题目内容
19.As is known to all,wasting has become a more and mire serious problem.We can easily see many people throw a lot of food away.Some people spend thousands of yuan buying fashionable clothes.What do you think of them?Here are some of students'opinions:| Mary |
| As for me,I believe"Waste not,want not."We know there are still millions of Chinese living in a poor condition.We can never afford waste.Therefore,it is no doubt that saving is still a good habit that we should not give up.I do not like the men who spend their money in a wrong way.They do not know waste is a bad thing.It can only make them happy for the time being. |
| Jacky |
| More and more people are no longer interested in the simple life style,including me.And I feel embarrassed to save the things I used.What I love is the latest fashion.In my eyes,saving is already out of style. |
| Sally |
| One of the best ways we students can do in this situation is to recycle the textbooks we are using every day.After we've used them and are moving on to new ones,we should find ways to recycle these books instead of simply throwing them away.There are different ways to do so,such as sending them to a recycling factory,reusing them for other purposes,passing them on to new students and so on. |
| Tim |
| The negative effects(负面影响) of waste can be shown as follows.Firstly,it makes some students ask their parents for money quite often,which is harmful to their development.If they don't learn to support themselves,they will be"useless people"when they graduate.Secondly,it is not easy for our parents to arrange for our schooling.Last but not the least,just like what Mary said that our country is still poor.There are many people who cannot go to university and many poor people still need our help. |
| The things people spend thousands of yuan on | 81.Fashionable clothes |
| The habit that we shouldn't give up | 82.Saving |
| The thing that makes Jacky feel embarrassed | 83.Saving the things he used |
| One of the best ways that the students can do | 84.To recycle the textbooks |
| The students should depend on themselves,or they will be | 85.Useless |
分析 这是一篇关于校园浪费现象的文章,通过几个学生的自述,阐明了他们对待节约和浪费的不同观点,拷问在当今社会是否还需要节俭.
解答 81.Fashionable clothes.细节理解题.询问人们花数千元购买的是什么东西.根据第一段"Some people spend thousands of yuan buying fashionable clothes"所说,有些人花费数千元购买时装.fashionable clothes时装.故答案是Fashionable clothes.
82.Saving.细节理解题.询问当前不应该放弃的好习惯是什么.根据玛丽的观点"it is no doubt that saving is still a good habit that we should not give up",节俭依然是个好习惯.saving节俭.故应填Saving.
83.Saving the things he used.细节理解题.询问令杰基感到尴尬的事情.根据杰基的观点"And I feel embarrassed to save the things I used",令杰基感到尴尬的是把用过的东西保存起来再利用.故应填Saving the things he used.
84.To recycle the textbooks.细节理解题.询问学生能做的最好措施是什么.根据莎莉的观点One of the best ways we students can do in this situation is to recycle the textbooks we are using everyday.,学生可做的最佳的节俭方式之一是循环使用教科书..故应填To recycle the textbooks.
85.Useless.细节理解题.询问如果学生不能自立,就会变成什么样子.根据蒂姆的观点"If they don't learn to support themselves,they will be‘useless people'when they graduate",学生应该学会依靠自己,否则毕业以后将会成为无用的人.故应填Useless.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | goes | B. | to go | C. | went | D. | Go |
Then two days before the concert,Anna got a cold(62)A,even though she stayed in bed and took medicine.On the evening before the concert,she had a fever and was very sick indeed.
Anna's mother rang Jane."Anna is too sick to go to the concert,"she said."You had better find someone else to go with."
The next day,Anna was feeling very sorry for herself.Then she had a visitor.It was Jane!She came with a big bag of fruit and a pile of their favorite CDs."I'll give the tickets to Jill and Sue in the end,"she said."(63)E.It wouldn't be much fun without you."
| A.It got worse and worse B.Jane felt very surprised C.The girls could hardly wait D.Then they got some exciting news E.We'll go toanother concert together |
Mr.Iangman and Mr.Martin were both badly ill(56)CMr.Longman was able to sit up in
his bed for an hour each afternoon.His bed was next to the only window of the room.Mr.Martin
had to spend all his time lying on his back.So they talked for horns without stopping.(57)D
And every afternoon when Mr.Longman could sit up in his bed,he would talk about all the things that he could see outside the window.Mr.Martin believed that his world was made"larger"by the"colorful"outside world.Out of the window it was a park with a lovely lake.Mr.Longman told Mr.Martin about the beautiful ducks swimming freely on the water,happy children playing around,
colorful flowers and big old trees around the lake.(58)B,Mr.Martin closed his eyes and tried to make the richest pictures for himself in his mind.
Days and weeks passed.Mr.Longman got better.(59)A.Then Mr.Martin asked the nurse if he could move to the other bed.Happily for him,the nurse said he could.When everything was done,he tried hard to raise himself a bit to see what was outside.(60)E,to his surprise,he saw nothing but a wall.
Mr.Martin asked the nurse what made Mr.Longman able to see so many wonderful things outside.The nurse answered that the man was blind and could not even see the wall.
| A.Finally he went back home B.When Mr.Longman told him all this C.They were in the same hospital room D.They talked about their families and jobs E.However,when he looked out of the window |
Bill:(31)CWhat about you?
Jane:I often go to the movies.
Bill:(31)BHow often do you go to the movies?
Jane:(32)ABill:What's your favorite movie?
Jane:(34)EBill:Who do you often go with?
Jane:(35)DBill:Are you going there this weekend?
Jane:Yes,do you want to go with us?
Bill:Sorry,I have a lot of work to do.
| A.Three times a month. B.I like movies,too. C.I usually do my homework. D.My good friend,Kate. E.Harry Potter. |