题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 A city without cars would be very strange, right? But Venice is such a city.
Venice is in the northeast of Italy. It wasn't built on land, like Beijing or Shanghai, but on more than 110 islands. Seawater is everywhere around the city.
Even so, travel isn't difficult. The waterways have always been the best way to get around. There are 117 waterways and more than 400 bridges that can guide you where you want to go. People in Venice move from place to place by boat.
Water makes the city special, but it is also a big problem. Sometimes tourists will have such strange experiences. One moment they walk across the Rialto Bridge, and there's nothing special. But when they come back to the bridge an hour later, it's underwater and everyone is wearing rain shoes.
Once, people used too much underground water. This made the city get lower little by little. Now the city has gone down by 23 centimeters. Another problem is the rising seawater. The temperature has risen over the years. This has made the ice of the Arctic Ocean (北冰洋) melt( 融化). Every year, high waters hit the city in autumn and winter. When a lot of water comes, more than half of the city is underwater.
Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower. The Italian government has asked some of Italy's biggest companies to build the MOST project, which was planned to be build under the seawater to stop the rising water. Anyway, this project is helping solve the problem.
(1)Which is the best way to travel in Venice?
A.The waterways.
B.Taxis and cars.
C.400 bridges
D.Boats and rain shoes.
(2)What doesn't cause Venice to get lower and lower?
A.The ice of the Arctic Ocean melt.
B.Seawater is everywhere around the city.
C.People used too much underground water
D.The temperature has become higher over the years.
(3)What can we infer from the last passage?
A.Venice is sure to stop getting lower.
B.High waters won't hit Venice any more.
C.Scientists can solve the problems easily
D.Some possible ways help to solve the problem.
(4)What's the best title of this passage?
A.The Places of Interest of Venice
B.The History of Venice.
C.The Specials and Problems of Venice
D.The MOST Project of Venice.

【答案】
(1)A
(2)B
(3)D
(4)C
【解析】文章大意:这篇短文主要介绍了意大利的水城威尼斯。从中我们可以知道这个城市在意大利西北部,人们的主要交通工具是船。这个城市因为水而出名,同时也面临着海平面上升,城市面临被淹没的问题。
(1)细节理解题。根据The waterways have always been the best way to get around.故选B。
(2)归纳理解题。 根据Once, people used too much underground water. This made the city get lower little by little. 及Another problem is the rising seawater. The temperature has risen over the years. This has made the ice of the Arctic Ocean (北冰洋) melt( 融化).可知过度使用地下水,及气温升高导致北冰洋冰融化导致了威尼斯下沉。故选B。
(3)归纳理解题。根据最后一段主要描述的是科学家在尝试不同的方法以阻止城市下沉可以推断一些可能的方法将帮助解决下沉问题,故选D。
(4)主题归纳题。根据短文主要描述了威尼斯的特点及面临的问题,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most people don’t admit it, but people often tell lies. These are four lies people often tell.

Lie 1: I didn’t do it!

A boy called Jack broke a cup. His mother asked, “Who broke the cup?” The boy answered, “I didn’t do it.” Why? The boy did something wrong. He told a lie 2 .

Lie 2: He came to work on time.

Lina works in an office. Another worker in her office, Peter, has trouble with his car. Peter often arrives late to work. The boss is not satisfied with him. One day, the boss asked Lina, “Did Peter come to work on time today?” He didn’t, but Lina said, “Yes.” She lied to protect him.

Lie 3: Only today lowest price!

A store advertisement says it has special offer on furniture for today only. The truth is that the price is the same every day. Why does the store lie? It lies in order to make more money. Customers(顾客)buy more furniture when they believe the prices are special for one day only.

Lie 4: You look great!

Diana asked her husband, “Does my hair look OK?” Her husband didn’t like it, but he said something nice. He said, “You look so great today!”

1Who broke a cup?

_______________________________________________________________________

2What can be filled in the blank at the end of Lie 1?

_______________________________________________________________________

3Where does Lina work?

_______________________________________________________________________

4Lina told the lie in order to protect her boss, didn’t she?

______________________, _________________________________________________

5What will happen if the store says “Special offer for today only”?

_______________________________________________________________________

6Why did Diana’s husband say “You look so great today!”

_______________________________________________________________________

【题目】 The iPhone once was called a magical product (产品) because of it success over the years. However, now the iPhone seems to lose its attraction (吸引力).

Apple got only 84.3 billion dollars for the company’s first quarter (季度) of 2019. It’s the company’s worst sale result in the recent ten years. Tim Cook, CEO of Apple, explained that the decline (下降) was mainly because of the weaker need in China.

However, people believe that Apple itself is largely responsible (有责任的) for the decline. For example, an iPhone Xs Max, one of the company’s newest smart phones, costs 1,450 dollars in the US, while other phones usually cost no more than 500 dollars. This made people feel not so necessary to change their old phones for the newest ones.

On the other hand, Huawei, the biggest competitor (竞争者) against Apple, is always improving the technology (技术) in its phones. For example, Huawei put a triple-lens (三镜头) camera on its P20Pro in 2018 and a foldable (可折叠的) phone Mate X in 2019. However, Apple did worse in this part.

“It’s true that the technology in Chinese phones is getting better and better and more and more Chinese people would like to buy a Huawei phone. I’m one of them.” said FengYin, a 32-year-old engineer in China.

In fact, it’s not just Chinese customers that trust in Chinese smart phone brands (品牌). Tom from London bought his eighth Huawei phone in 2018. He also advised his 56-year-old aunt to buy one. “I wasn’t really worried about the fact that it was a Chinese brand, because we know that China is now making wonderful products with high technology.” Tom told New York Times about his Huawei phone.

1Did Apple have a good sale result during the first quarter of 2019?

____________________________________________________________

2How much does an iPhone Xs Max cost in the US?

____________________________________________________________

3Why do people believe that Apple itself is largely responsible for the decline?

____________________________________________________________

4Do you like a Chinese brand or a foreign brand better when you choose a product? Why?

____________________________________________________________

【题目】阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。(请注意问题后的字数要求) If you ears are working well, you hear sounds all the time. You can't switch(关掉)your ears off, even when you are asleep.
Listening
When you really want to listen to something, you tell brain to focus on that sound. If your ears are healthy and are both working well, they can turn down other sounds while you focus on what you want to hear. If one ear isn't working __________ the other, they can't do this as well. If you hearing cells(细胞)have been damaged by too much loud noise or music, what you want to hear can get mixed up and lost in the other sounds around. With healthy ears you can choose what you want to listen to, but you can't choose what you hear.
Understanding
Your brain deals with the received sounds and tells you what they mean. Some people have problems understanding what they are hearing because their ears don't work well and they don't hear all the sounds. They brain does not get enough information to understand the messages or they may be mixed up.
Selective(选择的)hearing
Lots of mums and dads think that kids have this “problem”. They think that you select what you are going to hear and what you can't hear! Many mums say that dads do this, too. In fact, this is something we may all do to try and make our lives a bit easier. Some children wrote what they liked to hear and what they didn't like to hear.
(1)What is the passage mainly about?(Please answer within 10 words.)
(2)Please fill in the blank in Paragraph 2 with proper words of phrases to complete the sentence.(Please anser within 3 words.)
(3)What does your brain do when you are listening?
(4)Which of the suggestions do you think is the most important for you? Why?(Please answer within 25 words.)
(5)Translate the underlined sentence in the second paragraph into Chinese.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网