题目内容
【题目】根据短文,判断正误。
Many Chinese students don't pay much attention to spoken English at school. They think it necessary to practice speaking English in class, but not out of class. Here is a story to show you how important it is to speak the English language freely in everyday life.
A foreigner once got hungry and went into a restaurant in London. He sat down at a table. When the waiter came, the foreigner opened his mouth, put his fingers into it and took them out again in order to express that he wanted something to eat, for he could not speak English. The waiter soon brought a cup of tea. The man shook(摇动)his head. The waiter then took away the tea and brought a cup of coffee. The man again shook his head. He tried again and again, but he wasn't able to make the waiter understand him. Finally another man came in. He spoke English clearly and fluently. In a few minutes, there was a large plate of meat and vegetables on the table before him.
So you can see a man will go hungry if he doesn't master(掌握)a foreign language.
(1)Many Chinese students pay little attention to spoken English.
(2)Many Chinese students only practice speaking English in class.
(3)The story happened in a restaurant in New York.
(4)The man wanted to eat something because he was hungry.
(5)Another man spoke English very well.
【答案】
(1)正确
(2)正确
(3)错误
(4)正确
(5)正确
【解析】短文大意:许多中国学生在学校英语口语不太多。他们认为在课堂上练习说英语是必要的,但是没有脱离课堂。这里有一个故事告诉你,在日常生活中,自由地说英语是多么的重要。
(1)题干意思:很多中国学生不重视英语口语。根据文中Many Chinese students don't pay much attention to spoken English at school可知很多中国学生不重视英语口语。所以正确。
(2)题干意思:很多中国学生只是在课堂上练习说英语。根据文中hey think it necessary to practice speaking English in class, but not out of class.可知很多中国学生只是在课堂上练习说英语。所以正确。
(3)题干意思:故事发生在纽约的一家餐馆。根据文中foreigner once got hungry and went into a restaurant in London.可知故事发生在伦敦的一家餐馆。所以错误。
(4)题干意思:人想吃东西是因为他饿了。根据文中foreigner once got hungry and went into a restaurant in London可知一个外国人饿了,就走进了伦敦的一家餐馆。所以正确。
(5)题干意思:另一人英语讲得很好。根据文中Finally another man came in. He spoke English clearly and fluently.可知另一人英语讲得很好。所以正确.
【题目】补全短文,完成小题。
It has around 3 billion fans—nearly half the world's population!
And about 300 million people play this game. That's 4 percent of the world's population!
Many people in old days played the early form of this modern game. Cuju(蹴鞠), a ball-kicking game in China, was reported as early as 2, 500 B. C. . Around the same time in Greece, people were also playing a similar ball game without using their hands.
But modern soccer didn't become official(官方的)until 1863. An Englishman called Cobb Morley introduced the idea of a soccer association(联盟)From then on, other associations in the countries were set up. They came together—to make up the FIFA, which organizes the World Cup.
It's not easy to tell what makes soccer so popular. Soccer needs only two feet and a ball. This makes it a sport that developing countries can play easi- ly. Some of the sport's best players come from these poor nations .
The sport's no-hands rule makes beautiful dance—like movements on the field.
What's more, this sport excites the heart. Teams might score only a few times each match, so matches can turn around suddenly.
No one knows who will win at the next World Cup. But one thing is certain: The world will be watching.
A. He also wrote the sport's official rules. |