题目内容

【题目】【2013浙江杭州】Last night I was driving from Harrisburg to Lewisburg, a distance of about 80 miles. It was late, I was late, and I was driving _________.

At one point along an open highway, I came to a crossroads with a traffic light. I was _________ on the road by now, but as I came near the light, it turned _________, and I braked to a stop. I looked left, right, and behind me. Nothing. Not a car, no suggestion of headlights, _________ there I sat, waiting for the light to _________, the only human being, for at least a mile in any _________.

I started wondering why I _________ to run the light. I was not afraid of being caught, because there was _________ no policeman anywhere around and there certainly would have been no _________ in going through it.

Much later that ________, after I’d met with a group in Lewisburg and had climbed into bed near midnight, the question of why I’d stopped for that light ________ me. I think I stopped ________ it’s part of a contract(契约) we all have with each other. It’s not only the law, but it’s an agreement we have, and we trust each other to follow ________: we don’t go through red lights.

We do ________ we say we’ll do. We show up when we say we’ll show up.

I was so ________ of myself for stopping for that red light. And as no one would ever have known what a good person I was on the road from Harrisburg to Lewisburg, I had to tell s someone.

【1A. fast B. slowly C. carefully D. hard

【2A. late B. alone C. worried D. afraid

【3A. green B. yellow C. red D. dark

【4A. and B. or C. so D. but

【5A. return B. change C. start D. continue

【6A. attention B. background C. direction D. information

【7A. refused B. decided C. prepared D. forgot

【8A. hardly B. luckily C. usually D. clearly

【9A. danger B. excuse C. space D. energy

【10A. moment B. night C. afternoon D. morning

【11A. depended on B. looked forward toC. stayed away from D. came back to

【12A. though B. unless C. because D. until

【13A. me B. it C. him D. us

【14A. what B. how C. why D. that

【15A. tired B. ready C. proud D. sorry

【答案】

【1】A

【2】B

【3】C

【4】D

【5】B

【6】C

【7】A

【8】D

【9】A

【10】B

【1】D

【2】C

【3】B

【4】A

【5】C

【解析】

试题分析:【主旨大意】本文是一篇议论文。文章通过作者没有闯红灯这件事,告诉我们“无规矩不成方圆”的道理,并号召我们无论何时何地为了自己和他人的安全都要遵守交通规则。

【1】选A。逻辑推理题。由上文中的late可知天已黑,作者回家晚了,故可推断开车加速,故选A项,意为“迅速地”。

【2】选B。细节理解和逻辑推理题。由下文中的 Nothing, Not和no可推知作者一个人,故答案选B项,意为“独自的”。

【3】选C。细节理解题。由下文 中的stop和交通常识可知红灯亮了。

【4】选D。细节理解题。由下文中的 waiting for the light可知虽然路上什么都没有,“可是”作者依然停下车等候。

【5】选B。逻辑推理题。根据上文可知红灯亮了,所以作者停下来等交通灯变绿后通行,故答案选B项,意为“改变”。

【6】选C。细节理解题。由上文中的 a mile可知指的是“距离”,故答案选C项。

【7】选A。逻辑推理题。由下文I was not afraid of being caught可知作者不害怕被逮住,故可推知“作者想知道自己为什么没有闯红灯呢?”,故答案选A项,意为“拒绝”。

【8】选D。逻辑推理题。由上文可知作者“不害怕被逮住”可推知是“因为清楚周围没有警察”,故答案选D项,意为“清晰地;清楚地”。

【9】选A。逻辑推理题。由上文可知没有警察,故可推知“闯红灯”就没有“被逮住”的“危险”了,故答案选A项。

【10】选B。细节理解题。由下文中的bed和 near midnight可知是晚上。

【11】选D。细节理解题。根据上文中的I started wondering why I rufused to run the light和 the question of why I’d stopped for that light可知“晚上”作者思考的是同样的问题,故答案选D项,意为“回到……”。

【12】选C。逻辑推理题。由下文It’s not only the law, but it’s an agreement we have可知作者之所以停下来的“原因”是这是彼此之间的一份承诺,故答案选C项,意为“因为”。

【13】选B。细节理解题。由下文we don’t go through red lights可知这是“一条”交通规则,故答案选B项,相当于the rule。

【14】选A。what连接的从句,在句中作宾语。

【15】选C。联系上下文可推知作者为自己没有在任何监督的情况下能自觉遵守交通规则而感到“自豪”,故答案选C项,意为“骄傲的;自豪的”。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Sometimes it is impossible to deliver(投递)all the mail that arrives at the post office. Perhaps there is an mailing address and there is no return address. The post office cannot just the mail, so it becomes “dead mail”. Dead mail is to one of the U.S. Post Service’s in Atlanta, New York, and San Francisco. Seventy-five million pieces of mail can be put in these offices in one year.

