题目内容

That’s the boy won the first prize in the competition yesterday.

A. who B. which C. whom

A 【解析】句意:那是做题比赛赢得一等奖的那个男孩。这是一个定语从句,先行词是the boy,引导词在从句中做主语成分;故选A
练习册系列答案
相关题目

Bags of Love

Last year, I worked in a middle school near my mother’s house, and I stayed with her for a month. During that time, I helped her do some housework and buy some food.

After the first week, I noticed that the food was eaten up very quickly. Then I began keeping an eye on my mum. To my surprise, I found that she would put some of the food into a paper bag and go out with it at about nine every morning. And finally, I decided to follow her. I saw her taking the food to the street children. She would also spend a lot of time talking and playing with them.

One day, I talked to a neighbour and found out that my mum was well-known in the area. The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother. Then it hit me—why wouldn’t she want to tell me about it? Was she worried that I would stop buying food if I found out?

When my mum got home, I gave her a big hug(拥抱). I told her she didn’t need to keep it a secret from me. And she told me something about the children. Some of them lived with an old lady in a small house. Others slept on the street. For years, she was helping the poor street children by giving them food. After she told me everything, I was so moved by how selfless(无私的) she was. She helped others in need. As her son, I was so proud of my mum.

I continued to buy food for my mum after that. But I always added one more bag for her other children.

1.After the first week, the writer noticed that .

A. the food was put into a big box

B. his mum followed the children

C. the food was eaten up quickly

D. his mum stopped buying food

2.The street children thought of the writer’s mum as their .

A. old grandma B. own mother

C. new neighbour D. dear teacher

3.How did the writer feel about his mum after she told him everything?

A. He was proud of her.

B. He was confident in her.

C. He was angry with her.

D. He was worried about her.

4.The writer added one more bag of food to .

A. make friends with the children

B. get a hug from his mother

C. become well-known in the area

D. help the poor street children

1.C 2.B 3.A 4.D 【解析】 试题这篇文章讲的是作者的妈妈无私的帮助街上贫穷的孩子们,经常给他们送食物和与他们聊天。这也使作者非常感动。 1. 2. 3. 4.

Read the passage carefully and complete the table with only one word for each blank.

Back in the twentieth century, robots seemed to have a big future, at least in the movies. Like the robots servants in the Star War movies. It looked as if one day robots would do all the boring or dangerous jobs while the humans sat around doing something more interesting. But people were also frightened that robots might become the bosses, not the servants.

Has it happened? You’re still unlikely to see a robot walking around your town but that doesn’t mean they don’t exist. Robots are used in car making, and in areas which are dangerous for humans, in bomb producing and deep-sea discovering, for example. We employ robots instead of doing the job ourselves. According to the report, there are 750,000 working robots in the world today.

These working robots definitely look like machines but many scientists are now trying to make robots look more similar to humans. So what will robots be able to do by the year 2030? There are already plans to use robots in hospitals and old people’s homes. Robot nurses will remind patients to take their medicine or tell a doctor if the patient needs attention. But many people are worried about the idea of robots looking after the old, the sick and the very young, separating them from important human contact. It may also create unemployment. It is really possible that robots will be used for many jobs in areas.

But can we be sure that the next generation robots will always follow human orders? Or even destroy them? Or will we be able to create robots with emotions? Only the future will tell.

Will robots 1. the world?

The imagination of robots in the past

The images of robots appeared in movies.

Robots were thought to work for people.

People have a 2. that robots would become bosses.

The use of robots at present

Robots don’t take over the world.

They 3. people in some dangerous areas, from car making to deep-sea discovering.

People’s plans and 4. about robots for the future

Robots will be more like humans.

They will be used in more areas, like in the hospital.

It may cause problems, like the 5. of humans from each other and the unemployment.

1.control/rule 2.fear 3.replace 4.worries 5.separation 【解析】试题本文谈论的是机器人在未来人类生活中的广泛应用以及人类对机器人将替代人类而导致的担忧。 1.考查主旨理解题。根据人们的普遍担心But people were also frightened that robots might become th...

What can be both red or green, round or sharp, big or small, and more importantly, loved or hated by someone? Yes, the answer is chilies (辣椒).

Many of us in China enjoy adding chilies to our food, but did you know that this spicy (辣 的) vegetable could also be dangerous? A 34-year-old US man recently ended up in hospital after

eating a Carolina Reaper, the spiciest chili people have known so far. After taking just a single bite of one, the man suffered from serious headaches in the following days, reported BBC News.

