题目内容

【题目】Welcome to London! Now let me tell you something about this wonderful city.London, the capital of the United Kingdom, is the biggest city in Western Europe with over 7 million people.It sits by the River Thames.London has a history of more than 2000 years.Because all over the world are familiar with the city's red doubledecker (双层的) buses and black taxis.

People

The British Empire used to rule around the world, so many people from around the world moved to London.They have brought with them their own languages and cultures.More than 300 different languages are spoken in London.

Culture

London is known for its museums.One important museum is British Museum.It is the oldest public museum in the world.There are two main art museums in London: the National Gallery and the Tate Gallery.Besides, London is also home to arts, such as theatre and music.The Globe Theatre, which was popular in the late 16th and 17th centuries, was opened for performances of William Shakespeare's central London.

Tourist attractions

London has many wonderful places to visit.For example, the wellknown Clock Tower, a 320foothigh tower, was called the Big Ben.Another famous London building is Buckingham Palace.The members of royal (皇家的) family of England live there.Besides, Hyde Park is the largest open area in central London.

1What's the population of London?

A. Less than 7 million. B. Only 7 million.

C. More than 7 million. D. Nearly 7 million.

2How many museums are there in London according to the passage?

A. two B. three C. four D. five

3The members of royal family of England live in ________.

A. the Big Ben B. Buckingham Palace

C. Hyde Park D. British Museum

4Which of the following is NOT mentioned (提及) in the passage?

A. The Location of London. B. The history of London.

C. The interesting places in London. D. The food in London.

【答案】

1C

2B

3B

4D

【解析】

本文介绍了伦敦的地理位置,历史,人口,文化和名胜。

1C

细节理解题。根据London, the capital of the United Kingdom, is the biggest city in Western Europe with over 7 million people.可知伦敦的人口是7百万多,故选C。

2B

推理判断题。根据One important museum is British Museum.It is the oldest public museum in the world.There are two main art museums in London: the National Gallery and the Tate Gallery.可知伦敦的博物馆有:不列颠博物馆,国家美术馆和泰特美术馆,因此一共有三个博物馆,故选B。

3B

细节理解题。根据Another famous London building is Buckingham Palace.The members of royal (皇家的) family of England live there.可知皇家成员住在白金汉宫,故选B。

4D

推理判断题。根据文中的London, the capital of the United Kingdom, is the biggest city in Western Europe with over 7 million people.It sits by the River Thames.London has a history of more than 2000 years.London has many wonderful places to visit.可知本文提到了伦敦的位置,历史和名胜,但是没有提到那里的食物,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

Most new babies were born in the developing countries. These countries are found in Africa, South America and parts of Asia. In the developed countries of Europe and North America, the population is growing very slowly. This is because women in these countries have, on average (平均), only one or two children. In the developing countries, many women have five or more children. In 1950, about one quarter of the world’s population lived in the developed countries. By 2050, these countries will be home to only about one tenth of the world’s people.

In the developing countries, more than one billion people are still living below the poverty(贫困) line. These people do not have enough food to eat and they live in poor housing conditions. Children get little time at school and suffer (遭受痛苦) from many kinds of diseases.

At the beginning of the 21st century, the world’s population was around six billion. The U.N. has said that the world’s population will level off (平稳下降) at 12.5 billion by the year 2100. Other groups think the world’s population will continue to grow, reaching 14 billion before it becomes stable (稳定的), or even falls.

根据短文内容,回答下列问题。

1Is the population growing very slowly in developed countries?

________________________________________________

2In 1950, what percent of the world’s population lived in developed countries?

________________________________________________

3At the beginning of the 21st century, what was the population of the world?

________________________________________________

4将文中画线部分翻译成汉语。

________________________________________________

【题目】You should try to have a good relationship with your neighbours, because you never know_______you may need their help. If they do something to annoy(……不高兴) you,it is_________to discuss it in a polite way than to have an argument (争论) about it.

For example, if your neighbours are playing loud music that you do not like, ask them politely to_______the music instead of_______the police directly for help.

Trees and fences(围栏) can also be a_______of disagreement between neighbours. My grandmother likes sitting_______in the sun after lunch, but her neighbour has put up a high fence that_________sunshine from going into her yard in the early afternoon. My grandmother does not want to be_______with him, because he_______her a lot of support when my grandfather died last year. So she went to talk with the neighbour in a friendly way.

Then, her neighbour lowered the fence just enough to give her some sunshine ________losing his privacy (私人空间). My grandmother cut down the tree that was above his garden and dropped leaves all over his lawn(草坪) in the autumn. Finally, hey reached an agreement which made both pleased.

1A. after B. before C. while D. when

2A. more B. best C. most D. better

3A. turn down B. turn up C. turn off D. turn on

4A. going B. shouting C. calling D. getting

5A. corner B. cause C. result D. message

6A. inside B. into C. outside D. onto

7A. stops B. opens C. shows D. steals

8A. lonely B. silly C. angry D. awful

9A. took B. carried C. bought D. gave

10A. within B. without C. along D. above

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网