题目内容
【题目】Last Friday, a Tibetan(藏族的) postman became the first woman postal worker to give a speech at the World Postal Meeting in Bern, the capital of Switzerland. She was Nima Lamu, a postwoman of Yunling Post office, Yunnan Province.
She said, “I had to cross the Lancang River along a steel wire. My younger brother nearly died in the river before. I felt so afraid when I was asked for the first time to cross the river. But when I reached the other side, I found that I was flying.”
Her area is locked in (封闭) two snowy mountains and three big rivers. She said, “:What worries me most is the snakes on the way. Sometimes, I throw little stones toward them and I often tell my self ‘Keep going’. ”
Ten years ago, it took Nima five days to finish each week’s mail. She had to face snowstorms, floods, snakes and loneliness on her 350-kilometer journey. Nima said, “The situation has developed a lot these years. Now we have a bridge that was built across the Lancang River in 2006.”
Nima never dreamed she would become famous one day when she first look up her job, 12 years ago. Changes have been seen in recent years as more tourists visit Nima’s hometown. But one thing remains unchanged: she is still the carrier of the villagers’ hopes and dreams.
【1】Nima was invited to the meeting in Bern because she was _________.
A. the only Tibetan postman in China
B. the first postwoman in the world
C. doing a hard job as a postwoman
D. making her village famous overnight
【2】 What happened to her brother according to Nima Lamu?
A. he once fell into the river
B. He was killed by a snake.
C. He died when swimming in the river.
D. He got hurt when building the bridge.
【3】Which picture is TRUE about Nima’s crossing the river ten years ago?
![]()
【4】What will Nima do if she finds a snake on the way?
A. Kill it with stones.
B. Keep it off and go on.
C. Throw it away and leave.
D. turn around and run.
【5】What is RTUE about Nima?
A. She is building a bridge across the Lancang River.
B. She has realized all the villagers’ dreams.
C. She got her job as a post woman before 2000.
D. She doesn’t need to do her work now.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:本文介绍了一位藏族女邮递员Nima Lamu的感人故事。文章从Nima Lamu在报告中的讲述开始,介绍了她当邮递员的艰辛历程。同时,文章也阐述了这些年来她的工作变化。
【1】细节理解题。根据文章的第二段可知,她的工作环境非常艰难。
【2】 细节理解题。根据句子“My younger brother nearly died in the river before.”可知答案为A。
【3】细节理解题。根据文章中的句子“I had to cross the Lancang River along a steel wire.”可知答案为C。
【4】细节理解题。从文章中的第三段最后一句可知,她向蛇扔石头,使它们离开。
【5】主旨大意题。从文章可知,她实在2000年前就是邮递员。
【题目】
|
Itinerary(旅行日程) ※Pick—up service by your tour guide and driver at 7:30 am ※City God Temple—Sightseeing(30 minutes) ※Yu Garden—Sightseeing( 1 hour) ※The Bund Stroll—Sightseeing(40 minutes) ※Old French Concession & Old Street(40 minutes) ※Local Restaurant—Lunch( 1 hour) ※Pudong New Financial Area—Sightseeing(20 minutes) ※Shanghai 2010 Expo Park—Sightseeing(30 minutes) ※Pearl City—Shopping(30 minutes) ※Drop—off service at your hotel before 5:30 pm |
Price Includes ※Hotel pick—up & drop—off service; ※English—speaking tour guide ; ※Air—conditioned tour van or bus; ※Entrance tickets to the attractions as listed in the itinerary; Chinese lunch. Price Excludes(不含) ※Tips(小费) for guide and driver( Note: Tips is highly appreciated but not requested) ; ※Personal expenses. |
Important Tips and Notices 1. Please do not believe the " warm—hearted" guides or drivers( especially in railway station) and book your day visit from a legal travel agency. 2. Choose comfortable footwear, and if necessary, bring a good grip and support for your feet. Layers of clothes that can be taken on and off provide the best comfort and temperature control. Bring sun protection in summer and dress for sub zero temperatures in winter. It can feel much colder on the mountain than down in the valleys. 3. Asking you to take a picture is normal and friendly. They call this "making hello". It is not a scam(骗局). 4. Bring toilet paper because most water closets don't have any. 5. The most important phrase to know is " Boo—yao " which is loosely translated as " No, I don't want that cheap plastic souvenir/guidebook/ Rolex watches / Gucci bag you're trying to sell me, and I really mean it. " |
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
【1】What time are the visitors picked up?
A. At 7:00 am. B. At 7:30 am.
C. At 5:00 pm. D. At 5:30 pm.
【2】How long do the visitors stay at Shanghai 2010 Expo Park?
A. 20 minutes. B. Half an hour.
C. 40 minutes. D. 1 hour.
【3】What kind of food do they have for lunch?
A. Italian food. B. English food.
C. Chinese food. D. French food.
【4】The visitors should take the following things except_____
A. comfortable footwear
B. sunglasses in summer
C. toilet paper
D. water
【5】Which of the following is TRUE?
A. ‘Boo-yao’mean you don’t need it
B. Guide s and drivers are not believable
C. Tips for guide and driver should be very high.
D. The tour guide can speak any foreign language.
【题目】 任务型阅读。
维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读第31-35题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,匹配需要补充该种维生素的人。
| 【1】Vitamin A What can high-vitamin A foods do for you? be great for night vision help you see in color help your grow properly and aids in healthy skin ﹡ vitamin A in carrots helps you see at night |
| 【2】The B vitamins What can the B vitamins do for you? help make energy and set it free help make red blood cells which carry oxygen(氧气) throughout your body ﹡ The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy. |
| 【3】Vitamin C What can vitamin C do for you? keep body tissues(组织) in good shape help you heal when you get hurt help your body resist infection ﹡ Vitamin C in oranges helps yourself heal if you get a cut |
| 【4】 Vitamin D What can vitamin D do for you? help keep your bones strong and healthy help keep your teeth help your body absorb the amount of calcium(钙) ﹡ Vitamin D in milk helps your bones and teeth. |
| 【5】 Vitamin E What can vitamin E do for you? protect your skin from ultraviolet(紫外线) light protect you lungs from becoming damaged by polluted air help make red blood cells ﹡ Sunflowers seeds are the richest in Vitamin E |
A. Emily often feels tired and seems to be lack of energy.
B. Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sunburnt.
C. Kate has poor eyesight and she can’t see clearly at night.
D. Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth.
E. Linda feel nervous before the new people.
F. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound to heal.