题目内容

What can be both red or green, round or sharp, big or small, and more importantly, loved or hated by someone? Yes, the answer is chilies (辣椒).

Many of us in China enjoy adding chilies to our food, but did you know that this spicy (辣 的) vegetable could also be dangerous? A 34-year-old US man recently ended up in hospital after

eating a Carolina Reaper, the spiciest chili people have known so far. After taking just a single bite of one, the man suffered from serious headaches in the following days, reported BBC News.

In fact, eating spicy food causes stomachache and headache. But if chilies are harmful, why do people like to eat this vegetable? So what makes people love chilies so much? The human body is influenced by natural chemicals that produce “a sense of happiness”, noted BBC News.

And chilies do good to people in another way. Scientists found that the death rate of those who eat spicy food once or twice a week is 10 percent lower than those who eat it less than once a week. The death rate is 14 percent lower for those who eat spicy food six to seven times a week. This encourages people to eat more spicy food to improve health and bring less death risk at an early age. So, don’t worry if you love spicy food. It seems that chilies are actually good for us.

1.What is the main idea of the second paragraph?

A. Eating chilies can be dangerous. B. The US man died in hospital.

C. The US man often had headaches. D. The Chinese enjoy eating chilies.

2.People like to eat chilies because .

A. chilies do no harm to people B. the chili is a kind of vegetable

C. they can get personal enjoyment D. chemicals in chilies make them mad

3.What is true about the last paragraph?

A. The more chilies you eat, the longer you must live.

B. Scientists encourage us to add chilies to our food.

C. We should eat spicy food six times a week.

D. Proper spicy food may improve our health.

4.Which of the following can be the best title?

A. Eating Chilies, A Healthy Lifestyle B. A Loved and Hated Vegetable

C. Chili—A Harmful Vegetable D. Causes of Stomachache

1.A 2.C 3.D 4.B 【解析】文章介绍了关于辣椒的一些情况,一种让人又爱又恨的蔬菜。 1.根据Many of us in China enjoy adding chilies to our food, but did you know that this spicy (辣 的) vegetable could also be dangerous? A 34-...
练习册系列答案
相关题目

When my first wartime Christmas came, I was in basic training in New Jersey and not sure if I would make it home for the holidays. Only on the afternoon of December 23 was the list of men who would have the three-day holiday posted. I was one of the lucky soldiers. It was Christmas Eve when I arrived home, and a little snow had fallen. Mother opened the front door. I could see beyond her, into the corner of the living room where the tree had always stood, there were lights, all colors, and ornaments (饰品) shining against the green of a pine.

“Where did it come from?” I asked.

“I asked the Gates boy to cut it,” my mother said. “I wouldn’t have had one just for myself, but when in great need…such a rush! He just brought it in this afternoon.”

The pine reached to the proper height, almost to the ceiling, and the Tree Top Crystal Star was in its place. A few green branches reached out a little awkwardly(难看) at the side, I thought, and there was a bit of bare trunk showing in the middle. But the tree filled the room with warm light and the whole house with the pleasant smell of Christmas.

“It’s not like the one you used to find,” my mother went on. “Yours were always in good shape. I suppose the Gates boy didn’t know where to look for a better one. But I couldn’t be fussy because he had tried his best.”

“Don’t worry,” I told her. “It’s perfect.”

It wasn’t, of course, but at the moment I realized something for the first time: all Christmas trees are perfect.

1.What did his mother’s Christmas tree look like?

A.

B.

C.

D.

2.Which of the following is TRUE according to the story?

A. One soldier told the writer he would have a three-day holiday for Christmas.

B. When the writer got home, the Gates boy was cutting a Christmas tree.

C. His mother would not complain for the Christmas tree which looked awkward.

D. All the soldiers were lucky to go home for Christmas during the war.

3.From the passage, we can infer that ___________.

A. the writer spent his first Christmas during the war

B. the writer didn’t like the tree cut by someone else

C. the writer used to cut very beautiful Christmas tree

D. his mother didn’t want to have a Christmas tree during wartime

4.What does the writer mean by saying “all Christmas trees are perfect”?

A. Nothing is as perfect as Christmas.

B. Once at home, everything is so nice.

C. During the war, trees are hard to find.

D. All Christmas trees are the most beautiful.

5.Which would be the best title for the passage?

A. A Soldier and the Christmas Tree B. How Soldiers Spent Christmas

C. The Perfect Christmas Tree D. Christmas and a Special Tree

1.C 2.C 3.C 4.B 5.C 【解析】 本文讲述了作者的母亲在圣诞节找到的圣诞树不太完美,但是她认为只要过圣诞节时,家里有棵圣诞树,那就是完美的。 1.C 推理判断题。根据The pine reached to the proper height, almost to the ceiling, and the Tree Top Crysta...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网