题目内容

【题目】 Now, more and more mothers wear the same clothes as their daughters, so people often mistake them for each other. According to a new study, mothers today look to their daughters for fashion(时尚)and beauty ideas. The study questioned 343 mothers and daughters, with an average age of 44 for mums and 16 for daughters.

A report from Temple University, Philadelphia also says that many children act older than their years. But they don't listen to the opinion from their parents in wearing.

Some mothers buy the same clothes as their daughters do. They like the same colour and style as their daughters. They do so because they want to keep as young as their daughters. And now many more mothers compare(与比较)beauty with their daughters. So a strange thing happens: the woman may look like a teenager from behind, but she is already middle-aged from the front.

The report shows that if a mum is young at heart and fashion, she is more likely to view (把视为)her daughter as a style expert and copy her. So what are the mothers going to wear in the future? This may depend on their daughters.

1Why do people mistake mothers and their daughters?

A.Because they have the same hobbies.B.Because they often wear the same clothes.

C.Because they often walk together.·D.Because they often have the same hairstyle.

2How many people were questioned in the study?

A.16.B.44.C.60D.343.

3What do many children like to wear in their daily life?

A.Clothes that make them look older.B.Clothes that are tight.

C.Clothes that are expensive.D.Clothes that are loose.

4What do mothers like to compare with their daughters?

A.Clothes.B.Lifestyle.C.Jobs.D.Beauty.

5What is the main idea of this passage?

A.Daughters should wear as their mothers do.

B.Mothers should learn from their daughters in the lifestyle.

C.Daughters fashion may influence(影响)their mothers.

D.Ideas of wearing different clothes.

【答案】

1B

2D

3A

4D

5C

【解析】

文章讲述如今的母亲向女儿寻求时尚和美感,穿和女儿一样的衣服,想和女儿一样年轻。

1细节理解题。根据“Now, more and more mothers wear the same clothes as their daughters, so people often mistake them for each other.”可知,母亲和女儿穿一样的衣服,所以人们常常把她们误认为对方。故选B

2细节理解题。根据“The study questioned 343 mothers and daughters…”可知,这项研究调查了343名母女。故选D

3推理判断题。根据“…many children act older than their years.”可知,许多孩子打扮得比较老气,也就是说她们喜欢穿使她们看起来比较成熟的衣服。故选A

4细节理解题。根据“And now many more mothers compare(与…比较)beauty with their daughters.”可知,母亲喜欢与女儿比美。故选D

5主旨大意题。根据最后一段“So what are the mothers going to wear in the future? This may depend on their daughters.”可知,母亲的时尚受女儿的影响。故选C

先通读全文,了解大意。找到题干中的关键词,有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断要在抓住关键句子的基础上合理分析,才能得出正确的答案。细节题较为简单,在正确理解题目后,仔细阅读短文,找出符合答案的相关句子,仔细推敲,确定答案。例如小题2,细节理解题。根据“The study questioned 343 mothers and daughters…”可知,这项研究调查了343名母女。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,完成填空。Keep More Food on the Table
It's said that in some parts of the world, people are facing the problem of hunger. So what can we do to help them? Here are some suggestions:
Cook from the fridge
Start with the fresh foods. If you have some in the fridge, use them first. Make a meal with what you have got instead of running out to the supermarket for something else.
Learn to read the labels
“Best-before” and“use-by” dates are more important. Learn to know the different periods of foods and know how to cook them in the right way. For example, black bananas are proper for baking, fresh vegetables are good in soups, and bread that is not fresh can be turned into small pieces.
Use the freezer(冷冻室)
The freezer can keep foods fresh until you are ready to cook them, and store the cooked foods until you're ready to eat them. It's also the best place for the remaining food. Mark the date of the food nearby, so it's easy to find the foods you need to eat first and you will never leave them there for too long.
Shop with a list
Plan meals ahead of time so that you know exactly what to buy. Doing this helps reduce food waste because it's possible to buy too much of a certain food and then forget to eat or cook it later.
Title: Keep More Food on the Table

Passage outline

Support details

Why

Some people are facing the problem of hunger.

Cook from the fridge
It's a good idea to use the foods that you have first, especially the foods in the fridge.

Learn to read the labels
It is important to know “best-before” and “use-by” dates of different foods and cooking them .

Use the freezer
The freezer should be used to keep foods fresh and them from going bad.

Shop with a list
It's necessary to plan meals ahead of time and shop with a list to reduce food .

【题目】 In our life, many people love to eat peanuts(花生), and Steve Casino is among them. We call him a special artist _____ the US. He is very fond of peanuts. And eating peanuts is not enough for him. He likes to ______ strange things out of peanuts.

Steve has already changed peanut shells______about one hundred little statues(雕像). Among these statues,______ are famous people such as Elvis Presley, Albert Einstein, Bruce Lee and Johnny Depp. He also makes statues of characters from ______,like Batman, Robin, Superman and Captain America. When we look through his website,we can find his steps to make his artworks. First, he takes away the nuts from the shells. ______,he glues the shells back together. After that he gives his statues arms and legs, and paints them ______. It usually takes him twenty hours to paint a statue. At last, he puts the statue in a glass dome(圆顶状物)and people can ______ it for a long time.

Steve Casino calls himself a "Painter of Nuts". "I eat peanuts every day and they're always around. I ______ happy to use peanuts to make things," he said. Steve has even turned this art into big money. He makes statues of anyone such as people's friends, family and favourite stars. However, his artworks are ______ because it takes him a lot of time to make them. But we must remember these statues are special arts and they look very beautiful. What do you think of his art? Let's buy one to have a look.

1A.byB.offC.fromD.at

2A.takeB.buyC.showD.make

3A.forB.intoC.fromD.by

4A.thereB.theyC.theseD.those

5A.degreesB.rubbishC.moviesD.power

6A.ButB.BeforeC.AfterD.Then

7A.easilyB.carefullyC.hurriedlyD.hardly

8A.keepB.spendC.sellD.touch

9A.tasteB.smellC.soundD.feel

10A.cheapB.smallC.expensiveD.thin

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网