题目内容
【题目】阅读理解.
This is a story from a meeting held by some people and two things in nature. We call it the Four-Sided Talk. Let’s“listen to”everyone carefully and find out what they think.
![]()
【1】What doesn’t the old tree tell us?
A. He’s afraid to be cut down some day.
B. He has fewer and fewer friends.
C. The tree has the longest life in the world.
D. He has lived for thousands of years.
【2】What’s the meaning of the underlined word“disasters”?
A. 神话 B. 奇迹
C. 财富 D. 灾难
【3】Why do some people get sick after drinking the water from the river?
A. Because the river was polluted.
B. Because the river makes the earth more beautiful.
C. Because the river can only offer water to animals.
D. Because there are too many animals and plants in the river.
【4】What have the United Nations made up their minds to do from the passage?
A. Set an Earth Protecting Day.
B. Protect and love the earth.
C. Hold an international meeting.
D. Find out what is making the pollution.
【5】What will people do according to the passage?
①Overuse the resources.
②Make good use of the resources.
③Start a global group.
④Protect the earth.
A. ①④ B. ②③
C. ①③ D. ②④
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
试题分析:
【1】推理判断题。题干意思为: 这棵老树没有告诉我们什么? 根据老树所述内容的前两句“I am thousands of years old, but I have fewer and fewer friends. I’m afraid that soon I will be cut. ”可判断A, B和D是它说到的内容, 故选C。
【2】词义猜测题。根据原句内容“Mother nature is making many disasters to teach people a lesson”, 结合上文“Now there are no trees to make air and to protect people from floods. 现在没有树来释放空气、保护人们抵御洪水”, 可判断画线单词的意思为“灾难”, 故选D。
【3】推理判断题。根据河流的叙述, “Now I’m sad because people put waste and garbage into us, which kills many animals and plants that drink our water. ”可判断选A。
【4】细节理解题。根据联合国叙述的倒数第二句“we have made up our minds to protect and love the earth. ”可判断选B, A是已经做好的事情, 而不是下定决心要做的。
【5】细节理解题。①滥用资源; ②充分利用资源; ③成立全球性的组织; ④保护地球。根据人们的叙述, “. . . make full use of the resources on the earth, . . . protect the earth. ”可判断②和④是正确的, 故选D。
【题目】书面表达。
根据下面的课程表,向朋友们介绍你在学校一天的课程,谈谈你在什么时间上什么课程以及对各科的看法。
要求:1.短文意思连贯,格式正确,要点全面,可适当发挥;
2.字数:60~80词。
Time | subject | how | why |
8:00 | math |
| difficult |
9:10 | English |
| interesting |
10:20 | history |
| boring |
11:00 | art |
| funny |
2:20 | biology |
| interesting |
3:10 | music |
| relaxing |
4:00 | sports |
| useful |
Hello,everyone!I am a student of Class Three Grade Seven. Classes begin at 8:00. __________________________________________________________________________________