There the workers of the dead mail offices have ways to deal with all of these pieces of dead mail. First of all, they look for that can help them deliver the mail; they open packages, expecting that something will show where the package came from or is going to. Dead mail will also be listed on a so that people can call in and check to see if a missing thing is there on the screen. However, all of this mail cannot simply be forever; there is just too much of it. When a lot of dead mail comes together, the dead mail offices hold public auctions (拍卖). Every three months, some people who are are invited to the offices with objects found in dead mail packages and they are sold to the bidder (出价者).

【1】A. impatient B. important C. unclear D. inactive

【2】A. turn off B. eat up C. sell out D. throw away

【3】A. sent B. returned C. lent D. sold

【4】A. no B. various C. silly D. cruel

【5】A. people B. time C. clues D. books

【6】A. funny B. inside C. useless D. outside

【7】A. phone B. mirror C. TV set D. computer

【8】A. stored B. put C. bought D. borrowed

【9】A. bored B. interested C. worried D. satisfied

【10】A. cheapest B. cleverest C. highest D. Easiest

【题目】【2014年陕西】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

Shirley Temple, the once-famous child movie star, died at the age of 85 on February 10, 2014. She was born on April 23, 1928. She was good at acting and dancing. In 1934, she starred(主演) in the movie Bright Eyes. From then on she became famous around the world. Later she starred in other movies and won a Juvenile Oscar in February, 1935.

For many Americans born in the 1930s and 1940s, Temple was not just an on-screen star but also a close friend in their childhood. She was remembered by the world as the forever little angle. An American movie star said, Little Shirley Temple encouraged the whole country during the Great Depression(大萧条).

(2)Shi Li and Cui Jiping are husband and wife. They are disabled. They complete the first Chinese encyclopedic(百科知识的)dictionary for deaf people and people with hearing problems.

The dictionary includes words on medicine, education, psychology, law, history and culture about deaf peoples life. This book provides a learning tool for this special group of people and it helps them know about the world more easily.

They spent six years and over 1,000,000 yuan on the book. They first collected material for the book by themselves, then they invited a lot of experts(专家) across the country to write.

The book is warmly welcomed by the deaf. One of the readers said, The book shows that were not alone. We can have our own way to communicate with the world.

【1】 Temple won the first Juvenile Oscar in

A.1928 B.1934 C.1935 D.1948.

【2】 From the passage we know that Temple .

A.was not good at dancing

B.began to star in her first movie when she was ten years old.

C.was unfriendly to her fan

D.encouraged the whole country during the Great Depression

【3】 According to the passage, Shi Li and Cui Jiping .

A.are disabled people full of love

B.wrote many famous books.

C.finished the book by themselves

D.live a very poor life

【4】Which of the following is TRUE about the book?

A.It is the first world encyclopedic dictionary.

B.It can help deaf people know about the world more easily.

C.It took them sixteen years to finish the book.

D.It includes medicine and art about the life of deaf people.

【题目】Once upon a time, there lived a rich man. He had a servant (仆人). He and the servant loved wine and good food very much. Each time the rich man left his home, the servant would drink the wine and eat up all the nice food in the house. The rich man knew what his servant did, but he had never caught his servant doing that.

One morning, when he left home, he said to the servant, “Here are two bottles of poison (毒药) and some nice food in the house. You must take of them.” With these words, he went out.

But the servant knew that the rich man had said was untrue. After the rich man was away from his home, he enjoyed a nice meal. Because he drank too much, he was drunk and fell to the ground. When the rich man came back, he couldn’t find his food and his wine. He became very angry. He woke the servant up. But the servant told his story very well. He said a cat had eaten up everything. He was afraid to be punished(惩罚), so he drank the poison to kill himself.

【1】In the story, _______ liked wine and good food very much.

A. the rich man B. the servant

C. both A and B D. neither A and B

【2】The rich man knew that it was _______ that drank the wine and ate up all the nice food.

A. the cat B. himself C. nobody D. the servant

【3】The rich told the servant that there was poison in the two bottls, because ________.

A. there was in fact poison in the bottles

B. did not want the servant to drink his wine

C. he wanted to kill the cat

D. he wanted to kill the servant

【4】In fact, _______ ate all the nice food and drank the wine.

A. the servant B. cat C. the rich man D. nobody

【5】From the story, we know that the servant is very _______.

A. lazy B. bad C. clever D. kind

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网