In fact, eating spicy food causes stomachache and headache. But if chilies are harmful, why do people like to eat this vegetable? So what makes people love chilies so much? The human body is influenced by natural chemicals that produce “a sense of happiness”, noted BBC News.

And chilies do good to people in another way. Scientists found that the death rate of those who eat spicy food once or twice a week is 10 percent lower than those who eat it less than once a week. The death rate is 14 percent lower for those who eat spicy food six to seven times a week. This encourages people to eat more spicy food to improve health and bring less death risk at an early age. So, don’t worry if you love spicy food. It seems that chilies are actually good for us.

1.What is the main idea of the second paragraph?

A. Eating chilies can be dangerous. B. The US man died in hospital.

C. The US man often had headaches. D. The Chinese enjoy eating chilies.

2.People like to eat chilies because .

A. chilies do no harm to people B. the chili is a kind of vegetable

C. they can get personal enjoyment D. chemicals in chilies make them mad

3.What is true about the last paragraph?

A. The more chilies you eat, the longer you must live.

B. Scientists encourage us to add chilies to our food.

C. We should eat spicy food six times a week.

D. Proper spicy food may improve our health.

4.Which of the following can be the best title?

A. Eating Chilies, A Healthy Lifestyle B. A Loved and Hated Vegetable

C. Chili—A Harmful Vegetable D. Causes of Stomachache

1.A 2.C 3.D 4.B 【解析】文章介绍了关于辣椒的一些情况,一种让人又爱又恨的蔬菜。 1.根据Many of us in China enjoy adding chilies to our food, but did you know that this spicy (辣 的) vegetable could also be dangerous? A 34-...

短文还原

阅读短文,从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。

Dawa Dorji has many jobs: singer, barkeeper and English tour guide, but he is most famous as the lead singer of the first folk(民间的) pop band in Tibet(西藏).

In 2003, Dawa Dorji met two fans of Tibetan music.1., and later another two joined the band.

2., so they had to practise on weekdays in a small village after work. Dawa Dorji and his band members believed that they needed to communicate with their audience(听众) in order to write good songs. 3..

At the beginning, most audience were foreigners, but after a couple of months, many local people came to enjoy their music. 4..

“Whenever there is a festival, we Tibetans sing and dance, I sang songs with the old people, and I leaned more about how to sing,” said Dawa Dorji.

5., and many of them are from traditional ones.

Dawa Dorji believes that their efforts(努力) are meaningful for introducing Tibetan folk music to the whole nation, and even the whole world.

A. Dawa Dorji was born in Lhasa

B. Each member of the band had his own job

C. They became good friends and started a band

D. As a result, the band became more and more popular

E. So at weekends they rushed to restaurants to sing for free

F. So far, four albums(唱片) with 48 Tibetan language songs have come out

1.C 2.B 3.E 4.D 5.F 【解析】本文介绍了Dawa Dorji有很多工作:歌手、酒吧老板和英国导游,但他以西藏第一个民间流行乐队的主唱为最著名。文中介绍了他组建乐队的过程。 1.由句子In 2003, Dawa Dorji met two fans of Tibetan music. 可知,在2003,Dawa Dorji遇见了两位藏族音乐爱好者...

Years ago in Scotland, the Clark Family had a dream. Mr. Clark and his wife worked and saved, making plans for their nine children and themselves to travel to the United States. It had taken years, but they had finally saved enough money and had received passports and tickets for the whole family to travel on a new ship going to the United States. 1. However, seven days before their departure, the youngest son was bitten by a dog. Because of the possibility of rabies(狂犬病), he was not allowed to leave the house for fourteen days.

2. They would not be able to make the trip to America as they had planned. The father, filled with disappointment and anger, watched the ship leave--without the Clark family. The father was really disappointed and complained both his son and God for their bad luck.

Five days later, terrible news spread across Scotland. The huge Titanic had sunk(下沉). 3. The Clark family was to have been on that ship but because the son had been bitten by a dog, they were left behind in Scotland.

When Mr. Clark heard the news, he hugged his son and thanked him for saving the family. He thanked God for saving their lives and turning what he had felt was a bad thing into good luck. 4.

A.The family's dream was broken.

B. Although we may not always understand, all things happen for a reason.

C. Nothing is impossible if we put heart into it.

D. The family was filled with excitement about their new life.

E. The unsinkable ship had sunk, taking hundreds of lives with it.

1.D 2.A 3.E 4.B 【解析】这篇短文介绍了虽然我们可能不理解,但是事情的发生都是有原因的。 1.根据上文but they had finally saved enough money and had received passports and tickets for the whole family to travel on a new ship goi...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网