有趣。他们可以在课堂上学到更多。教学笔记存储在PDA中,很容易找到。可知使用PDA是一种愉快的学习方式,故答案为Yes, I do. I think using PDAs is an enjoyable way to learn. It will make the classes much more interesting.
【题目】
Apple Pay is a new way of paying for things without using money. It was developed by the United States smartphone maker. This cash-free smartphone payment service was introduced to China in February, 2016. It has similar services like Xiaomi Company and Alibaba Group. It is said that Apple Pay will help open up the Chinese smartphone payment market which is now mainly under Alibaba’s control,though it is difficult for Apple Pay to challenge Alibaba’s payment services at present. |
【1】How many companies have smartphone payment services?
A. One. B. Two. C. Three.
【2】Which of the following has the largest smartphone payment market?
A. Apple Pay. B. Alibaba Group. C. Xiaomi Company.
【3】Which is TRUE about Apple Pay?
A. It’s an easy job for Apple Pay to challenge Alibaba’s payment service.
B. Apple Pay payment service was sold to China in February, 2016.
C. People can do shopping more conveniently by using Apple Pay.
【题目】阅读下面短文,完成题后的表格。
![]()
Sometimes, my mom likes to cook breakfast food for dinner. I remember one night when she made pancakes and biscuits, all of the food was great but the biscuits...They were very seriously burned. They looked like pieces of black charcoal(木炭).
But my dad didn't seem to mind. I watched him eat his biscuits happily, not seeming to care if they tasted bad. My mom said sorry for burning the biscuits, but dad said, “You know, I like eating burned biscuits every once in a while!”
Later that night, before I went to bed, I asked my dad if he really liked burned biscuits. He said that my mom worked hard all day, and that she was quite tired by the time she cooked our dinner.
It was then that I understood why he told mom that he liked eating the burned biscuits. Everyone sometimes makes mistakes. Nobody can do everything right all the time. Accepting others' mistakes is one of the keys to building healthy relationship. If we don't accept these things, we'll never enjoy true love.
Title: A 【1】 of burned biscuits among my family | ||
Characters | Activities | Feelings |
Mom | * She made 【2】 for dinner as if they were black charcoal. | *She felt sorry for the family. |
Dad | * He ate his biscuits happily. *He said he liked eating burned biscuits. | *He thought his wife was quite tired after 【3】 work. |
The writer | * He asked his dad if he liked the burned biscuits. | *He 【4】 more because he knew everyone sometimes makes mistakes. *He learned 【5】 mistakes, we will never enjoy true love. |
【题目】
| Hello! My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher. I’m in Beijing International School. My telephone number is 8523-3237. Zhang Hao, Alice and Yingzi are my students. |
| I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing. My telephone number is 8876-5342. |
| Alice Brown is my name. I’m twelve. I’m from Canada. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979. |
| I’m Yingzi. I’m fourteen years old. I’m from Japan. 5673-6981 is my telephone number. |
根据表格内容,选择正确答案。
【1】Where is John Brown from?
A.
B.
C.
D.![]()
【2】Peter is a .A.girlB.teacherC.momD.student
【3】Alice is a girl. Her telephone number is .
A.5673-6981B.8876-5342C.7342-6979D.8523-3237
【4】How old is Yingzi?A.11.B.12.C.13.D.14.
【5】下面哪一项叙述是不正确的?
A.John Brown is an English teacher.B.Zhang Hao is from China.
C.Alice is a teacher.D.Yingzi is a girl student.